Tuesday, November 30, 2010

Day 09 - Something you’re proud of in the past few days

Sepatutnya kne tanya apa yang aku tak proud la.
Hahaha...
Sebab mostly mende yang aku buat = aku proud.
Yela.
Kita mestilah rase bangga dengan ape yang kita hasilkan kan?
Tak kesah la hasil dier tak memberangsangkan mane.
Tapi still kene bangge jugak.
Lain la kalau kite buat mende jahat.
Tak kan la nak proud.
(Agak2 la, bile penyamun berjaya menyamun satu rumah, mereka bangga tak, wahaha)

Disebabkan mahu menyempurnakan task ni.
(Supaya nanti aku rase proud ngan blog aku..wee~)
Aku akan berusaha la menjawab jugak.
Mende yang aku pilih ni jarang2 berlaku.
Kirenye amat susah untok aku buat la.
Tapi aku buat jugak ngan sedaye upaye.
Mende tu ialah tak marah sesape pon diz week.
Aiceh, ni bley berbangge ke tak ni?
Macamlah aku suke marah orang tetiap ari.
Haha....

Tak bley, tak bley.
Rejected!
Pikir something else cepat.
Nak kene pi sambung study ni, jap agi nak pi exam plak.

Okey....
Ape kate dengan idea " Aku study rajin2"?
Erm....
Still rase tak sesuai lor.

So, aku pon come out with a conclusion.
I am proud in every single thing I did in these past few days.
Hihi...
Bukan la bermakne aku dah berpuas hati.
Aku tak pernah rase betul2 puas hati dengan ape yang aku buat.
Sebabnye, rase cam bley buat yang lagi terbaik.
(Cam ayat para artis dan pelakon Malaysia...=p)

(Rock star?...= bukan aku.....hihi)

One thing yang pasti.
I'm proud to be me.
Alhamdulillah~


Monday, November 29, 2010

DONT REGRET PLEASE..

Dia ada jalan dia.
Aku ada jalan aku.
Mungkin aku nampak banyak kelebihan kat jalan dia.
Tapi aku mesti sedar.
Bukan semua bende yang baik untok orang lain, baik untok aku.
Berilah aku kejayaan kalau kejayaan itu adalah yang terbaik untuk aku.
Berilah aku kekecewaan kalu kekecewaan itu yang terbaik untuk aku.
Hanya Engkau yang tahu apa yang paling bagus untuk aku.

Aku harap aku tak akan pernah rase menyesal.
Dengan semua ape yang aku ade.
Cumenye aku kene lebih mencarik.
Apa yang terbaik untuk aku.
Usaha tangga kejayaan.
Allah tak tengok hasil.
Sebaliknya usaha dan kesungguhan yang kita tunjuk untok dapatkan hasil tuh.
Aku kene sedar semua bende terjadi ade sebab.
Bukan jadik suke2.
Ada hikmah di sebalik setiap yang berlaku...........

Sunday, November 28, 2010

TAK SABAR...

Tak sabar nak abes exam.....
Nak main2 jek rase......
Tak sabar nak tunggu sem depan......
Tak sabar nak keje....(yeke??haha)
Tak sabar nak dot3.....
Tak sabar tu tak baik......
Oh.....
A ah kan....
Jadik, saba jek la....
Jalan slow2 sikit.
Tengok kiri, tengok kanan.
Eh, ape orang tu buat?
Eh, boleh yek macam tu?
Eh, baru ku tahu...
(Berape banyak eh daaaaa..=p)
Take your time, enjoy the present.
Think about the future, tapi tak yah la ghairah sangat.
Pikir lagi jauh, lagi jauh dari future.
Sebab mungkin future yang jauh tu dah dekat.
Kita mane tau kan.
Brape banyak amalan ko dah buat?
Suke suki jek nak lompat2.
Okeh, da bley stat jalan.
Jangan lompat2 dah yek.


