Saturday, April 30, 2011

ENTRI PENDEK

Assalamualaikum.....

One more entri pendek.
Reasons:
Ngah exam.
Tak dapat nak merapu.
Takde ape yang nak di emo2.
Takde mase.
Segan nak tulis, sebab rumate sokmo duk dalam bilik.
Sibuk.
Bla3....

Banyak sbenanye.
Tapi tak mampu nak tulih.
(Ni alasan)

Tapi hari ni makin dekat.
I'm doing a nice job.
In stalking.
Perverting.
And.....
Erm, lupe la plak satu lagi word tu.
(Nampaknye kene revise balik citer Gumiho huhu)

Blue tupperware.
White t-shirt.
Green slippers.
Nice body!
(Ikut style Taurus dalam citer Fairytail...^^)

Okay.
Dah tak pendek macam semalam.
Now its time to maintain.
Bukan my nice body.
Maintain tahap kefokusan.



~love....sopia~

(Apsal aku memelikkan diri ni?..huh, tak kesah la...sayonara~)

(^_^)/


(Taurus with his 'nice body' celestial wizard, Lucy-san)

(Pic mintak kat Mr G.)

COURAGE

Assalamualaikum......

Berani betul aku tulis.
Hohohoho........

Okay, tu je....
Ja-Ne~

Thursday, April 28, 2011

EXAM HARI KEDUA, 2ND YEAR 2ND SEM......

Assalamualaikum......

Esok paper Teater Tradisional Asia Tenggara yang 'best'.
Serta
Radiographic Instrumentation yang 'seronok'.
Mari kite berjuang.
Yeah!

Wednesday, April 27, 2011

EXAM HARI PERTAMA, 2ND YEAR 2ND SEM......

Assalamualaikum......

Hoye!
Akhirnya hari yang ditunggu-tunggu telah tibe.
Esok mari kite muntah ramai2.
Good Luck kepada rakan2 yang exam esok.
(Especially to cik Sopia...=p)
First paper untuk sem ni.
Radiographic Anatomy.
Tak tahu lagi macam mane dier punye jenis soalan.
(Tu la, tak moh tanye senior)


(Positif!...bukan macam ni, kompem)

Kalau nak tengok past year punye.
Ade satu je la.
(Nasib 2nd batch)
So not enough info.
(Okay, ini alasan)
Sekarang kene tutup tenet ni.
Sambung review ape2 yang patut.
(Sudah tentu bukan review citer My Princess)
Sayonara~

RADIOGRAPHIC ANATOMY, HERE I COME.
Matte O ~
(^_^)

ALIEN....

Assalamualaikum.......

Entri ni muncul secare tibe2.
Sbenanye nak tulis pasal nak jadi Princess.
Tibe2 terbace plak pasal Sarah Raisudin pregnant kat blog bulan purnama.
(Actually, aku buat link kat blog tu, tapi tak jadi, huu~)
Terus teringat kat Alien.
Who is alien?
Entah lah.
Aku teringat Alien, nak buat macam mane.
Papepon...
Aku still teringin nak jadi puteri.
Okay...
Nampak cam takde point aku tulis.
Kejap cakap pasal tu.
Kejap cakap pasal ni.
Hohoho....
Tapi tu lah bende yang aku rase nak tulis.
Lalalalalala~


(Somehow, i think they matched, hihi)

(^_^)V

Tuesday, April 26, 2011

TERTUSUK JARUM JAHIT....

Assalamualaikum......

Wah3....
Aku tak tahu kat mane aku bubuh jarum tu.
Pas gune ari tu, letak kat mane ye?
Rase cam atas katil je.
Tapi tak jumpe.
Takut termasuk dalam badan.
Aigoo~.....

Tak nak jadi cam cik mira ni.
Susah......
Cepat la ingat.
Cepat la jumpe.
Aku tak nak risau2.
Nak fokus bende lain ni.
..(==)..

NAK SOAL....

Assalamualaikum......

Ape beza 'nak soal' and ' nak tanya' ye?

