Monday, February 28, 2011

TOMORROW....

Assalamualaikum......

Tomorrow i'm going to present about wayang wong during the teater class.
Ape tu?
Basically, this wayang wong came from two words.
Wayang.
And.
Wong.
Wayang refers to wayang kulit.
Wong refers to human aka orang.
So, wayang wong is also known as wayang orang.
(Sape yang tak blaja teater mungkin kurang paham, bianne~)
Padahal aku maleh nak tulih pepanjang.
Hihi....

(This pic show how wayang wong looks like, thanx to En G again..=))

Erm, slide aku tak siap pon agi.
Dahlah slide macam tak serius.
Bley ke buat camtu ea?
Hurm, buat jek la.
And aku rase kurang berinformasi gak.
Reason: Ayat kat tenet sumer same walaupon website lain2.
Dokrang pon agaknye copy paste from one website jek.
Haiiiiiiiiih...
(Bukan bunyi mengeluh, aku saje jek taip camtu)

Gambate to dear me.
Buat memolek sok, eh hari ni.
Nite~
Sambung wat slide presentation lagi..
(^_^)V

Wednesday, February 23, 2011

ENTAH.....

Knae aku trase nak marah sangat?
Knape aku nak trase sangat?
Knape aku rase nak nangis tak tentu pasal?
Padahal small matter jek kot.
Entah...
Tapi aku tak suke situation tu.

Tuesday, February 22, 2011

INSTRUMENTATION.....

Assalamualaikum.....

Another entri bout my study.
Sebabnye skang ngah bace notes instrumentation.
Ari rabu ni ade test.
Dah ready kah aku?
Aku tak rase aku ready 100%.
Banyak lagi mende yang still blur2 agi.
Tapi aku tak bley nak fokus bace notes ni jek.
Mesti skejap2 aku tengok skrin lappy.
Skejap2 aku ejas2 telepon punye volume.
Skejap2 aku tukar kaki nak letak atas baldi.
Tahap kefokusan aku memang agak tidak memberangsangkan.

Before start study.
Aku rase macam nak bace notes tu sungguh2.
Bile bukak jek notes tros melayang pale otak.
Tah2 sampai kat Tokyo dah.
Aigoo~

Aku harap fokus aku kembali mantap pas aku post entri ni.
Yela...
Kire cam lepas gian ngan laptop la.
Nak menaip banyak2.

Okay~
Dah tamat mase bermain-main.
Sambung study lagi.
Sayonara~
Annyong~
(^_^)/

(Kerajinan study suatu mase dulu..^^)

Sunday, February 20, 2011

BIRTHDAY...!!

Assalamualaikum~.....

Hari ni bukan besday aku.
Tapi yer.
Semalam, 19.02.2011, aku telah menyambut besday aku yang ke-21.
(Sayonara the 20 years old me~)
Spending the whole day with my cosmates.
Bukan sumer cosmates den join.
Kami berlima jek.
Menghabeskan mase selama 1 hari di Times Square.
(Yeay!)
Actually nak pegi bershopping jek.
Tapi mereka buat suprise birthday party plak.
(Ade kek kan, so kire party la..hehe)
Thank u to Mira, Elly, Sabb n Tim for the nice outing semalam..
Really enjoyed my day.
(Walauppon mood shopping dah hilang sket huu~)

Sayang korang banyak2...
(^_^)


(Indulgence....fun.tasty.yummy....=D...)

Wednesday, February 16, 2011

STUDY LA WEI.....

Salam.....

Entri di kala otak dah penat menyetadi.
Study ke?
Tak2, more to membuat report yang patut buat b4 CNY ari tu.
(Hamek ko, Jumaat nak anta, hang baru buat ari ni)
Takpe2.
Aku maseh boley berlagak cool skarang.
Hehe.....
Next week minggu exam.
Mid sem punye exam la.
Sepatutnye da boley jawab soklan2 yang lecturer kasi cam air jek.
Tapi masalah skang, cuaca yang lembab2 sejuk buat air jadi beku sket.
Take time to cair smule.
(Tunggu spring kot, membajetkan diri cam blaja kat oversea..=p)

Oleh sebab situasi cam ni lah.
Kami sumer sedaya upaye cube membuka buka dan belaja.
(Bukan mukabuku, betuuuuul)
Malangnye naluri belom umur 21 aku ajak aku poye2 jek.
Siap plan nak shopping sabtu ni.
Plus, nak balik umah plak ahad nye.
Esok ngan Jumaat posting kat A4.
(Bilik xray untuk inpatient sangat 'rilek', yes aku suke)
Bile mau study ni cik Sopia?