(sedang study, preparing tok paper sok.....n tibe2 rase bosan dan rase nak menulih)
Ho Ye!
(^__^)v

Day 08 - Short term goals for this month and why

This month?
November kan.
Sudah mau abes bulan November nie.
So aku rase mau tulis short term goals untok bulan 12 la.
Sbenanye aku tak pikir lagi.
Huhu....
Baru ni jek nak pikir.
Oklah.
Dalam masa beberapa saat ni, aku telah mikirin goal2 aku.
Bang!
(Opotot.....ade plak bunyik start, aiceh..hihi)

Bulan 12 da stat cuti.
Yeay!
Aku suke cuti.
Tak payah pikir esaimen, test, exam, kelas.
Waaaaahhaha.
Rase mau cuti skarang jugak.
Sudah, enough....
Mari kite mulakan azam2 yang ingin dicapai dalam bulan 12 ni.

Pertama:
Aku tak nak belanje banyak2 mase pi holiday nanti.
Mau nyimpan duit untok jalan2 kat Tokyo..hihihi

Kedua:
Mau kurangkan tido siang.
Nak tolong mak buat keje kat umah.

Ketiga:
Nak belaja masak mende yang susah2.
Aku sudah 20 tahun lor, mesti tau ini.

Keempat:
Nak tunaikan janji2 ku pada adik2 n kakakku.
Beli itu dan beli ini.
Janji misti mau pegang.
Yeah!

Kelima:
Eh, ade satu paper lagi bulan 12.
Jadik, aku mau jawab paper itu ngan semangat2.
(^.^)

Keenam:
Cop3....
Perlu ke senaraikan sumer kat sini?
Rasenye ade yang nak di keep sebagai secret gak kot.
Cukop2 la tuh.
Huhu.....
Yang ni goal yang last stakat ni.
Aku mau semua yang aku goal2kan di atas tercapai.
Nak tanam azam tu n nak tengok hasil dier.


(Jadik cam pokok ni pon tak pe...=)..)

(Pst2....aku rase aku ngah mamai mase tulis sumer mende ni, aku pon tak tau nape la aku buat jugak walaupon tahap keconciousan aku sangat kurang...wohoho)

Saturday, November 27, 2010

SUDAHLAH SUDAH.......

Baru dua paper abes.
Tapi aku da jadik cam orang giler.
Wahahaha......
Asek terpikir-pikir pasal paper yang da lepas tu.
Kenapa la tak terbace yang ni?
Kenapa la tak cek dulu soklan ni tadi.
Ala...kenapa tertinggal notes tu?
Kenapa, kenapa, kenapa?
Why, why, why?
(Bak kate mat salleh nye..hoho...)

Sudahlah tu wahai hati.
Jangan asek dok di pikir mende yang da lepas tuh.
Cubelah try fokus tok paper yang akan datang plak.
Kau kate ko jelez tgok membe2 ko jadik org pandai.
Tapi aku rase dokrang takde la regret camni pas abes satu2 paper.
Dokrang buat2 cool aje.
Walaupon dalam hanya tuhan yang tahu.
Tapi still dokrang grab themselves and prepare for the next paperny.
Kau pon kne la jadik camtu.
Kate ari tu let bygone be bygone.
Yeah.....
Now smile and continue your belaja2 ok.


(rasenye tadi tulih "org pegang sijil"...sijilkah itu?...huhu..tak pe la, comey)


Okeh, shoutbox prepared.
Meh ramai2 kite jerit.....
I LOVE EXAM.
DEM LOVE EXAM.
Wahaha.....
(^O^)/

Thursday, November 25, 2010

F_ _ _ _ _ _ R....apekah?

Eh.....
Betul ke ni?
Adakah aku bermimpi?
Bangun cepat.
Jangan nak berangan telebey karen.
Betullah.
Dah cek btul2 da.
Memang ye la.
Tak tipu punyer.
Bukan sekadar mimpi.
Wahahaha.....
Aku ade follower.
Kih3....

