Sunday, November 27, 2011

2PM MISSION ACCOMPLISHED!!

Waaahh...
Susah betul nak ilangkan mood 2PM ni.
The heat from last Friday still ade.
Tapi Alhamdulillah.
Everything goes well as planned.
Aku telah selamat men-drive di KL semata-mata untuk 2PM oppas.
(^_^)

Starting from the day they arrive in Malaysia.
Until the day mereka depart.
Syiok gilos!

RABU 8PM
Feeling nervous plus excited.
They are coming to Malaysia.
Kalau ikot updated info, their flight will be landed pkul 1040.
So kami pon bersiap-siap awal2.
Takut terlepas nanti.
Lepas je solat Maghrib.
Aku, Mira ngan Elly berangkat ke KLIA.
My first time driving to KLIA.
Nasib baik ade dua orang GPS yang ikut.
Saranghae~.
(Tetibe *.*)
Me, orang yang mematuhi had laju.
Lebih kurang sejam baru sampai.
Dapat parking baik punye.
Walaupon muke tebal bawak kot lorong teksi.
Huhu.
Tapi masa still banyak lagi.
Makan kt McD KLIA.
Pas siap makan, kitorang pon turun kat level 3.
(Level 3: arrival hall)
Cam dah ramai HOTTEST.
So aku pon carik port yang agak baik.
Tak saba nye nak tengok dokrang live!
My friends dua2 bagi moral support.
Tibe2 kecoh jap.
Ade orang lari2.
Kami blurrrr.
What happen?
Rupenye 2PM kluar kot Level 5.
(Level 5: departure hall)
Lari2 sumer orang.
Naik tingkat 5 ramai2.
Nampak kat mane yang ramai, kami join je.
Berbaris bukak laluan yang agak kecik.
(Seriously, security ni pecaye ke kat hottest ni?)
Mule2 memang la behave habes.
Yer, kitorang takkan pass the line.
Takkan serbu2.
Tapi....
Bile Wooyoung kluar je dari escalator tu.
Tros chaos!
Kesian 2PM oppa kene himpit2 sikit.
Tapi, takpe la.
I think its better than nobody is there to sambut them kan?
(^_^)
Ade orang jatuh.
Ade orang tercabut sliper.
Dan macam2 lagi.
Aku kejar je, sambil take pics.
Thats all.
Tapi aku still bley sangaaaaaat suke.
*smile wide2..hehe

JUMAAT 2PM
Pas solat zohor.
Aku, Mira ngan Nik berangkat ke Stadium Negara.
Waaaahhh..
Once more.
Feeling excited.
My first time also driving to Stadium Negara.
Malangnye, GPS Mira kurang function ari tu.
Kami pon telah menyesatkan diri sikit.
Takpe lah.
Asalkan sampai.
(^_^)
Ari ni pon dapat parking yang best.
Hehe.
Dah ramai orang yang datang.
Kami sempat gak la beli barang sikit.
Aku beli lightstick tak mahal n button 2PM.
(Sbenanye aku nak lightstick mahal tu, tak sedar diri tul dah kontang ho3)
Dah siap membeli belah.
Konon2 nak beratur depan2.
Sekali tgok kat line.
Fuyyoh.
Dah beratur sampai kat kaki bukit.
Takpe lah lagi.
Asal dapat masuk.
Nak masuk sangat chaos jugak.
(Hottest Malaysia rakus, huhu)
Sampai tak bley bernafas kene himpit.
Tapi demi oppa2 ku.
Aku sanggup!
Dalam kul 7 lebih baru berjaya dpat seat.
Walaupon tak depan sangat.
Tapi takde la belakang sangat.
(Oh, ayat apakah ini)
Stadium Negara tak sebesar Stadium Merdeka.
So agak dekat with the stage.
Pas solat Maghrib, kami pon lega.
Bley enjoy puas2 dah.
Konsert start 830pm.
2PM daebak!!
2PM Superb!!
Super HOT!!
Mira yang amek fancam.
Sebabnye aku tak reti pakai kamera dier.
Arigato Mira!!
The concert ended already.
Tapi still go on in my mind.
Their fan-service was soooo great.
Their perfomance sangat2 giler.
Arghhh...
Tak bley nak describe with words.
Speechless~
(^_^)