Nampaknye kene cut sket buat mende2 tak pekdah.
Contohnye, berjoging di waktu petang.
(Pekdah ke tak?...Cakap jek la hang maleh, hadoi..huhu)
Dan menambahkan waktu bersama-sama notes yang tercinta.
Dan buku2 juge.
(Bukan mukabuku, kompem)

Okeh......
Dats all for diz nite.
Nyambung kije yang tak siap2 ni.
Sayonara, Arigato, Aishiteru yo~
(Mengarut!....)

Losing My Mind~
Suke lagu ni.
From My Girlfriend is A Gumiho.
(^_^)

video

Tuesday, February 15, 2011

AKU BELUM CUKUP BAIK....

Salam......

Ape punye tajuk la aku punye entri kali ni.
Maybe sebab aku kurang pasti ape yang nak dicelotehkan ari ni.
Tadi aku berblog-jalan jap.
(And jadik silent reader jek)
Aku termelawat satu blog ni.
Orang tu aku kenal.
Mungkin tak rapat sangat.
Tapi aku kenal la dier cam mane sikit2.
(Lambatnye nak sampai point dier...)
Straight to my precious point.
(Everything in my blog tercintun is precious to me)
Aku tak suke blog tu.
Tapi aku still pegi and bace ape2 yang dier tulis.
Nape aku tak suke?
Jawapan dier.....
Sebab dier citer mende2 yang dier buat in each particular day.
Normal la tu.
Aku pon kadang2 sama gak kan.
Tapi kenapa nak citer ape2 mende yang kurang baik dier buat ari tu?
(Kurang baik dalam konteks ini ialah mende2 yang aku rase tak sangke dier akan buat)
Aku sebagai orang yang kenal dier.
Rase macam....
"Dier macam ni ke. Haish...."

Okay, okay.
Ape la yang kurang baik sangat tu.
First, cara dier bersosial.
(Mungkin aku tak open minded cam certain orang, tapi aku tak suke gak)
Second, ape yang dier buat kat sekolah.
(Ponteng, datang lambat, belagak cam cikgu etc etc)
Third, words yang dier gune dalam blog dier.
(Serius aku rase "Oh, please..knape dier macam ni?")

Mungkin korang rase.
"Kalau tak suke tak payah la gi blog dier.
Shut up and bia jek la.
Tu blog dier.
Bukan blog kau.
Membe2 dier yang jadik follower.
Bukan membe2 kau.
Suke hati dier la nak tulis ape pon.
Entah2 kau pon same jek"
(Mungkin kalau korang tak kate, aku yang akan kate sendrik)

Hurm......
Aku sedar aku belom cukup baik.
Knape nak kritik2 orang sampai camtu.
Aku pon buat bende kurang baik jugak kadang2.
Tapi tak perlulah nak canang satu kampong kan.
Patutnye muhasabah diri.
Tak nak ulang buat bende yang salah tu lagi.
INSAF~
Bukan nak citer buruk pasal sape2.
Tapi buat peringatan bersama.
Untuk aku juge.
Oh aku, jadi la baik.
Huhuhuhu......

Mungkin hari muhasabah diri sket ari ni.
~SALAM MAULIDUR RASUL~
(^_^)/


(Marker aku before it gone missing somewhere in the department/with random patient)

You choose your on path.
Nak pegi Left ke Right.
Pape jalan pon yang dipilih.
Make it always BETUL.
Put on the V sign.
(^_^)V

(Pst2, lame dah rasenye tak mengarang citer BI..keh2)

Monday, February 14, 2011

SHORT SIGHTEDNESS....

Salam.......

