Wednesday, August 31, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #2

I want, I want.....
Not the barbie.
But the dress.
My size~
(Berangan)

Saturday, August 27, 2011

SOMETIMES....

Sometime.....
Owh...
No....
So killing my mood untuk tulis entry.
Hurm....
Laptop aku ni sekarang asyik buat hal je.
Dier punye keyboard asyik tak betul je.
First2 dulu huruf T yang cam tak bley tekan sangat.
Pastu beralih kat no 6.
Then sekarang huruf I plak yang cam mamai2.
Dier cam tak alert je.
Tidur lebih agaknye.
Dier dah cam malu2 keyboard plak nak kua.
Huruf I ni pikir.

"Eh, tuan aku tekan ke tak aku ni?
Rase cam tekan.
Rase cam tak tekan.
Takpe lah.
Buat2 tak tahu je lah.
Tak yah lah munculkan diri.
Kalau dier betul2 nak pakai aku, nanti dier tekan lah sekali lagi.
Tak pon tunggu dier ngamuk2 sikit.
Hua3"

Lalu aku menjawab kepada huruf I itu.
"Yela cik huruf I oi.
Mestilah aku nak pakai ko.
Kalau tak buat pe lah aku pi tekan hang.
Nanti kalau aku tak nak pakai, aku delete je lah.
Tak yah lah tunggu aku picit ko kuat2 ke.
Tekan ko dua kali ke.
Kalau dah camtu jadinye.
Bley tercabut ko aku buat karang"


(Gambar di google sahaja)

Memang aku dah agak geram bile menaip tapi huruf tu tak moh kua.
Kalau ikut hati yang memberontak.
Mau aje aku ketuk2.
Tapi aku sedar.
Aku bukan JUTA2 punye orang.
Kalau tak suke barang2 tu.
Kau boleh kasi hempuk saje.
Nanti bley beli baru.
Ko gaduh ngan si fulun itu?
Silalah baling ape2.
Yeah.
I know I am not that kind of person.
So ape yang aku kena buat?
Bersabar~......

Thursday, August 25, 2011

WORDLESS WEDNESDAY??? #1


Ini entri untuk semalam lah kirenye.
Aku dah terlepas nak buat Wordless Wednesday.
Tapi aku nak buat jugak.



Day 15 - Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play

Oleh sebab aku takde iPod.

Aku pon telah menggunakan phone aku.

Lagu2 dalam phone tu takde la banyak mane.

Lagu2 pon dah lame tak update.

Tapi tulah jugak lagu yang aku slalu denga.

Okay, sekarang bley mule shuffle ea.

(^_^)V


1. Kehidupan (In-Team duet with Nazrey)

2. SMS (Kristal)

3. Ashita wa Atashi no Kaze ga Fuku (Digimon)

4. I Hope (FT Island)

5. Dream Ship (One Piece)

6. Destinasi Cinta (Mestica)

7. Anata Dake Mitsumete’ru (Slam Dunk)

8. The Biggest Dreamer (Digimon)

9. Instrumental Music from Autumn In My Heart

10. Without You (2PM)

(Listening to Only You 2PM mase tulis last word ^^)

Saturday, 13 August 2011……….10.53pm



Wednesday, August 24, 2011

Day 13 - A letter to someone who has hurt you recently

Dear kau,


Aku tau kau tak niat pon nak sakitkan hati aku ni.

(Itu ape yang aku percaye la, isi hati sebena, hanya tuhan yang tahu)

Tapi aku ‘ter’ sakit hati gak ngan ape yang ko cakap.

Ape yang kau tulis.

Maybe kalau kau tulis and cakap mende tu kat orang lain.

Orang tu takkan terase hati cam yang aku rase.

Tapi ini aku, bukan mereka.

Aku kadang2 nak jerit beritahu kau.

Please be sensitive.

Jangan lah cerita mende2 camtu kat aku.

Mungkin jugak aku rase camni sebab aku jeles.

Aku tak bley lah nak nafikan.

Sebabnye, memang ade perasaan tu dalam diri aku.

Tapi aku harap sangat kau paham bile aku dah start rase tak selesa.

Maknenye aku nak kau berhenti cakap mende tu.
Tapi kau tak pernah paham.

Salah aku jugak sebab tak berani nak suarakan

Aku takut kau terguris.

Aku tak reti nak beritahu.

Ok lah, aku harap kau bley peka ngan keadaan aku.

Pahamilah aku.

Bye.


Sincerely,

Aku


Haish…..

Pikir banyak2 kali.

Aku tak rase pon macam nak tulih mende ni.

Tapi sebab ikut peraturan hari, aku pon terpakse tulih gak.

Siapa orang ni?

Rahsia?

Hahaha…

Kepada sape2 yang bace, sila tak payah pikir or amek pusing sangat ngan mende yang aku tulih di atas.

Peace No War!.....

(^_^)V

(Listening to Heartbeat 2PM mase tulih perkataan last ni ^^)


Saturday, 13 August 2011…………10.32 pm……

Tuesday, August 23, 2011

Day 12 - How you found out about blog and why you made one

Hurm…..kena kembali ke dulu2 kala lah nampaknye ni.

