Sunday, September 25, 2011

KMW~

Eh.....
Hurm....
Gamba ape ni.
Real ke gamba cilok kat mane2 je.
Meh tengok kot angle lain plak.




Oh no.
Its real la.
Yer kawan2.
My friends and I went to the KMW.
Bukan KMV yang macam aku salah sebut semalam.
Tapi...
KMW.
Korean Music Wave Concert yang kat Stadium Merdeka tu.
Aku rase cam gile jek.
Iye la aku pi concert.
My first concert.
Dah la Korea punye.
Ish3...

Nampak tak hage yang tertera pada tiket?
RM138.
Wuiyooo.
So expensive lor.
Tapi...
Aku tak beli dengan hage tu la.
Aku beli 5o hengget je.
Let me story2.

Ceritanye begini.
First kitorang pi sane.
Niatnye nak tengok barang2 yang dijual kat luar stadium je.
Tapi sampai2 je, banyak kedai yang jual makanan je tinggal.
Tak jumpe kedai yang jual barang2.
Tibe2....
Nampak plak satu lubang kat dinding yang dikerumuni manusia.
Ow....
Rupenye bley tengok Teen Top performs kat stage.
Jadi kami pon tumpang la kat lubang tu.
Tengok konsert free la kirenye.
But, its not that nice.
Sebab jauh giler bapak.
Pastu, takde la feel concert sangat sebab tak bley jerit lebey2 cam audience kat dalam stadium tu.
Then tibe2 ade suare.

Who wants to buy tickets?
We have 4 extra tickets.
We have to go to another place.

Kitorang bertiga, ngan perasaan berkobar-kobar pon tanye.
How much?
Dier kate dier jual RM50 each for a ticket that worth RM138.
Okay la tu kan?
Less than half kot harge dier.
Kitorang pon beli.
Dan masuk tengok konsert.
Yeay!!
Aku dah belanje lebih dari yang sepatutnye.
Tapi aku puas gak la.
(^_^)

Sape yang ade?
FT Island.
Teen Top.
4 Minutes.
U-Kiss.
SS501.
Big Bang.

Okay...
Tu je la kot.
Dah.
Annyeong~

Tuesday, September 13, 2011

APA YANG ADE DENGAN SENIORITI?.....

Huu~.....
(Bunyi angin bertiup dari mulut)
Tajuk yang agak susah untuk dibicarakan.
Kenapa?
Sebab aku tak tahu sangat ape yang perlu aku mengarutkan.
Takpe lah.
Untuk meringankan tajuk ni.
Meh aku citer pasal mende len.
Hu3x....
(Gelak sorang2 tengah2 malam hoho)

Haish....
Siyes tak tahu nak ngarut ape.
Tapi tajuk ni asek terngiang-ngiang time aku basuh tadi.
Rase nak tulis jugak.
Tajuk je la.
Isi?
Takdak.

Erm.....
Kenapa tetibe je muncul mende ni?
Sbenanye sekarang orientasi course aku dah start.
So, aku sebagai third year.
(Woh, aku dah 3rd year la)
Is being senior to the 1st year students yang di oriented tu lah.
Masalahnye........
Aku tak reti nak ungkapkan, ape yang ade dengan senioriti aku ni.
Lebih berpengalaman?
Lebih berpengetahuan?
Lebih berumur?
Lebih hak untuk suruh dokrang amek signature?
Lebih hak untuk arahkan dokrang macam2 sepanjang orientasi?
Lebih baik share je sumer2?

Ntahlah...
Maybe sekarang mood ngah ber-emosi-lebih.
So tulis pon ber-emo-lebih jugak.
Tah pape dah aku membebel ni.
Baik sambung citer Mary.
Boleh ilang jap emo2 ni.

Cop2, tibe2 rase nak tulis something~

"Respect others to make others respect you"
Quote ni macam pernah dengar.
Tak tahu lah betul tak aku quote balik ni.
Aku sedar, nobody perfect.
Tak sedar kalau buat silap.
Marilah kita tegur ape2 yang salah.
Maybe aku slalu bersikap endah tak endah.
Bukan aku sengaje.
Mungkin aku segan.
Mungkin aku emo time tu.
Bukan sebab aku tak respect.
So I'm sorry if you think I'm rude.
Gomen ne~
Tapi siyes.
Aku bukan orang yang boleh tegur orang kalau aku rase charge kami same kutub.
Same charge means.
Tak boleh dok dekat.
No chemistry.
Harap bile some reactions happen nanti.
Chemistry yang positif akan terwujud.
Hope U can understand this.
I'm sorry.

Monday, September 12, 2011

CERITA BALDI AND SIPER TOILET...~

Lepas buat keputusan yang tak berape bijak ari tu.
Dengan meninggalkan mereka di 6th.
Akhirnye aku terpakse menanggung akibatnye sekarang.
Terpakse mengeluarkan bajet untuk membeli mereka.

Aku ingatkan, bolehlah dokrang survive sendri.
Rupanye makcik kat 6th tak mampu ditandingi mereka.
Mereka goyah.
Lalu tak mampu mempertahankan diri masing2.
Daripada menjadi bahan kutipan makcik tu.
Akibatnye..
Tuan dier, iaitu aku.
Kehilangan konco2 yang dikasihi.
Oh baldiku.
Oh siper toiletku.
Maafkan aku sebab tinggal korang.

Oh ayah.
Oh ibu.
Maafkan aku sebab terpakse gune duit beli baldi and siper toilet baru.
(Mood: rase nak ngarut sebab takde baldi and siper toilet)


(Nasib sempat amek gamba dier, siper?.....tak~)

Wednesday, September 7, 2011

MENEMPUH SEM PALING TAK BANYAK PITIH...

Wuaaaaa~
Baru beberape saat tadi aku sedar.
Aku bakal menempuh sem yang paling pokai.
Start 11 9 nie.
Knape?
Tengok lah yuran yang macam.....
3200++
And my biasiswa is only 3500.
Yang tinggal cume 200.
Nampaknye aku kene bejimat gaban2.
Sedehnye saye.
Dahlah ayah saya nak pencen dah.
Nasib ade kakak2 and abang2 yang baik.
Hehe....=p
(Ni bodek online namenye huhu)

Saya tak boleh bermewah-mewah sangat dah.
Kena blaja dari one of my friend la pasni.
Camne nak survive dengan mengurangkan tahap ke-enjoy-an.

Kawan2...
Jika pasni saya menolak pelawaan korang.
Pegi ber-poya2-an.
Korang mesti paham kenape kan.
(T_T)


(Bukan my duit, google yang punye)