Terdetik plak nak citer pasal rabun jauh ari ni.
Siyes wo~
Payah bile dah ade penyakit rabun ni.
(Alhamdulillah rabun jek, kalau nikmat mate ni ditarik balik macam mane?)
Aku sebenarnye terpikir ni sebab.....
Kalau rabun, aku memerlukan ingatan yang lebey kuat,
Kenapa?
Peristiwa ini melibatkan situasi seperti:
Lepas sembahyang, lepas mandi, baru bangun tido etc etc
Yang seumpama dengannya.
Kalau takde ingatan yang kuat sket.
Nanti punye la payah nak carik spek tu dok kat mane.
Especially sape yang suke bubuh merata.
(Aku la tu..=p)
Sebab mende macam ni.
Pagi2 jek dah tension.
Huhu......

Mari kita menyelami permasalahan mata ini.
Ape penyebab rabun jauh?
1. Inherited from parents.
(Sape yang parents dier ade rabun jauh, most likely dier akan dapat jugak.
Aku bace, dier kate 2/3 la chances dier)

2. Baby yang lahir tak cukup bulan and underweight.
(Medical reasons kot, aku kurang pasti)

3. Sape yang banyak membaca ngan suke buat close-up works.
(Kalau pakai komputer slalu ke , rajin study ke.....
The reasons behind this are not fully understood)

4. Membaca or buat keje in dim light.
(Boleh buat otot2 mate stress, pastu develop rabun jauh)

Orang Asia punye chances untuk ade rabun jauh.
Dikatakan ialah 8 daripada 10 orang.
So amat bersyukurlah jika anda 2 daripada 10 tu.
Bile dipikir-pikir.
Sayang rasenye bile tak jage mate dari dulu2.
Tapi "sesal dahulu pendapatan" kan.
(^_^)
Maka kawan2....
Marilah kita jaga anugerah mata ni ngan sebaiknye.

Ciao!


(Lagi dan lagi...taken from En G)

Saturday, February 12, 2011

LAWATAN SAMBIL BELAJAR

Salam........

Dah lame tak pi lawatan.
Rasenye ikut pi lawatan paling las mase lower form dlu kot.
(Yang paling diingati lah tu, maleh nak pikir2 yang lain..huhu)
Pi lawatan bes.
Sebab tak payah pikir tambang bas n tempat tinggal ape dah.
(Sebab dah baya siap2 kan?)
Ingat lagi first time gi Petrosains KLCC.
aka my first time ikut lawatan sambi belajar.
I think it was during form 3 kot.
(Hihi, lupe la plak)
Second time gi ngan family.

Tanggal 12 Februari 2011.
Lawatan Petrosains ketiga aku.
Gi dating ngan cik Sabb.
Membe2 aku yang lain tak berminat nak join kitorang.
So kami berdua jek la yang go on ngan plan ni.

~Trip to Petrosains KLCC~
Konon2 nak gerak kua pukul 10 pagi.
Tapi disebabkan malam before tu aku menidurkan diri pukul 4.30 pagi.
Aku ngan selambe naganye terbangun kul 10.15 pagi.
Jadi kami bergerak ke KLCC pukul 11 lebey la gak.
Sampai2 jek kat KLCC aku call mak.
Pastu baru terperasan aku lupe cas tepon.
Hurm.....
Kitorang takde kamera, fon plak abes battery.
Sedey sikit.
(Tak bley amek gamba la nampaknye, fon mati time dalam Petrosains)
Kami pon bergerak ke Petrosains~
Harge tiket 9.60 bile pakai student card.
(20% discount)
Kitorang masuk dalam tu lebey kurangt pukul 12 la.
Banyaaaaak sangat mende yang best2 bley di main lam tu.
(And full of knowledge...=p)
Tapi compare ngan waktu aku pi dulu.
Tak banyak sangat yang berubah.
Gamba orang2 waktu naik kete manggis tu pon still fesyen lame.
(^_^)
Tapi ade la beberape mende baru yang seronok dier tambah.
Semua mende kitorang sentuh.
Not really la, ade 2 3 tak sempat.
Yang las2 tu kitorang gerak cepat2.
Kalau nampak cam tak bes tros skip jek.
Yela.....
Tengok2 jam jek dah nak kul 4.
Tak sedar 4 jam kitorang dah duduk dalam tu.
Nak keja nak solat.
Kene la cepat2 sket.

Pas balik dari surau.
Kitorang pi makan kat food court KLCC.
Makan bento~..
Sedap, dan sangat kenyang.
So I cancel my plan nak pi makan ice cream NZ.
Takpe la.
Lain kali bley lagi pi makan eskrem tu.
Balik tu singgah beli RotiBoy yang ade coklat cip atas dier tu.