SABTU 9PM
Mereka dah nak pulang~
Ikut info: flight dokrang 10pm or 1030pm or 1130pm.
Tak kesah la bile pon.
Nak melengkapkan kitaran 2PM aku.
So, sangat perlulah menghantar mereka pulang.
Kali ni Fida ngan Elly ikut.
Sangat appreciate!!
Nasib baik cam dah ingat jalan sikit.
So, no need to use GPS anymore.
Kali ni, drive pon lebih lancar dari hari tu.
(Laju sket, tp still jage hadlaju, hee~)
Mase nak dekat sampai tu.
One van yang sangat laju potong my kereta.
Ahhh.
Same ngan van yang 2PM naik ari tu.
Aku dah jadi tak keruan.
Kalau betul macam mane?
Aku nak sangat tengok dokrang berangkat.
(T_T)
Luckily.
Sampai2 je kat KLIA.
Aku tros dapat parking.
(Same spot like before, menebalkan muke lagi skali lalu kot lane teksi)
Masuk dalam airport tu.
Kitorang begegas ke level 5.
Tibe2 tros nampak mereka!.
Hottest dah giler2 mengejar.
Kami agak jauh.
So aku dengan tenaga yang ade.
Plus muke yang tak malu.
Memecut ke kumpulan tersebut.
Tapi just can follow from the back je lah.
Tapi kali ni...
I'm closer to Mr Ok.
Argh....
Feeling like touching him.
We are soooo damn close.
Cume dihalang oleh sorang security yang besar je.
Tapi aku simpan tangan aku baik2.
Tak berani, takut kena ketuk ngan security tu.
Hohoho.
Takpe lah.
Tengok dekat camni pon cukop la.
(^_^)
Bile dokrang dah check in.
Masuk dalam bilik kaca tu.
Kitorang pon kena berangkat balik.

PUAS HATI!!!!!!!.....

Okay dah abes pasal kitaran 2PM.

Cerita yang tak syok plak.
Aku dah start giler.
Next week kena submit proposal research.
Test instrument.
Test procedure.
Tapi aku masih dalam alam mimpi.
Berangan 2PM!!.
So decided nak stop jap mood 2PM ni.
Pas abes sumer mende student ni.
Sambung balik jadi giler ea.
(^_^)

(Where are the pictures?...saba ea, nanti next entri aku bubuh gamba je...)


Thursday, November 17, 2011

MY 1st ACCIDENT..

Ramai orang cakap.
"Driving ni, eksiden tu perkara biase.
Yang penting, kena hati2.
Try your best to avoid that thing from happen"

Kalau boleh.
Aku tak nak lah terlibat ngan eksiden.
Aku tak nak lah jadi contributor untuk bilangan eksiden yang memang dah banyak kat Malaysia ni.
Tapi...
Takdir dah menetapkan.
Pada tarikh 12.11.2011.
Aku akan terlibat jugak dalam peng-eksiden-an.

(Bile aku bace balik part yang atas ni.
Macam lah besa sangat kes nye.
Hohoho....)

Eksiden yang terjadi takde la besa sangat.
Tak melibatkan kecederaan fizikal kepada mane2 individu.
Tapi membuatkan hati ku tercalar.
Air mata berjurai-jurai.
Kena reject pon tak sedih gaye gini.
Dan juge....
The car itself telah tercedera dengan agak ganas.

(The skirting is broken into half!)


(Tah lah nape, tp aku rase sayu tgok kecederaan ni..)