Kepada cik Fizah.
Thnx sebab jadik yang pertama.
Walaupon sbenanye aku tak berharap ade org laen bace.
Tapi aku terharu.
Sob3....
Arigato~.....
<3<3<3



Day 07 - A picture of someone/something that has the biggest impact on you

Biggest impact?
Cam big bang ke?
Dari habuk tros tukar jadik bumi.
Wah3......
Siyesly, nothing n nobody has made that such a big impact to me.
Maybe sikit ade la kot.
Cmner nak citer ea.
Okeyla....
She is a she.
Membe aku time Samura.
Zaman muda mudi aku la kirenye.
Time tu aku baru masuk form 4.
Aku ade azam nak jadik a different me bile masuk skolah baru.
Mase lower form, aku jadik dak Eskian.
Pas PMR la kirenye aku dapat tukar skolah.
Nasib bek dapt.
Tercapai la hajat aku nak berubah.
Apa yang aku nak berubah?
Kenapa aku nak sangat berubah?
Bes ke berubah2 nie?
Dulu aku jahat ke?

(aku cute demon? weee~...haha)

Reason:
Aku dulu sangat pndiam.
Aku cume rapat ngan membe yang satu bilik n dok dekat2 ngn aku dlam kelas jek.
Memg la aku nie cm agak org kenal.
Sebabnye, aku antare top scorer skolah.
(Wek3, hang poyo sorang2..haha)
Tapi mngkin sebab tu aku cm org kate sush didekati.
(Padahal raseny dokrang tak penah try pon...huhu)
Aku sangat susah dpt kawn especially dari kaum Adam ni.
Feberet word aku dulu..."aku malu".
Pas ade membe tego aku pasal word ni, aku tukar la jadik "aku segan".
Walaupon same jek mksd dier huhu...
Dier kate dengan word aku nie, aku tak rapt ngn org.
Yeke?
Aku pon tak sedar.
Tapi memg aku sangt suke sebut mnde nie.
N lagi.
Aku ni sangat tak de confidence level yang tinggi.
Aku sangat kecik hati bile org ckp pasl 'cantik' n 'kurus'...
Haha......sensitip word ni.
Aku teringin org kate aku cantik n tak suke org kate aku kurus.
Sampai satu saat.
Aku rase sangat bosan ngn perangai aku.
Aku teringin berubah.
Tapi pelik plak klw tbe2 aku bertukar karang.
So aku decide nk berubah kat skolah baru.

Proses:
Waaaahhhh..
Dapat masuk skolah baru.
Bley jalan la plan aku nmpknye.
Tu ape yang aku pikir.
Tapi bukan senang nak bertukar dari ape yang kite dah biase.
Bak kate org putih.
Habit lor. (eh, ade ke org putih kate gini...=p)
Sampai la aku knal dier.
Dier org pertama yang panggil aku Sofya.
Siyes janggal.
Dier penah ingat aku ade masalah pndengaran sbb tak denga bile org panggil aku.
Yela...
Kan tak biasa.
Dier aja aku bergaul ngan org.
Dier ajar aku bergosip hangat.
Dier ajar aku jadik tough siket bile gaduh ngan orang.
Dier ajar aku jgn jadik cengeng sangt.
(Yang ni tak berape berjaye..hihi)
Dier ajar aku jadik berani.
Dier ajar aku redha ngn ape yg terjadi.
Dier ajar aku naikkan self esteem.
(Aku pakai care sendrik sket hehe..=p)
Dier ajar aku jadik aku sekarang.
Memg aku akan ingt dier sampai bile2.
(^^,)




TERIMA KASIH BANYAK2.
CIK NURUL ATIKA WAHAB.
Walaupon ko tak bace blog aku nie, tapi aku harap ko sedar.
Ko adalah org yg bagi the biggest impact kat aku.
Love you the very2.
(^_^)v



Monday, November 22, 2010

RINDU...

Aku rindu, tapi sape la yang paham.
Aku rindu, tapi sape la yang sedar,
Aku rindu, tapi sape yang tahu......

Kau rindu ke?

Wasting my time again lor...
Bak kate Adileen Ramli...
N I'm agreed.
Btul2 sangat buang mase.
Tunggu buah tak gugur.
Sebijik cam dlm citer serunai malam yang aku belakon siket tu.
Waaaaaaaaaa~

(Nyesal tulis kat dinding tu.....huuu~)

Friday, November 12, 2010

Day 06 - Favorite superhero and why

Hahaha...
Aku memang tak saba nak buat task yang nie.
Fav superhero aku.
Tak lain dan tak bukan.
Monkey D. Luffy.
Anak kepada Monkey D. Dragon.
Kalau korang tak tengok anime kompem korang tak kenal.
Ni lah satu2 nye superhero yang aku rase lain dr yg lain.
Dah la bley di katekan comey gak.
Huhu...
N dier bley buat aku teringat kat someone gak.