Sampai bilik, dua2 pon kepenatan.
Terbongkang jap.
Tidur sampai kul 930 malam.
Bangun2 jek tros bkak notes.
Nak study la niatnye.
Tapi knape la bile study jek ngantuk.
Huuuuuu~

Papepon.
Besnye gi Petrosains~~~~~~~
/(^_^)/
Lenkali kite buat lawatan sambil blaja kat mane plak yek?


(Gambar bayang2 kitorang, hihi....b4 fon black out)

Thursday, February 10, 2011

BELUM HEBAT LA.....

Salam........

Hurm.
Aku memang penah cakap tak moh jadik radiographer kan?
Nak jadik RPO.
Tapi before jadik ape yang aku nak tu.
Aku kene la lalui ape yang aku tak nak dulu.
Jadi R.A.D.I.O.G.R.A.P.H.E.R.
Oleh itu.
Aku kene lalui zaman2 posting aku ngan tabah.
Serta hebat.
(Aku kan generasi hebat!!)

Tapi hari ni punye posting quite dissapointing.
Ape yang terjadi?
Erm......
Should I say....
"Aku takde mood, sebab tu jadik camtu"
Oh, tidak, tidak.
Sangat la tak profesional jawapan aku.
Tapi itulah yang terjadi.
Sepatutnye aku tak bley la jadi camtu kan?
Mane bley ikut mood bergoyang aku ni.
Aigoo~

Cop3.....
(Siaran tergendala jap sebab ubat trase kat tekak...=p)

Mulakan hari esok ngan gembira yek.
To all my fellow MEP-ians gang.
And sesape la yang telah berjaya membace entri ni.
(^_^)V

Tak abes2 lagi bunyi virus terdetect kat bilik depan bilik aku ni.
Teroret2 dari tadi.
Huhuhu...
Memang la laptop kat department tu tempat menternak virus berjaya.
Chaiyok2 laptop Cik F~
Jangan bagi virus tu terternak dalam laptop anda plak.

(Still listening to OST Gumiho ngan Secret Garden...tak boring2 wooo~..hihi)

(Aku pon tak paham sangat apsal la orang buat virus nih...hurm)

Wednesday, February 9, 2011

INI ENTRI TAKDE KEJE....

Salam........

Sebelum gerak pi kelas.
Rase cam nak tulih something kat sini.
Currently listening to Gumiho punye OST.
Haish~
Dari semalam asek denga lagu2 ni jek.
Tapi tak rase bosan langsung.
Plus.....
Semalam memang hari poye2 kot.
Balik jek kelas tengah hari tu.
Rilek jap jek.
Pastu tros pi kua pi Mid Valley.
Sesat jap mase nak carik parking Level 7U kat Garden tuh.
(Kami tak penah lagi park kete kat situ)
Balik Mid tros sambung My Girl sampai kul 10 lebey.
(Aku dah terkemaruk ngan Korea, aigooo~)

Aku tak suke aku poye2 camni sokmo.
Tapi aku seronok kot bile poye2 camtu.
Tunggulah nanti bile duet besiswa masok.
Nak pi Petrosains ngan rumate2.
Pastu nak makan eskrem kat New Zealand tu.
(NZ ke name dier?)
Waaaah.....
Tak sabarnye.

Tok, tok, tok....
Tibe2 rase cam ade orang mengetok pikiran aku.
(Aku sendiri sebenanye..=p)
Tah pape la aku merapu nih.
Stop merapu-ing jom.
Siap2 nak pi kelas la plak.
Naseb bek kelas ari ni start kul 11.
Bley la tido lebey2 sket.
(Alaaaa, next week ari rabu punye kelas start 9....)

Erm.....
Skarang aku ngah pikir nak bubuh gamba ape yek entri ni.
Haaaaaaaaaa......
Okay.
Decided!

(Suke~....(^_^)...)

Sunday, February 6, 2011

BALIK ASRAMA.....

Salam........