Sbenanye aku dah tulis panjang2.
Tapi aku rase inappropriate plak.
Nak emo over2 dalam ni.
Tak moh jarakkan jurang.
Kalau tak suke baik face to face.
Kalau merapu dalam ni.
Then dat someone terbace.
Salah faham mungkin akan berlaku.
So, aku pon delete.
Lagi pon dah cool down.
This situation is better than my emo2 dengan kolej aku.
Tak yah la nak besar2 kan dah.
Lain kali, aku kene terus terang ngan dier kalau aku tak suke.
Mungkin ade pihak yang akan sikit terase.
Tetapi, that's life.
Ade masam, ade manis.
Okeh.
Smile~
(^_^)V
Peace-Yo!


(Pantai yang tenang.......pic before my phone is mine~)

Sunday, April 24, 2011

GOOGLE TRANSLATE....

Assalamualaikum....

Sebenanye takde mood sangat nak post entri baru.
Rase cam nak jalan2, bace entri sendiri.
Tibe2, Google translate.
(Ala...yang slalu rajin benor nak translate page tu)
Dier tulis kat atas page blog aku:

"This page is in Indonesian, would you like to translate it?"

Indonesian?
What the hal?
Google ni intepret aku punye blog dalam bahasa Indonesia rupenye.
Bila aku bukak blog orang lain.
Dier tulis:

"This page is in Malay, would you like to translate it?"

Disebabkan aku tak puas hati.
Aku pon bukak 3 4 blog orang lain.
Same jugak.
Nampaknye, blog aku jelah yang bahasa Indonesia.
Aku ingat aku tulis bahasa Melayu dah.
Hohoho....

Aigoo~
En Google Translate telah mengecikkan hati aku.
Sob3...
(T_T)

Mungkin bahasa Melayu aku kurang mantap lagi.
Nampaknye aku kene berusaha sungguh2 mantapin nye.
(Dalam entri ni, satu je kot aku gune word Indo)

(pst2....bese gune laptop sendiri, dier tak kua pon camni, tapi hari ni gune laptop orang lain)


(Snow yang cantik, lolololololo)

Friday, April 22, 2011

~Segmen Blog Review Pak Cek Biola~

Assalamualaikum.....

Segmen 1st yang aku join.
Huah2, aku tak mahir.
So aku ikut je arahan dier.
Kire cam tengok manual la.



1. Bubuh header ngan link: done!

2. Follow blog dier: done!....(tambah satu lagi blog dalam peta blogwalking, ho~~)

3. Letak tajuk entri bla3: done!..(awal2 dah bubuh)

4. Jawab soalan: ape warna kegemaran anda?

Sbenanye aku suke sumer warne.
Tak kesah pon, asalkan aku rase warne2 tu aku suke.
(Ayat tah pape..hurm)
Biasenye aku suke sesuatu warna tu depends pade mood aku pade waktu tu.
So sekarang, mood aku kale ijau.
So, my feberet colour is HIJAU.
(^_^)

Number 4 is done!


(Ijau ialah skin laptop aku, hihi)

5. Kalau aku ada 1 juta......3 benda utama aku nak buat.....

First, aku nak anta mak ngan abah gi haji.
Beserta ngan one of my sis la.
Nanti bley jage mak.
(Kenape bukan aku?)
Kalau dokrang tak moh pi, aku pi la.
Duit banyak, bile2 bley gi.
Tapi kalau nak support sumer, mungkin tak huhu.
(Bukan nak jadi pak cik scrooge ye, family aku ramai kot)

Second, aku nak beli umah.
Umah besa 1, umah tak besa sangat 2.
Ape aku nak buat ngan rumah banyak2?
Jangan tanye.
Tuttttt....

Third, mungkin melabur.
Aku nak upah broker.
(Broker ke? tah la ape name dier)
Yang cam dalam citer limitless tu.
Bia dia banyakkan lagi duit2 aku.
Nanti bile dah bergande-gande, bley gi dermain.
(^_^)

Kalau ade baki lagi.
(Ade ke agak2?)
Aku nak kereta........

Dah, tu je la.
Aku tak tahu dah nak pikir ape.
Sebab cam agak susah kan nak tibe2 dapat duit camtu.
Entah2, kalaulah dapat.
Terus blur abes plan2 aku tu.
Huhu.

Okay, now number 5 is done!

6. Tag one of your friend.
Done!

7. Tinggal link kat entri: Done.

Dah siap sumer dah.
So sekarang........
Buat la pape yang aku suke.
Hehehe....
Sayonara~
\(^_^)/




3 BERADIK B....

Asslamualaikum......