Apa yang membuatkn aku rase dier memang layak jadik superhero fav aku?
Nak kate dier yang paling kuat di antara yang terkuat.
Tidak la sangat.
Even dalam citer dier pon, buat stakat nie, still ade yg lagi power.
Tapi, dier ade satu kualiti yang tak ade kat orang lain.
Bak kate Hawk Eye Mihawk.
"Luffy jadik strong sebab orang sekeliling dier".
Dier boley influence orang sekeliling dier tak kesah la sape pon.
Shirohigei yang jadik strongest man on earth tu pon terinfluence gak.
Itu yang menyebabkn Luffy sangat hebat.

Dan lagi.
Dier sangat memntngkan kawan2 dier.
Especially his crewmates.
Pantangla kau usik membe dier.
Nanti dier datang kick ur ass jek.
Huhu...
Sangat suke Luffy.




Penah gak aku terberangan nak jadik cam dier.
Bukan la jadik kaizoku, tapi jadik berani cam dier.
Tabah cam dier.
Baik cam dier.
Walaupon sengal, tapi dier still bley buat keputusan yg bijak.
(kadang2...=p)
Sempoi sangat.
Tak kesahla ape orang nak cakap.
Tapi dier still go on ngan ape yang dier nak.
Dier berusaha sedaye upaye nak achieve ape yang dier nak.
Boleh ke aku?
Mampukah aku?
Aku harap aku bley jadik cam dier,
(>__<)Betul2 mau.


(Pst2...thnx to Sudin sebab knalkn aku ngn incik Luffy....)

Saturday, November 6, 2010

Day 05 - A picture of somewhere you’ve been to

Somewhere yg aku penah pegi?
Macm mne nak plih ea.
Yang paling seronok?
Yang paling jauh?
Yang paling mahal?
Yang paling buruk?
Yang paling cantik?
Yang paling.........ape?
Or...
Yang sedang2 saja?
(Kne buat style Iwan..=p)

Slalu sruh aku buat pilihan yg susah.
Cannot think how is the best way to choose lor.
Lalu...
Aku pon rase cm nk plih Pulau Tioman.
Y?

Hoho....
Sebab Pulau Tioman cantik.
Weeet!
Tempt len tak cantik ke?
Erm, cntik jugak.
Okay, alasn len.
Sebab bley snorkeling.
Ade puting beliung.
Banyak nyamuk.
Tgok sunset yg x berape nk sunset.
Makan bnyak2 FREE.
(Hihi..=p)
Bagi ikan yg besar2 makan.
Tgok ikan bnyak2 n cntik2.
Enough la kan?
Hoho....

Siyesly, sbenanye bnyk lagi tmpt mnarik aku g.
Nak nye tmpat2 mnarik kat phg ni.
Genting.
Cameron.
Fraser Hill.
Gambang Waterpark.
Taman Teruntum?
Pulau Tioman
Kat lua plak.
Taman Buaya.
Pusing2 KL.
Muzium macm2 negri.
Bnyak lagilah.
Besnye jalan ngn Family kan?
Huhu...=)

Stakat ni, ngn kawn2 aku tak bnyak jalan lagi.
Yela, course aku ni cm agak bz la.
Tyme cuti sem pon ade posting.
Bile la nak jalan puas2 kalw cm2 kan?
Sebb tulah final sem nti, I mean pas grad.
Kami nak jalan sakan.
Weeeeee!
Tak sabar den.
Sudah2 la tu mencipta impian.
(^__^)

Okeh, dz is da picture.
Me at Pulau Tioman.
Pegi ni ngn kaklong n kakcik jek.
Masa ni kaklong ade keje kat sne.
So aku ngan kakcik jek yang ikut.
Buat peneman kaklong~


(Me n kakcik ready to snorkel...yeay!)