Takde la melibatkan part2 yang penting.
Skirting untuk make up yang patah.
(Mase tu aku tak tau pon tu skirting, i thought it's the bumper)
Tapi sebab itu bukan kereta aku.
Aku rase sangat sedih.
Aku rase bersalah sebab buat kereta tu tak cantik.
Sorry kakcik~
(T_T)

Ceritanye begini.
Ari sabtu tu, aku drive pegi jalan2 kat Balok.
Gi pasar malam ngan supermarket Jaya Gading ngan mak.
Mase on the way nak gi Sakan.
Kene lalu kat satu jalan.
Mase tu hujan.
Atas jalan ade satu lopak.
Mak kate.
"Ati, ade lubang kat situ."
Aku pon slowkan kereta.
Niat hati nak lawan arus lalu kot laluan satu lagi.
Tibe2 ade plak kete lain kat jalan bertentangan tu.
So, aku pon redah je lopak tu.
Aku pikir, maybe tak dalam sangat ko lubangnye.
Yela, air dah tutup kedalaman lubang tu.
Bile masuk takde pape.
Bile nak naik tersagat abes part depan kete tu.
Ngeri bunyinye.
Tapi ingat takde ape2.
Rupe2 nye......
Alhamdulillah kami tak ape2.
And aku sedar jugak.
Everything happens for a reason.
(^^)

Pengajaran from this incident.
Don't underestimate lopak2 air atas jalan.

Aku harap en MPK baiki la jalan tu cepat2.
Bukan semua orang tahu jalan tu ade lubang besar.
Nak nye kalau hujan cam ari tu.
Aku tak harap ade kereta lain jadi mangsa lubang lagi.

Berhati-hati lah ketika memandu!!!
(Saya dah ade lesen selama sebulan..=D)


Currently listening to I'll Be Back...2PM...
(^_^)V

Wednesday, November 9, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #4

(Got this picture from here)

Bear yang laki tu cakap camni.
"You want to forget? Try to forget this".
Pastu dier pon kiss that bear yang pompuan tu.
Scene from playful kiss.
Sweeeet.....
(^_^)V


Tuesday, November 1, 2011

WARNA2....

Sepatutnya aku ngah buat assignment sekarang.
Tapi sebab tajuk pelvimetry tu susah sangat nak carik.
Aku ter-blog-jalan jap.
Lalu aku terpandang satu contest.
Nah banner dier.

(From here)

My sekilas pandang intepretasi....
From this picture.
Aku bley nampak kewarna-warnian dier.
(Sebab aku suke warna-warni, tu yang aku nampak dulu)
I don't wish to fly like that kid la tapinye.
Takut jatuh.
Cop3...
Tibe2 teringat citer Mr. Bean yang dier letak belon banyak2 kat stroller baby.
Pastu baby tu terbang.
Dan cerita selanjutnye pon berlaku.
(=_=)

Masa ngah tulis ni.
Tibe2 aku teringat zaman aku kecik2.
Abah aku tak bagi kitorang beli belon ni.
Sebab belon helium mahal.
Tapi, dalam tak bagi dier tu.
Dapat gak la merase ade belon He.
Yang aku ingat, sekali dua je la.
Punye la jaga.
Sampai belon tu jadi kecik tak bley terbang dah.
(Aku punye tak sempat kecik, adik aku punye je huhu)

Belon ni jugak ingatkan aku kat fanpack 2PM tu.
Dalam pack tu ade belon 2PM kaler itam.
Aku teringin nak beli.
(Aish, membazir je)
Tapi membe aku kate tak berbaloi-baloi.
Sebab barang yang dapat sikit je.
Nanti time konsert lagi banyak barang ade jual.
Bley beli time konsert.
So, cancelling my niat.

Okay..
Done with my interpretation.
Shouldn't be like this kot kalau nak join contest.
Tapi, sebab ni mende2 yang aku rase nak tulis.
So aku pon merapu-rapu.
\(^_^)/
Anyway....
My first entry yang masuk contest.
Yeay!!


(Currently listening to: Only You, 2PM...<3)