Haaaa....aku nampak encik 'nyanyuk'?...erm...
Tak sedap plak bile translate.
Bialah, dia tak kesah pon hoho.
(Kan, kan?)
Dier tag aku join segmen.
Tak penah2 aku join mende2 camni huhu.
Okay, tag2 tunggu sebentar ye.
Aku nak emo2 jap.

Pe-merapu-an tentang 3 beradik.
Ape kehenye aku nak merapu pasal 3 beradik ni?
Sebabnye aku bengang ngan tempat aku tinggal skarang.
Kalau tak paham, ignore...tak bley trus terang sangat.
(Macam la susah sangat nak paham kan hooo~)

Sejak akhir2 nie, aku asek sebut je name 3 beradik nie.
Dulu aku tak suke sangat panggil dokrang.
Except: in a very baaad moment.
Bengang tahap melampau.
Mungkin disebabkan stress exam menyebabkan name mereka selalu meniti dibibirku.

Ape yang aku bengang sekarang?
"Kenape tak bukak stor untuk student tinggal barang?"
Barang aku tak sikit.
Aku tak bawak mai kete datang sini.
Aku tak suke nyusahkan family aku ngangkut barang2 aku.
Nanti kalau dapat sini lagi, dokrang kene datang hantar plak.
Orang pejabat kate, "Bukan confirm pon awak dapat sini".
Tapi apa bezenye ngan budak2 sabah sarawak?
Kenape stor untuk mereka je?
Dokrang memang confirm dapat la maknenye.
(Tibe2 nak compare ngan dokrang plak, padahal aku tau kuota dokrang cukup untuk membolehkan dokrang stay)
Mungkin aku tak suke care makcik tu cakap.
Haish, emo2.......

Okeylah, aku kene saba sket.
Kene kurangkan sebut 3 beradik tu.
Bang.
Beng.
Bong.
Mereka2 nilah 3 beradik yang aku slalu sebut.
Mungkin kalau yang English version kadang2.
Aku cume sebut....
Shoot.
Cam nak shoot xray kan?
(^_^)



SAJE JE.....

Assalamualaikum......

Hoye.
End of another day.
Hari ni hari bermalasan ke?
Aku tak sedar sangat ape yang aku dah buat.
Bace nota sket, pastu pikiran dah melayang.
(Sejak akhir2 ni slalu tulis pasal perasaan nak exam kan, huish, tak menarik)

Okay, now change to new topic.
Ape?
Erm....pasal citer yang aku tengok la.
Baru sebentar tadi, my roomate and I watched 10th Kingdom.
Ingat lagi waktu dulu2 tengok citer ni.
Ade kat NTV7 kot, kalau tak silap.
Tengah2 malam.
Tengok with my siblings.
Gelap2 kat ruang tamu.
Rase citer ni sangat best.
Gabungan fairy tales.
Tapi yang diubah-ubah sket.
Nice!...

Masuk ni, dah tiga kali aku tengok.
1st time waktu kecik tu.
2nd time pas SPM.
Kat UTP mase jadi squatter selame seminggu kat bilik kakcik.
3rd time kat UM.
Tengok banyak2 kali pon rase bes lagi.
Virginia tu sangat cantik.
Love her eyes, hair and bla3.
Wolf sangat cute bile dier buat gaye yang..........
Tak tahu nak describe la plak, hoho.

Anyway, this story memang bes.
Walaupon cam dah lame, tapi tak nampak kelamaan dier.
Kalau tengok citer lain.
Contohnye: Spy Next Door.
(Ari tu ingat nak tengok, tapi tak jadi)
Nampak sangat citer lame.
Zaman dulu2 punye style.



Tapi tak abes pon lagi tengoknye.
Citer ni sangat panjang.
So kene tengok secare berpade-pade.
(^_^)

Thursday, April 21, 2011

AKU NAK MELAGHA KEJAAAP JE...

Assalamualaikum.......

Okeh.
Ni alasan yang aku slalu bagi kat diri sendiri bile rase dah tepu.
(Tepu la sangat, hiho)
Aku kate nak melagha jaaaap je.
Satu game je.
Satu game means satu set punye game.
Tiga kali minesweeper + satu kali spider solitaire.
Tapi hari nie.
Lagha aku yang kejap tu ditambah dengan......

