Monday, February 24, 2014

DIFFERENT PERSONALITIES

Salam~
Annyeong~
First time aku denga pasal orang yang ada dua tiga personaliti ni dalam citer CSI.
Tapi itu lamaaaa dulu.
Aku pon tak besa sangat untuk paham benda2 complicated macam tu.
Bila dah boleh paham ni, aku tengok dalam cita Criminal Minds plak.
kenapa ye, kalau pasal identiti or personaliti yang banyak je kaitan dengan citer orang jahat.
Mesti salah satu personaliti tu jahat.
Satu lagi baik.
Kadang2 macam dalam game Resident Evil Veronica tu boleh jadi perempuan.
Biasanya identiti yang real one mesti takkan sedar kewujudan identiti jahat.
Yang jahat pulak tahu yang dia ambil alih badan yang baik.
Sometimes ada gak yang tak sedar.
Selalunya orang2 ni ada double personalities.
Rare lah case yang ada triple or more personalities.
But anything can happen kan.

Aku pernah buat status kat FB pasal wondering if I have more than one personality.
Actually aku punya condition bukan lah macam dalam citer2 tu.
Aku cuma ada kecelaruan identiti.
Hahahaha...
Should I quote it like that?
Macam tak je huhu..
(Sofya mula bercakap sendiri, dengan Rosati?)
Okay, sebenarnya aku suka ngarut2 je.
Dari dulu aku suka cakap sorang.
Bila takde orang lah selalunya.
Pernah satu umur dulu, aku suka cakap dengan benda.
Almari, katil, buku2 dan macam2 lagi.
Tapi sebab aku rasa macam orang yang bermasalah, aku stop.

Actually aku punya citer lebih kepada the side of me yang aku tak tunjuk kat orang.
The side yang aku tunjuk kat A tak semestinya aku tunjuk kat B.
Some sides plak maybe aku just tunjuk kat C.
And ada juga sides yang aku tak tunjuk kat sapa2.
Simpan sorang2 sampai jumpa orang yang aku boleh tunjuk that side.
Kiranya banyak sides lah.
Masa aku taip ni mula2 aku terbayang cahaya bulan yang menyinari bumi kat satu bahagian je.
Pastu tibe2 aku terbayang bentuk cube, aku punye sides cam side kat cube tu.
So many faces....
Hush3...
Aku bukan nak jadi macam talam dua muka or kiub enam muka.
Tapi begitulah~
(Nak tulis gelak hahaha tapi terpikir "sendiri taip sendiri gelak", sekarang baru nak terpikir kan)

Okay sekarang citer lain plak.
Kerja aku kat sini cam dah okay.
Orang2 pon dah okay.
Ada je certain benda yang aku masih tak hebat and need more and more improvement.
Tetapi semuanya getting better.
Bak kata mak "dah boleh la senyum pegi, balik keje".
Stress makin kurang except when hormone kucar kacir lah.
Normal lah tu.
Itu je...

Salam~
Annyeong~

(Kat opis, 50 minutes to go nak balik umah.. )



Friday, February 21, 2014

24 YEARS OF EXPERIENCING LIFE....

Salam~
Annyeong~

So the story of me begins since before I see the world.
Inside the womb of my very precious somebody- my mom.
I begin to experience life since then which I clearly not remember.
Only the person yang ada kat dunia yang sedar.
Mak, abah, kakak2  dan abang.
Oh mungkin ada yang lain which includes doctors, nurses eh dah merapu jauh nampaknye.

Actually this entry is a flashback of myself yang berumur 23 tahun.
(>^_^<)
Started from 19 February 2013.

My last time to celebrate birthday as student bersama-sama kawan2 kesayangan aku.
They threw a birthday celeb at kedai roti boy kat Times Square.
(TS ke ye?Aku pon tak ingat sangat)
Kek yang sangat sedap, charcoal ape tah perise dia.


Mac 2013

Kami banyak spend time dengan mencuba tempat2 makan yang tak pernah di lawati.
Only 4 months left untuk bergelar student UM.
Antara tempat yang aku ingat ialah:

Dip n Dip.
(Chocs for all the menu)


Restoran Uncle William.
(Macam SS2 Murni tapi lagi mahal)

Island BBQ and Steamboat.
(Pegi skali ngan Juna)

Most of the time, aku spend time ngan Sabb.
Selesaikan research project.

April 2013

Pegi dinner second college for the last time.
Walaupun aku tak suka sangat.
Tapi sebab dah bayar, jadi aku pegi je.
Tim tak pegi, so Elly ganti tempat dia.



First time outing roomates.
Kitorang pegi jalan2 kat IKEA.
Makan meatballs and berangan dalam IKEA.
Cannot spend masa lama sangat dalam tu sebab kitorang kua lambat.


Aku ngan Mira invented "Hari Kaya".
Kitorang pegi minum2 and main boling dekat eCurve.
(Rasanyalah ecurve, huhu, tak ingat)


And the girls from my class spend a special weekend kat Morib.
(^_^)


Mei 2013

Again, this month aku menghabiskan baki2 student life aku.
Bercengkerama with my classmate yang setia.

(aku pasan, this time aku quite chubby compared to HIM haha)

Aku jugak melunaskan ke-cravingness aku nak makan pancake.
Entah lah kenape aku nak sangat.
Tapi tiap2 hari cakap.
Lastly kawan2 aku pon ikotkan je aku punye kepala.
Kitorang makan kat Pancake House kat MidValley Megamall.