Friday, November 5, 2010

Day 04 - A habit that you wish you didn’t have

Wahhh....
Smalam aku tak perasan pon 'a'.
Rupe2nye kne bubuh satu jek gamba.
(Aku kan skema..hoho)

Hari ni, pasl habit aku plak.
'Satu' habit yg aku harp aku takde.
Erm...
Sbenanye bnyak jek habit yg tak best aku ade.
Tapi sebb task ni suh bubuh 'satu'.
Kne la bubuh satu jugak.

Seleps di pikir2.
Ape la habit yg paling aku tak nak ade dlm diri aku?
Lame jugak nak pilih yg mne satu ni.
Huhu...
Akhirnye, aku come wit a conclusion.
N I chose, "Kuat berangan, tapi action?=takde".


(Stop building castle in the air, nanti jatuh bukan istana jek hancur, rumah2 kat bawh pon jadik mangsa)

Pasl kuat berangan nie, aku ade sebut dlm interesting facts about me.
Tapi, memg la aku rase berangan lbey2 tak baek utk keshtn.
Ape yg slalu aku berangan?

Nak keje RPO.
(Tapi study tak seberape)

Nak pegi jaln2 lua negara.
(Tapi bile b'shopping pulun jek semua mnde)

Nak dapt lelaki baik2.
(Tapi hang suke meng Ged..haiyo)

Nak dapt duit banyak.
(Bwk2 la stdy)

Nak jadik pompuan yang baik.
(Gi surau pon maleh, aish)

Nak menang prtndingan yang dpt duet o kete.
(Pernah ke anda masuk prtndingn tu?)

Nak jadk baik ngan sumer org.
(Tapi cept nor rase,"dier ni tak de chemistry ngn aku nie")

DAN MACAM2 LAGIIIIIIII.......

Stop day dreaming la kawan.
Kalaw berangan tapi otak sama kaki tangan jalan tak pe jugak.
Ni, otak jek pikir melangit.
Kadang2 takpe kot.
(Haaa...da start nak backup diri senrik)

Papepon, aku harap sangat bley buang habbit nie.
Aku nak jadik org yang kuat berangan but at the same time works towards my dreams tu.
Aku tak nak jadik cm Mat Jenin.
Angan2 yang makan diri.
Bajet cam real jek.
Hoho....
Aku akan berusaha sedaya upaya.
InsyaAllah....
Kalau ade rezki, ade jodoh, tak kemane.
Cume usaha n tawakkal jek yg kite mampu.

JOM KITA USAHA!!!!
(^__^)v




Thursday, November 4, 2010

Day 03 - A picture of you and your friends

Hari nie kne bubuh gamba aku ngn memembe aku.
Aku pon tak sure sangat nak bubuh gamba ape ni.
Sebab siyesly, aku ade byak gamba ngn memembe aku.
Papepon, untok selesaikn task nie, aku letak la jugak.
Enjoy~


(Ini gamba tahun 2008, kelas W1 kat pasum)




(Gamba bersama floormates trcinta, still in 2008)




(Gamba kelas tahun 2010)

Semua gamba2 di atas adlh gamba2 aku ngn kawan2 aku.
Ni je ke kawan2 aku?
Mestilah tak kan.
Dah la semue gamba2 di atas agak2 cam formal sket.
Huhu..
Takkan la aku amek gamba style formal cenggitu jek.
Sbenanye, ade bebrape gamba lagi.
Dz tyme ngn kengkawn yg lbey rapat dr di atas.
Ade jugak org yg same jek.
Tapi gamba sterusnya, kami akn nmpak lbey mesra.
Cewah....
Tah iye tah tidak.
Hoho....
Pape pon korg punye pndangan.
Still, kami memg mesra.
(^__^)

Okey,boley kite start skarg?
Copppp....
Sbenanye, gamba2 tu bukan untuk post kali ni.
Aku terperasan, ade satu lagi task yg sbijik cmni.
But not today.
Akan tibe harinye.
So better aku save the best for the last kan.
(Tak de la las mane pon..=p)