Sbenanye dah agak lame aku start tau pasal blog ni.

Cume nye tak tahu nak tulis ape kat blog kalau ade pon.

Mase zaman2 friendster dulu aku dah ade blog.

Aku tau pasal blog FS pas kaklong aku citer.

Aku pon start lah menulis blog kat FS.

Tapi kehangatan taik ayam tak lame.

Suam2 kuku pon tak lame.

Aku rase ade 2 or 3 entri jek kat blog tu.

Konon2 nak tulis blog dalam English.

Hampeh jek la.

Setakat 3 entri, takde feel langsung kan.

Pastu aku dah bosan, lagipon time tu aura FB dah muncul.

Orang2 ramai dah maleh bukak FS, termasuklah aku.


After a while, aku stop pikir pasal blog2 ni.

(Takde la a while sangat, agak bertahun la kot)

Pastu ade satu hari tu, aku terbace blog Realiti Konspirasi.

Aku addicted sangat ngan blog tu.

Aku tau pasal kewujudan blog tu bile one of my friend kat FB post pasal blog tu.

Aku bace status member aku tu.

Dier citer pasal kesedapan blog Realiti Konspirasi.

Biler jek aku bace blog tu.

(Dengan tahap ke-addict-an)

Aku terase cam nak buat blog.

Dan aku pon buat blog aku ni, sebab rase cam seronok plak ngarut2 kat sini.


Reason sebena: saje jek.

Sebab tu lah description blog pon ngarut je.

Tapi bile pikir2 lame2, memang lah description tu memberitahu reason sebena aku ber-blog.

Aku suke bace ape yang aku tulih.

Aku suke ber-emo2 kat blog aku.

Aku suke citer ape yang aku suke kat blog tu.

Aku suke ngarut, merapu dan macam2 lagi kat blog tu.

Actually ade beberape entri yang aku dah delete.

Sebab aku tak suke mende yang aku tulis tu.

And aku rase ade orang akan tak suke gak biler bace.

Walaupon bersesuaian ngan description blog aku, tapi kadang2 aku akan titik beratkan perasaan pembace.

Okay that’s all lah for this interbiu.


Sayonara~…..


(Listening to Thank You 2PM mase tulis perkataan las ni..^^)


Saturday, August 13, 2011………………..10.00 pm


Hurm: tak tahu lah knape kua camni plak gaye tulisannye, maybe sebab copy, paste from word jek....takpe lah kan, bley jek bace.......hoo~

INTERNET TAK SELALUNYE ADA....

Sekarang ni aku dok kat umah my sis kat Perak ni.
Belajar kete lor.
Ye kawan2, saya masih tak dapat lesen itu.
Hurm......
Mase belom blaja kete ni, excited nyer agak luar bese.
Sangat rase nak drive sendiri.
Tapi selepas 2 hari bawak kete pusing2 teluk intan.
Aku dah start rase nervous.
Tak tahu kenapa.
Esok nak kena blaja drive lagi.
Tapi bile pikir je nak kena tekan klutch, masok gear, tekan minyak, kawal stereng, bla3....
Kecik perut aku.
Jantung plak rase cam mengecut.
Seram sejuk.
Kenape ye?

Ya Allah...
Permudahkanlah urusan ku.
Lindungilah aku.
Jauhkan lah aku daripada kecelakaan.

Sebenanye, aku memang slalu rase neves2 ni.
Especially biler nak buat something yang ade orang supervise.
Tapi......
Aku tak nak lah neves2.
Yela, kan aku dari dulu rase excited nak bawak kete sendiri.
Sepatutnye aku teroskan ke-excited-an aku tu.
Tengok lah esok macam mane.
Harap2 esok berjalan ngan lancar.
Aminn....


(Bile la aku bley bubuh sticker ni......pst2, gambar digoogle)

Haaaa.....
Balik kepade tajuk kiter.
Aku tak slalu mengonline kat umah kakak aku ni.
Reason: internet tak selalunye ade.
Kalau nak pakai internet kena borrow kakak aku punye housemate punye broadband.
Sogan lah nak pinjam slalu.
Lagipon, dier mesti nak pakai gak kan.
Oleh itu, aku dah siapkan beberapa entri.
Tulis je dalam word dlu.
Hari ni aku upload kan.
Sambung yang 30 days challenge tu.
Tapi aku tak ikot turutan pon.
Ikot mood suke hati jek.
Hehehe....

Okay,

Uploading...................


Monday, August 15, 2011

27 NOVEMBER 2011.....

Looking forward for this date.
Ahhh....
Tak sabarnye.
Why?
2Pm Asia Tour is coming to Malaysia.
At Stadium Negara.
Teringin nak tengok dokrang live.
Woooo.....

Tapi.....
27 November ni aku ade plan pape ke?
Harap2 nothing gonna be the aral yang melintang.
Gonna saving some money for the ticket.
Mesti tak murah kan?
Tak kesahlah.
Nak tengok.
Aku nak pi terjah Hottest2 Malaysia.
Yang jugak kawan2 aku untuk di ajak bersama.
2PM~~~~~~

\(^_^)/