Satu entri blog.
Dan 4 episode Kaichou Wa Maidsama~....

Okey aku sangat tak dapat berenti bile dah start menonton anime.
Naseb baik ade lagi baki2 kesedaran exam dalam diri.
Kalau ikot bisikan hati....

"Weh Sopia, jom la tengok 24 episod sampai abes".

Dush2...

"Jangan ko tarik aku ke kancah peng-anime-an"
(Kata aku kepada theotheraku.....tbe2 teringat blog theotherkhairul hoho)
Jangan nak gatai2 gi blogwalking plak.

"Nanti bile petang sket bley la.
Kan pas Asar tak elok study."
(Ni theotheraku punye cadangan)

Mungkin nampak cam tak nak ngaku kemalasan diri sendiri.
Tapi memang tak nak ngaku pon.
Alamak....
Dah start merapu tahap urm......tahap pe ye?
Dah, dah.
Enough!
Starting benkyo once again.
Ajaa!Ajaa!Fighting!

^
~Sumer bende yang diatas ditaip oleh Rosati Sofya~


(Ini bukan aku....)

Wednesday, April 20, 2011

STUDY WEEK AKU

Assalamualaikum......

Three days have passed.
(Tibe2 aku rase cam grammar aku dah tunggang-langgang..aigoo~)
Tapi ape je yang aku study.
Tak sedar diri langsung.
Exam next week je pon.
Tak banyak mase dah.
Kate nak laptop free sebijik.
Tapi kalau macam ni la aku punye semangat.
"Sayonara laptop baru~
Hello laptop skarang."
(Ngarut...)

Papepon yang aku buat.
Study ke.
Enjoy ke.
Buang mase ke.
Aku tetap rase seronok.
(Okey, ni memang tak sedar diri)

"Kita kene buat something tu ngan setulus ikhlas hati kita.
Jangan regret dengan ape yang kita dah buat."
-sofya-

(Perasaan nak buat philosophy sendiri. Cop2, mungkin looks similar ngan quote orang2 yang famous, tapi aku tak tiru pon)

Semalam aku dah enjoy abes2.
Katenye enjoy puas2 yang las before exam.
Lepas semalam, kami akan pulun untok exam pulak.
(Kami refers to : Aku, Mira, Sabb n Elly)

Posting kat A1. -ganti awal2 untuk hari yang kakcik kawin-

Assessment ngan En Ahmad Tarmizi. - thnk u En Mizi for your coop-

Main boling. -prestasi dah tak sebgus dulu (dulu bagus ke huu~..=p)-

Shopping. -shopping tingkap plus air jambu?-

Main kat Capcom-liked-place. -lompat2, perang2, basketball2, picit2 yeah-

McD. -McFlurry mudpie yang Yummy-

Movie. -Limitless yang erm....limitless?-

Macam tak banyak pon mende yang dibuat kan.
Tapi siyes, aku dan mereka penat.
(Mereka, penat tak?)

Hari ni.
Aku study.
Facebook jap.
Funtasty_Yummy jap.
Then?
Okay, study lagi kot.
Aku sangat rajin.
Yeay!
Dah, babai......
\(~~,)/

KAWAN2!!....GANBATTE!!!


(Omo~...aku tak tau nak bubuh gamba pe)

Monday, April 18, 2011

KING OF FRUITS.....

Assalamualaikum.......

My feveret fruit.
Hehe...
Sekarang ngah musim durian.
Sumer orang asek makan durian sejak akhir2 ni.
Aku pon teringin.
Tapi bilenye nak pi beli?
Nak balik umah pon tak.
Hurm....
Jangan kate tahun nie aku tak dapat sambut musim buah feveret aku.
Sangat la keciwa.

Tibe2 di suatu malam yang agak2 cam dingin.
Jiran depan bilik ketok pintu.
"Korang2, tengok la ape yang aku bawak".
(Oh, aku reka ayat ni, sebab forgot what words she used that very nite..hehe)
Then she show me that precious buah yang aku idam2 kan tu.

(Yeah, yahoo, yeye...=D)

(Ignore that toilet-looked lantai of my bilik huuu~)

Kitorang ngan tak sabarnye telah mengopek durian tersebut.
Naseb bek dier dah buat cam belahan sket.
Kalau tak camne la kitorang nak bukak kan.
Nak baling? Kang kene pale orang buat naye jek.
Huhu....