End of today task.
See you again later.
Sayonara~

Wednesday, November 3, 2010

Day 02 - The meaning behind your blog name

Task nombo 2 pon bermule.
Hihi....
Hari ni kene citer pasl mkne di sebalik name blog.
Sebenarnye aku agak konpius.
Name blog aku nie Funtasty..Yummy~ ataupon getfreshstart90?
Papepon, aku cter jek la pasl dua2 nie.
(Itula, kan senang klw bubuh name same)

Erm, 1st kite start ngan

fuNtaStY..YuMmy~
Tak tahu la korg perasn ke tak.
Tapi ejaan name dier aku buat besa kecik campur.
(Upper case n lower case yer)
Reason dier sebb aku rase cam nmpak cntik kowt.
Huhu....
Tulisan besaq kecik gini feymes tyme aku skolh.
Dak2 yg reti buat tulisn kreatip bese gune style nie.
So kirenye bile aku buat cmni kretip gak la kan?
Hehe,,,,=p
Then, Funtasty.
Knape Funtasty?
Siyesly cakp, aku pon tak thu nape.
Aku terpersn name kete mainan ank sedare aku.
Name kete dier Funtasty.
Cam mnarik jek name tu.
So aku pon cilok jek la.
Sebab Fun kan?
Aku sbenanye mau blog ni jadik smething yg fun.
N tasty?
Tasty = Sedap.
Blog yg sedap.
Yummy~..(Bunyi bile rase sedap)
(^__^)
Klaw org lain rase tak sedp pon, aku still rase sedp.
Hihi....


(Funtasty......yeay!...."bley buat name blog nie"...=)...)

getfreshstart90
Really mean it.
Rase mau a fresh start.
So, klw nak, kne la get fresh start kan?
Hihi...
90 is my besday punyer tahun.
Jadik la getfreshstart90.
Dah mcm2 mnde yang di buat b4 dz.
So btol2 rase aku sgt perlu get a fresh start.
Starting yg free drpd mnde yg tak sepatutnye.
Tapi azam itu maseh kurg berjaye buat mase ini.
Sedang berusaha ke arah itu lor.
Huhu...
Dengan pembikinan bolg nie.
Agak2 bley tak tercapai impian tu?
Marilah kite berusaha sedaya upaya yek.
(^__^)v

Aku sangat berpuas hati ngan name blog aku.
Aku rase tak akan ade org yg akan buat name blog same ngan aku.
Kalw tak nti asek kne rijek cam bile buat username untok email.
Huhu...
(Eh, yeke tak de org penah terpikir nak buat name ni?..memandai jek)

I LOVE MY BLOG!!!YEAY!!!

Tuesday, November 2, 2010

Day 01 - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself..

Okay.
I've decided to start the tasks today lor.
Erm....
Mengikut tajuk kiter hari ini.
Aku akan meletakkan gambar n mnceritakan fakta mnarik ttg aku.
Fakta menarik?
Ape yang mnarik yek?
Susah jugak.
Sebab bagi aku, aku punye fakta sumer menarik.
Hehe.....
Hah, enough merapu.



(Pic ni xde la recent mane, 30102010, kat OU)

Rasenye 1st time tulis name btul n bubuh gamba betul kat blog nie.
Sbenanye aku tak nak bubuh name tuh.
Tapi tah cam mne termasuk skali.

(Nampak sngat hang copy kat FB, wahaha)

Siyesly cakap.
Aku bukan lah org yang suke diambil gamba.
Jauh skali la nk jadik fotogenik.
(>_<)
Tapi aku rase ni la gamba recent yg paling boleh diterima pakai.
Hoho.....

Now lets start dngn 15 interesting facts ttg aku.
Ready....
Get set...
Go...

