Thursday, January 26, 2012

HAPPY BIRTHDAY LEE JUNHO

Once again...
Updating my blog.
About my abang2 2PM.
Mintak maap kepada sape2 yang bace.
And dah mule rase bosan sebab aku asek buat entry pasal 2PM.
I'm just cannot get off this HOTTEST feeling.
Gomen!..

Semalam 25th January 2012.
It was Junho birthday.
Junho is sometimes called as the emperor.
(Hurm, tak tahu knape, nampak sangat belum jadik super hardcore Hottest)
Junho looked so cute with his smiling eyes.
His face quite similar to Mr Rain.
But with difference personality for sure.
Ni gambar Junho yang aku gune as my profile pic kat facebook.

(Thank You Mr G)

Sebab hari ni gune laptop ami.
Terpaksa upload gamba Junho yang lain.
Sebab yang profile pic tu tak jumpe dah.
Tapi yang ni pon super cute kan?
Can you see his smiling eyes.
Auw, so HOT!
(Sambil buat gaya godix sorang..hehe)

Semalam ter-missed worldwide trending for Junho's birthday.
Reason: erm, sebab aku terlampau emosi.
(Hope perangai cepat emo ni hilang bersama unur 21..hee~)
Anyway, Hottests around the globe was trending it.
I know walaupon aku tak sempat snip the proof.
Hottest memang daebak.
(Keyakinan yang tinggi, yeah)

Ape yang dokrang trending kan?
#GiveItToJunho
Comey kan that hashtag.
Sempena dengan first song composed by Lee Junho.
Give It To Me.

Nak snip dier punye twitter.
Tapi tak sure lah betul ke tak yang ni.
Betul kot.
Hehehe....

Tak sempat nak carik kat twitter the real translation.
So I asked mr G.
Seperti yang diketahu.
Google Translate tidak sangatlah betul.
Tapi, at least we can get some ideas from the translation kan?
(^__^)

Snow showed up and he took off my birthday ^ ^ Thank you, white and bright morninggreeted Send to feelThank you all ~!!^^

Papepon....
Happy Birthday Lee Junho oppa.
Have a nice and glory days ahead.
We Hottest will always supporting you through thick and thin.
(>^__^<)v

(Today I'm driving abah's saga, so excited!...Tapi because of that, my kaki is lenguh and i had a mild headache due to the kepenatan....But, I loooove driving!!)

Nite!
Annyeong!
Salam!



Sunday, January 15, 2012

HAPPY BIRTHDAY JUNSU OPPA....

Today is 15th January 2012.
It's Jun.K birthday.
(And my beloved nephew Adam Haris..^^)

So, Hottest around the world is trending something for the big day.
It is #JundyuDay.
On twitter, just like Taecyeon's birthday last time.
But because of my kekangan masa sebab tengah exam week.
Peng-tweet-an aku kurang ghairah cam time Mr. Okcat.
Walau bagaimanapun, aku telah berusaha ngan bersungguuh-sungguh untuk make sure the trending will be a worldwide punye trending. 

Dan akhirnye, selepas 38 minit Hottest menaip #JundyuDay.
The word then muncul kat Worldwide trending.
Tapi takde lah lame sangat.
Beberapa saat je kot.
Nasib baik aku sempat gak snip the pic.
Here I present you the Worldwide Trending on Twitter at 11.38pm Malaysian time.


Nombor 3......
Waaaah....
Congrats Junsu Oppa~
Hope you are having a nice and great day there.
Hope you can get well and feeling better soon, really soon.
Already missing you and 2PM oppas.
The exam is really killing me.
But, it will never stop me from being a real Hottest.
Happy Birthday @Jun2daKAY
Tak sempat nak capture Junsu punye tweet.
And sbenanye tak tahu pon, dier tweet something ke tak.
Yang dijumpai cume ini.



Ade dengar Hottest lain kate.
Dokrang celebrate kat opis JYPE.
(Dokrang = JYPE punye artis)
Pastu Junsu kena baling ngan daging.
Not really sure about that.
Tapi rasenye Junsu mesti akan sambut his birthday happily kan.
(>^__^<)

Updating:
Ni Jun.K oppa tweet 4 hours ago.


Sape yang reti speaking Korea sila translate.
Hehehe....
Here is what the translation, copied from 2PMfacts.

@Jun2daKAY: Thank you so much to everyone that congratulate me for my birthday.. I am such a happy guy..^^ mom, dad, thank you..

Yeah!
No problem!
Anything for you Daegu Nam-Ja!
(^_^)v


(Picture posted by him, Khun is not there because he is currently in Thailand)

Sekali lagi!
Happy Birtday Kim Junsu!!