(Nampak sodap tak?..actually my feberet will looks like more tegang2 punye style hehe)

After a while.....
....
....
...
....
....
....
....
....
....
....
....
....

(Tinggal je la kulit ngan bijik dier huhu)

Kami bertiga (aku, sabb n tim) telah melantak dua bijik durian.
"Nak banyak2".
Jangan ngade2, tu pon nasib baik ade orang bawak.
(^_^)

Tapi yang tak besnye, aku tercekik selaput durian tu.
Tah pape jek.
Tak penah2 dibuat orang.
"Tercekik selaput durian? What the hal?"
Spoil sket mood durian.
Papepon kitorang bejaye abeskan gak durian2 tersebut.
Thanx to Miss Tim punye adik.
For bringing those durians hee~...

^
All things cakap2 above happened on 16th April 2011, malam dier.


(Tapi mood skarang: lapa sebab tak bangun sarapan tadi, sayang sangat katil tu..haish~)

Saturday, April 16, 2011

ANNOYING NYER DIER.....

Assalamualaikum......

Aku rase sangat annoy beberape menet yang lepas.
Setiap kali tengok dier mesti rase benci giler.
Rase perasaan membare.
Rase cam nak tumbuk2 dier.
Rase cam nak jerit2 kat muke dier.
Nak pagi penampar skali.
Eh, dua kali lagi okay kot.
Rase cam nak tarik baju dier, campak dier jauh2.

Hish...
Geram sungguh.
Setiap kali tengok episod yang tu mesti rase tak puas hati.
Geram sangat.
Sebab dier overdose punye gedix.
Tapi kalau tak tengok kang tak cukup la marathon.
Mane bley skip part2 yang tak suke tu.
Nanti rase tak puas nonton nye.

So the conclusion is.
I hate Dolores Umbridge.
(In this movie je la, sebab aku bukan kenal dier in personal pon kan, huhu)


(Annoying kan dier? and Thanx to Mr G for this 'nice' pic)


(Tak pasal2 emo sebab tengok citer Order of Phoenix ni, hoho)

Tuesday, April 12, 2011

SUKE KE TAK?

I hate me when i'm doing the presentation today.
Bukannye tak boleh buat.
Tapi tah.
Huh!
Tak suke.
Tak suke.
Tak suke.
Tak suke.
(~_~)


Monday, April 11, 2011

ASAL STUDY JEK NGANTUK....


Assalamualaikum......

Ye ha.
Merujuk kepada tajuk di atas.
Ye, sekarang aku ngah study.
Dan ye juga, aku sangat ngantuk.

Esok ade test + presntation.
Dua2 pon sangat penting.
(Yeah, sumer subjek pon penting bagi aku)
Tapi ape yang aku buat?
Tadi aku main game.
(Minesweeper yang sangat buat aku addict n rase nak cube lagi bile bom dier meletop)
Pastu aku layan Matluthfi90 ngan IniAnwarHadi punye channel.
(Dokrang punye channel BEST!..=D)
Aku berblog-walking.
(Kat blog2 yang aku follow je tapinye)
Pastu aku sambung study.
(Ngantuk, huarghhhhhhhh.....=O=)
Pastu aku buat entri baru kat Funtasty_Yummy.
Erm....
Pasni?
Study lagi.
Pastu ngantuk lagi.

Haish~
Aigoo~
Segar cepat wahai mate.
Aku nak study and prepare untuk esok.
(~_~)'

(Mood: Ngantuk smule)

Sunday, April 10, 2011

NAK TUKAR LAYOUT.....

Assalamualaikum.......

Beria aku gi download macam2 jenis background untok blog.
Tapi sumer pon hampeh.
Sebab aku tak reti nak edit2 bagi jadik lawa.
Plus aku takde mood sangat.
Something bad happened today.
Which made me feel like....
Urm....
Okay.....
Yeah....
Yela....

Haish.
Mengapakah perlu begitu?
Kami tidak suke situasi itu.
Harap sumer orang boleh jadi macam dulu2.
Susah kot nak puaskan hati sumer orang.
Nak cakap aku takde terase hati ngan sape2.
Siyes aku tipu.
Kalau nak kate aku takde buat sape2 trase hati ngan aku.
Haaaa....tipu lagi.