Again, this month aku spend a lot lot time menyiapkan projek final year aku.
Melalui saat2 yang sangat stress dengan berbekalkan satu bulan je.
Memang stress tahap gaban sampai laptop pon jadi mangsa.
Kerusi meje semua kena baling.
Kesian roomates aku dapat ahli psiko macam aku.
Aku memang tak boleh kawal diri kalau burst.

Jun 2013

Akhirnya berjaya menyiapkan final year project.
Yahoo!!Alhamdulillah.
Hilang beban yang ditanggung berbulan-bulan.
Sekarang tinggal final exam and presentation je lagi.
Dua benda yang paling crucial before grad.
Before that, kitorang mengambil peluang untuk bergumbira dulu.

First skali is Dinner MEP.

After that kitorang buat BBQ party kat rumah Hisham.
Mula2 cadang nak masak sendiri.
Tapi bila masak je burnt abes sumer lauk, jadi abang Hisham yang tolong bakar semua.
Kami makan je.
Fatimah goreng Kuew Tiau yang sedap.


After that, kitorang lepak rumah Fatimah pulak.
Makan2 ramai2.
Fatimah masak juadah yang enak.
Masa ni kete kakcik ade problem.
mahal jugak nak repair dia.
Wohoho..

27 Jun, tamat belajar.
Paper last dan kami pon keluar berjimba.
Aku tak ingat sebenanye pegi mana.
Yang aku ingat semua bebanan dah terlepas as a student.
Tinggal lagi perassan nak mencarik keje plak.

July 2013

Hurm....
Aku tak ingat sangat apa yang berlaku bulan ni.
Most probably sebab aku ade kat rumah kot.
Bulan puasa jugak.

August 2013

First time abah bagi drive jauh2.
Kali ni balik kampung kat Perak masa hari raya.
Me drive Kakcik's Savvy sebab I am the only driver yang available.
Yang lain semua balik rumah mak mentua masing2.
Kami reunion family raya kat rumah kakak kat Teluk Intan.

Balik tu aku naik kete ngan abang and Kak Sue.
Abah tak bagi drive sebab nak naik Genting Highlands.

September 2013

Proses Job Hunting yang meluas.
Kebosanan duduk di rumah membuatkan aku jadi tak keruan.
Duduk sana sini semua tak kena.
Tahap neves nak pegi hanta resume for the first time.
Hua3.
Then Emily called.
She said one of her colleague nak quit, so she asked me to come to her workplace.
Mula2 aku ingat just to submit my resume.
Sekali kau, teros interview on the spot.
And aku dapat this job on the spot jugak.
Yang kelaka nya.
Masa nak pegi carik that hospital, the general manager herself yang pegi fetch aku.
Sebab aku tak jumpa nak carik that hospital.
First time denga kan.
Hurm...
Bila dah dapat, aku accept je.
Tapi dalam hati, tuhan je yang tahu betapa berbolak balik nya hati aku.
Aku takut sangat salah pilih jalan.
Now look at me, still here.
Working fine.
(Cesh, macam machine plak)

Oktober 2013

My convocation dayyyy.
Yeah, aku bertolak sehari awal.
Masa on the way nak pegi, kitorang terpaksa patah balik sebab aku tertinggal my mortar.
Nasib baik tak jauh lagi.
Kalau tak, memang kena marah abes2 lah ngan ayah aku.
Huhu...
Aku booked hotel for my family that includes my abah, mak, lil bro (not s little though) and me.
Satu bilik je.
Convocation best!!
Sebab dapat banyak bunga.
(^_^)



Balik dari konvo aku kena bersiap nak pegi keje.
Started to work at KCDC on 4th Oct.


Keje aku X-ray orang tiap2 hari.
Mujur ada keje sampingan seperti bergosip hangat dan macam2 lagi.
Hahaha...

November 2013

Bawak mak jalan2 KL using my first gaji.
Sampai bateri kereta kakcik abes sebab lupa nak padam lampu.
Naseb baik ada abang kat KL masa tu.

Pindah ke rumah Balok.
Rumah tempat aku membesar.
Not actually membesar sangat.
From me age 4 till me age 12.
So tempat aku berkanak-kanak.
Hehe...
Baru dua hari pindah.
Kuantan banjir dahsyat2.
Alhamdulillah rumah kitorang antara yang terselamat.
Even jiran2 aku semua masuk air rumah mereka, rumah aku yang kat tengah ni terselamat.
Kuasa Allah.

(Ni gambar sebelum air naik tinggi lagi)

Disember 2013

Haaaa...
Time ni ngah gawat2 sebab aku tengah sibuk nak beli kereta.
Carik sana sini tempat yang sesuai.
Padahal abah yang sibuk carik sebananye.
Aku just tolong prepare semua dokumen yang patut ada je.
Maka terhasillah CDJ.
(Okay now I smile wide2 huhu)


Januari 2014

I guess takde apa2 yang berlaku sangat.
Just pasang tinted kat kereta.
Jalan2 kat airport Kuantan.
Book appointment for minor surgery on my birthday.
Hahaha...

Thats all.
Maybe ada je peristiwa2 yang aku lupa nak add on.
Tapi sebenarnye apa yang berlaku throuhout the year memberi aku macam2 pengalaman.
Suka dan duka, sedih dan tawa.
Semuanya untuk jadikan aku yang sekarang.
Feeling deeply grateful for my wonderful years.

(^__^)