(Currently listening to suara2 manusia with notes image assessment in front of me) 

Tuesday, January 10, 2012

SPECIALIZED RADIOGRAPHIC PROCEDURE

Sekali lagi feeling like updating about my previous paper.
Reason: nothing to be blogged dah.
Bosan!

The examination paper ended smoothly.
Smoothly means real smooth.
Boleh buat buat paper cut kat jari kalau lalukan jari kot situ.
Ah, okay..
Aku mengarut.
Aku sedar.

Pesanan untuk diri sendiri.
Let bygone be bygone.
Nanti bile ade mase baru look back.
Sekarang focus pada yang akan datang.
Fighting!!!..
Annyeong~
Salam~

Cop, 
Lupe nak cakap.
Sekarang ngah buat budget.
Nak save money for Korea.
Bukan derma kat Korea.
Tapi, me going to Korea.
Berangan?
Hope can become reality.
Support me.
Jeball!
Heeee~

(>^_^<)v

Saturday, January 7, 2012

RESEARCH METHODOLGY

Tajuk macam ilmiah kan?
Tapi sbenanye nak mengadu je.
Ngadu kat sape?
Kat blog ni, and also sesape yang tersinggah.
Hurm......

(Just feeling like uploading this..=p)

Hari ni dah start 1st paper untuk Year 3 Semester 1.
Keadaan semasa menjawab exam tak berape stabil.
Mase tu mode exam tak start lagi.
So perasaan berkobar-kobar tu takde.
Akhirnye aku jawab paper tu with a flaaaaaaaat mood.
Bile dah tengah2 jawab mulelah.
Rase cam dah bace semua yang patut.
Memang lah.
Aku ingat aku pernah bace ni.
Tapi aku tak ingat point ape yang aku bace.
(Biase lah tu kan? Ngade2 nak citer jugak)

Frust ke?
Takde lah.
Dahtu, gembira ke?
Rosati bertanye kepada Sofya.

Nape ko ni?
Nak penyepak ke?
Dengan nada yang garang Sofya membalas.

Okay, okay...
Aku tak kacau.
Tanye sikit pon marah, tak nak kawan kang baru tau.
Sofya memang kecut perut bile je Rosati cakap camtu.
Kawan paling kamceng lah katakan.

Hurm.......
Sofya mengeluh panjang....
Rosati paham, dan cube meredakan susasana tegang itu.

Redha, doa, tawakal.
Tu je yang kau mampu buat sekarang.
Next paper kau jangan la ulang lagi.
Give your best shot.
Don't Stop Can't Stop bak kate 2PM oppa.
Okay?

Mereka memang suke ulang scene di atas banyak2 kali.
Siaran ulangan dalam hidup aku.
Ibarat citer Boboi Boy kat TV.
Berape kali tah nak ulang episod same.
Minggu ni episod akhir.
Oh, next week pon episod akhir.
Eh, next week lagi satu episod dua plak.
Then ulang2 banyak kali.
(Ceh, citer macam aku tengok, padahal aku tgok episod 1 je)
(Cop3, episod 1 tu aku tengok 3 kali kot, pastu dah malas nak tengok)

Yosh!
Next week start exam yang subject super2 tough.
Sekarang pon aku ngah berusaha memberikan yang terbaik.
For me, and for........
Sume orang yang mengenali diri ini.
Terima Kasih atas sokongan yang tidak putus2.
Terima Kasih~
Sebelum merapu ngan lebih kronik.
Aku patut end this entry.
Yeah...
Sayonara~
Annyeong~
Salam~

(^__^)

(Mood nak dengar lagu Gackt malam ni, missing PASUM moment with dear roomate Afiqah Md Radzi)

Monday, January 2, 2012

WELCOME 2012

A simple entry for the new year of 2012.
Banyaknye perkara dah dilalui pada tahun 2011.
Contoh yang dapat dilistkan di sini ialah:
My kakcik is married.
My abang is married.
Me going to Korean concert.
Me meeting 2PM oppas.
Me get driving license.
Me drive in KL.
Me drive Viva, Savvy, Neo, Atos and Getz.
Gong to KLIA first time.
Me getting older.
(Of course lah kan..=p)
My family members is to become 15.
Bla3...
And lots more to be remembered.

I hope this 2012 can transformed me to be a more mature Rosati Sofya Roslan.
(Tapi, aku tak nak la matured sangat =p)
Hope this 2012 can drive a better me out from her shell.
Asek dok dalam tempurung je.
I am 22...to be.
Kalau ikot tahun je, dah 22 dah ni.
And I hope this year.....
Erm.....
Erm.....
Okay, malu nak tulis.
Takpe la, biarlah tuhan saje yang tahu.
(^___^)

Okay, enough dah lah.
The simple entry for welcoming the 2012 ends here.
Hope everything goes well again and perhaps better than last year.
InsyaAllah~...
Annyeong......Salam......

(>^____^<)/