1. Aku suke berangan (especially tyme mandi n b4 tdo)
2. Aku teringin ade kete sndrik n bawak membe2 aku jaln nek kete aku.
3. Mau jadik RPO (currently studying Medical Imaging UM, x moh jadik r/grapher)
4. Suke anime (skang ngah hantu ngn One Piece..wahaha)
5. Mau melancong ke Jepon (dah plan pas grad nk p Tokyo ngn cosmates)
6. Suke puji diri sendrik (alasn: naikkn self esteem..hakikat: xde org nk puji)
7. Sangat 'rajin' (rajin las2 minit memg mnjadi kebiasaan)
8. Suke merapu (naknye bile dah ngntok n tak tau nk buat ape)
9. Single (masih trpelihara insyaAllah..wah3, tah pape)
10.Kuat tido (dalam kels yg dah x bley nk fokus)
11. Suke lembu (somehow aku rase lmbu sgt comey..=p)
12. Sensitip heart (walwpon kdg2 aku suke ckp tak pikir, tp aku sensitip wo~)
13. Nerves (klw kne suh present, teketaq habaq hang..adoi)
14. Nyanyi (feberet, sore pon bley tahan, wah2, masuk bkul nek escalator)
15. Cintai dia yang mencintaiku (~~,)

Sudah tamat.
Aku jamin semua mende di atas adlh benar sebenar benar nya.
Tak ade langsng y fake.
Itulah aku.
Hihi...
Tapi aku rase, 15 mende siyesly tak cukop nk describe seseorg kan?
Kdg2 ape yg ditulis tak same ngn ape yng dilihat.
Pendpt org itu subjektif.
(^__^)
Itu shaja hari ini.
Terima kasih.
Esok smbng task ke-2 plak.
Sayonara~........


(Best buddy....meet Mumu n Momo....=D..)

Monday, November 1, 2010

TASKS...

Salam.....
Wah....
Rasenye cam 1st tyme kan...
Tak baiknye aku.

(Aku memang tak berape baik sngt rasenye, huhu)

Erm....
Cakap pasl task.
Tadi aku terbace kat blog org pasal nak lngkapkan task untuk 30 hari.
Aku pon copy jek la.
Nampak cm besz jek nak buat.
Walaupon bukanlah ade org pon yg akan bce nanti.
Huhu...
Sindri bace pon suda sronok.
Nanti bile boring2, bce blog sendri pon jadik.
Hehe...=p..

Ape yang nak ditask kan tu?
Nanti aku paste kat bwh yek.
Jap jek lagi.
Bnyak mende yang nk ditulis tu.
30 hari kowt.
Wah2...
Selama 30 hari aku tak pyh nak sush2 pikir nak post ape kat blog.

(Once again, mcm lah ade org nak bce blog hang klw updte tetiap hari pon)

Takpe2...
Nanti aku bce sndrik.
Gelak sendrik.
Kutuk sendrik.
Hihi....
Yang penting update.
Itulah gune blog ni.
Tulis jek pape yg ko rase nak tulis.
Bukan tulis pape yg org nak bce.

Okey!
Esok aku start ngan task no 1.
Ari ni aku prkenlkn task2 tu.
Orait...
Here it goes........


Day 01 - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
Day 02 - The meaning behind your blog name
Day 03 - A picture of you and your friends
Day 04 - A habit that you wish you didn’t have
Day 05 - A picture of somewhere you’ve been to
Day 06 - Favorite superhero and why
Day 07 - A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Day 08 - Short term goals for this month and why
Day 09 - Something you’re proud of in the past few days
Day 10 - Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Day 11 - Another picture of you and your friends
Day 12 - How you found out about blog and why you made one
Day 13 - A letter to someone who has hurt you recently
Day 14 - A picture of you and your family
Day 15 - Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
Day 16 - Another picture of yourself
Day 17 - Someone you would want to switch lives with for one day and why
Day 18 - Plans/dreams/goals you have
Day 19 - Nicknames you have; why do you have them
Day 20 - Someone you see yourself marrying/being with in the future
Day 21 - A picture of something that makes you happy
Day 22 - What makes you different from everyone else
Day 23 - Something you crave for a lot
Day 24 - A letter to your parents
Day 25 - What I would find in your bag
Day 26 - What you think about your friends
Day 27 - Why you are doing this 30 day challenge
Day 28 - A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29 - In this past month, what have you learned?
Day 30 - Who are you?

Tamat sudah post untok hari ini.
Tak sabar nak start buat task2 nie.
Yeay!!

(aku sangat teruje....skarang)



(Ready to start the tasks, dont fall down ya!...^__^...)