Memang susah la nak jadik perfect kan.
Cumenye, lain orang, lain care handle dier.
Nak paham care dokrang handle tu bukan senang.
Papelah......
Asalkan suatu hari nanti perkare ni tak jadik worst.
Kite kan budak baik2.
(^_^)

Aku bukan tuju kat sape2.
Juga bukan nak uar2 kan mende2 tak bes.
Cumenye aku rase nak tulis.
Kat blog yang ade description "ape2 yang rase nak ditulis".
Jangan marah aku.
Peace-Yo.
(~_~)V

Saturday, April 9, 2011

DINNER LAGI...(DAH LAME SBENANYA...HUHU)

Assalamualaikum......

Entri pasal dinner lagi.
Hehehe...
Tapi nie dinner kolej pulak.
Bukan la baru sangat pon sbenanye.
31.3.2011.
Ari khamis minggu lepas.

Nak citer pasal flow aku nak gi dinner pasal hari tersebut.
(Nanti kalau aku lupe bley bace kat sini jek..=p)
Pkul 545 pagi aku ngan Sabb bangun pagi.
Ari ni kitorang posting kat HTAR, Klang.
So kene bergerak awal2 pagi takut sampai lambat.
Pas solat subuh teros bergerak pi KWSP.
Tunggu bas kat sane.
Bengang ngan En Ar jap, sebab dier suke suki jek tak moh pi.
(Alasan: sebab tak tahu test dah pospon dan kene posting seperti biase, tak aci~)
Ari ni kene posting kat A/E.
Kes tak banyak mane pon,
So rilek2 aje.
(^^)

Waktu nak pi lunch.
Kitorang pon gi mintak kat r/grapher.
Nak balik tros, sebab malam nanti ade dinner.
Mule2 En S cam tak kasik.
Tapi las2 dier kate..."Okay"
Dan kami pon bergerak balik.

Kolej punye dinner kat Intercontinental Hotel.
Naik bas pkul 430.
(Actually takde la 430 sangat, pas solat asar baru gerak)
Aku naik bas yang kusi dier pandang ke tengah tu.
So peniiiiiiing~~~~~
Sampai2 jek kat sane, aku loye, mamai, sumer serbe tak kene la.
Haish!
Takpe la, asalkan malam ni seronok.
(Bisik hati kecilku)

Pas Maghrib, sumer orang gather dalam hall dier.
Nampak cam bes jek.
Cantik.
Nak makan2 pon cam bes.

Tapi.....
Harapan terburai.
Waiter dier tah hape2.
Bapok la rude tahap ape tah.
Makanan dier tak la horrible, tapi tak se-class hotel punye standard yang sepatutnye.
(Dinner yang dulu2 lagi sedap la maksudnye)
We all paid 130 for this such thing!
(Dulu punye lagi murah kowwt)
Rase rugi sket.
Tapi nak buat camne.
Kene redha gak la.
(==)'

Here are some pics time dinner tu.
(Aku ingat nak masok lenkali, tapi lenkali aku = tah bile tah)
Cop3, some = 3 je.
Hoho.
Time dinner tu, kitorang takde kamera.
Fon aku plak tak cantik kalau amek gamba time lighting tak bagos.
After dinner baru bley amek gamba.


(Dalam bas UM before gerak, belom start penin lagi)


(2nd dish, crab meat...tapi rase dier urm.....so lepas tu dah takde mood nak amek gamba food)


(Main2 kat tangge jap while waiting for the bus)

(Pst2, to my dear rumates, korang tak kesah kan aku masokkan gamba korang kat sini)

V(^_^)V
Peace-Yo!

Friday, April 8, 2011

NO MOOD TO DO ASSIGNMENT~

Assalamualaikum.....

Dah lame rasenye tak meng-emo emo kat blog ni.
So today i like to be emo-ing.
Why?
Why?
Why?
Because i have no mood to do teater punye assignment.
Dah la banyak giler page kene buat.
Nak kate aku paham waktu aku buat mende ni pon tak.
Mostly aku copy, translate, ubah ayat sikit, then taip.
Haish!
dah la 2 3 hari ni asek penin pale jek.
Migrain mungkin.
Okeh.
Sambung!