Friday, June 18, 2010

SEKOLAHHHHH!!!!........


18 JUN 2010......3:41 a.m.....


Cuti sekolah da nak abes.

Budak2 pon berpusu-pusu siapkan keje skolah yang cikgu bg.

Beselah, time aku skolah dlu pon bukan buat keje time cuti.

Especially bile da masok asrama.

Malam prep before skolah stat, sumer orang jadik dak skema.

Pale sumer tunduk jek buat keje.

Tak der pon orang lepak2 tepi balkoni ke,tandas ke.

Prep yang paling aman spnjang perskolahan.

Huhu..

Tu pon kadang2 x siap jugak.

Pastu start la kelas tahanan.

Rase menyesal tak sudah,n tros buat azam nk jadik rajin.

Angan2 taik ayam jek la tapinye....=p

Mase mule2 masok skolah dlu xcted bukan maen.

Dengan baju baru,kasut baru, beg baru, pensel baru.

Boleh kate serba serbi baru la.

Eh. Tapi time aku dulu, beg skolah 2 taon skali.

Tak kesah la tu.

Janji ade barang baru.

Sonok betol.

Da lame2.

Belang pon kua.

Malas buat nie.

Ponteng kelas tu.

Ingat lagi....

Aku penah nyusup bawah pagar lari dari skolah dlu.

Tapi bukan ponteng kelas la.

Ponteng koku.

Time tu aku dajah 4.

Haish...hahaha.

Tandok tengah memanjang time tu.

Rase teringin sangat.


Tapi bile da abes skolah nie.

Rase rindu sangat.

Rase cam nak ulang balik time skolah2 dlu, jadik budak rajin.

Nak sempurnakan ape2 yang x sempurna.

Nak jadik nakal jugak.

Nak try buat mende2 yang pelik2.

Bia jadik memori terindah.

Cewah....=p..

Mane lah bole tapinye.

Jadik....

Buat budak2 yang maseh dok kat skolah tu.

Aim la tinggi2.

Pikir ape nak jadik nanti.

Pastu gune waktu kat skolah untuk achive mnde tu.

GAMBATTE!!!~~,





Saturday, June 5, 2010

PELIK.....?


5 Jun 2010....1:47a.m......


Kenapa saya berbeza dengan orang lain?

Soalan macam nie, sepatutnye kita dah buang dari dulu lagi.

Kita selalu pikir kenapa kita lain dari orang.

Pernah tak kita pikir, kenapa kita perlu sama ngan orang?

Setiap orang ada kelebihan masing2.

Perkara nie comes to mind aku pas tengok citer Dr Dolittle.

Citer nie pasal sorang doktor yang paham bahase binatang.

Firstly, dier cam susah nak terima kepelikan dier.

But then, dier sedar sendrik.

Kepelikan dier tulah yang membuat dier spesel.

Tu pon lepas anak dier yang sedarkan dier.

Motivated story la jgak.

Plus, best!!!...=)


Memanglah kadang2 kiter akan rase tersisih biler berbeza.

Tapi cube kite guna keberbezaan tu.

Jadikan orang lebih notice kewujudan kiter.

Tak lah plain jek idop.

Same jek ngan orang lain.

Create something with our difference.

Semua bende berlaku with a reason.

Kiter pelik.

Sebabnye tu dah our destiny.

Cumenye,care kiter mengekspresikan diri tulah.

Takyah anggap bende tu kelemahan.

Tapi pikirlah yang ia satu kekuatan.

Ade satu video nie.

Same la jgak dier punya mesej.

Why do we need to be like the others.

Just be yourself.

Be your best self.

Appreciate your life.

Stay PELIK..........=)



video

Friday, June 4, 2010

APA YANG KITER ADA?

4 Jun 2010......12:50 a.m.......


Apa yang kiter ada???

Pernah tak berlaku mcam bak kata pepatah,

“yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran”.

Dah lah tu, penat jek yang dapat.

Nilah namenyer kiter tak sedar ape yang kiter ada.

Bila bende tu dah gone, baru kiter perasan.

Orang sekarang, selalu sangat nak lebih.

Tak perasan ke, ada orang yang tak cukop kat sebelah kiter?

Yang lagi malang, n tak ade bende yang kiter ada.

Cube lah bersyukor.

Tak salah nak lebih, tapi tengok dulu sekeliling.

Apa benefit dier?

Apa kesan burok dier?

Senang kate consequences, pro n cons,papelah yang seangkatan.

Semuanye kene pikir.

Mane boleh ambik mudah semua bende.

Selalunyer, biler buat bende tak pikir dalam2 nie.

Macam2 lah kejadian yang tak diingini terjadi.

Haaa....

Macam dalam citer Shrek Forever.

Shrek asek pikir nak jadik dier yang dulu jek.

Teringin nak jadik ogre yang orang takot semula.

Sampai dier tak sedar dier ade Fiona n anak2 yang comel.

Yang lebih bermakne daripade dunia ogre dier tu.

Bile da dapat ape yang dier nak, barulah dier sedar.

Pastu mulelah nak back to mase silam.

Before dier buat perjanjian tu.



Tapi...

Macam tulah hidop.

Tak pernah cukop.

Cume ape yang boleh kiter amek iktibar.

Tengoklah sekeliling kiter.

Intai2 sket ape yang ade dalam laci kat umah tu.

Pandang2, jeling2 orang kat sebelah.

Cek dalam poket sluar.

Bersyukorlah....

Dengan APA YANG KITER ADA........=)