Bese la, dak asrama memang slalu camtu.
Esoknye nak balik.
Malam ni baru sebok2 siapkan keje.
Pastu mesti kate camni.
"Alaaaaa, rase cam tak nak balik asrama jek"
Even dah dok kat U pon same gak.
Bile hari nak balik kolej.
Mule la sengsorang buat bunyik bagai.
Bukan dak U jek aku rase.
May sis n bro pon same.
Dah keje nun jauh di sane.
Nak balik umah pon bukan slalu.
Nak bermanje ngan mak n abah.
(Ceh, manje2 kunun...=p)

Tapi memang camtu la kot.
Tak tahu la kalau orang lain cam mane.
Kat umah aku memang itu la gayenye.
Nak makan masakan mak yang sedap2 kat umah.
Nak rase mi yang abah masak.
(Mi abah masak spesel punye..huhu)
Sebab tulah bile nak balik sane esok.
Kitorang dah demand macam2 kat mak.
Nak buat bekal la alasannye.
Mak pon buat jek.
Yela, kitorang bukan slalu pon balik.
Paling banyak pon sebulan skali jek.
Sebulan skali tu pon.
Belum tentu sumer orang balik umah.

Haaaaaaaa.....
"Esok da kene balik sane"
Said me to myself.
(~~)


Saturday, February 5, 2011

BOLEH TAK?

Salam....

Boleh tak kalau aku kate aku nak kete sebijik sekarang?
Boleh tak aku kate aku nak duit banyak2 sekarang?
Boleh tak aku kate aku nak duk rileks2 jek sekarang?
Boleh tak aku kate aku nak jadik baik jek sekarang?

Amboih.......
Siyes semua bende di atas, 'boleh' jek jawapan dier.
Kate lah papepon yang nak di kate.
Tapi nak direalitikan tu...
Totally impossible.
Huhu......
Mane la bley sekelip mate jek kan jadik bende2 yang aku nak tu.
Mesti ade usaha.
And that usahas need time for them to realisasikan pape yang aku nak.
Tak senang.
Juga tak lah susah mane kalau sungguh2.
Huuuuuuu~

Sebenanye aku nak tulis aku nak kete jek.
Lesen pon tak pi amik lagi.
Da berangan lebey2.
Bile la aku nak stop kan diri aku dari berangan tinggi di awan ni?


(Rase cam nak kete ni sekarang, sape nak kasik?)

Friday, February 4, 2011

KASI ANGKAT...

Salam.....

Hari ni.
Eh, mungkin semalam.
Adalah hari yang seronok plus memenatkan.
Kua menonton bersama En Sumi Roon.
(Dulu name FB sumi roon, skang da tuka)
Sumi = adik angkat aku.
Bese la.
Time zaman mude2 remaje dulu.
Dak2 asrama suke nor berangkat-angkat nih.
(Termasuklah aku)
Walaupon aku tak sangke yang aku akan terjebak ngan mende ni.
(Sebab aku pon da ade 3 adik..=p)
Tapi itulah realiti.

Bagaimana kisah ini bermula?

Okeh.
Ceritanya takde la panjang mane.
So bley la aku crite kat sini.
Waktu tu aku form 2.
En Sumi op cos la form 1 kan.
(Dier kecik lagi waktu tu, aku siap bley tengok atas pale dier huhu)
Detik pertemuan kami waktu latihan kemerdekaan.
(Yang dapat elaun tu, sebab tahun tu, Pahang jadik tuan rumah peringkat kebangsaan)
Sekolah kitorang jadik 'bulan' yang wane kuning tu.
(Buat bendera Malaysia)
Mase ngah praktis.
Ade dak2 laki baling2 aku ngan batu2 kecik.
(Aku tak bajet hot pon time tu, sebab aku masih pikiran suci hehe)
Bile aku paling jek.
Aku dengar.
"Ni la kakak Sumi".
Haaaaa.....
Aku siyes tak kenal.
Sape la Sumi tuh.
Tapi bese la, perasaan ingin tahu yang ade pada budak2 mude kan.
(^_^)
Sepanjang kitorang praktis tu la aku asek denga mende yang same.
Tak silap aku, yang cakap tu En H ngan membe2 Sumi kot.

Memendekkan citer yang aku rase da meleret ni.
Pas sekolah bukak semule.
(Pas sumer student yang terlibat bertukar ke tona warna yang lebey gelap)
Aku pon ajak membe aku, Cik S untok pi carik Sumi.
Kalau da carik, kompem2 la jumpe kan.
(Sebab senang jek rupenye carik dier huhu)
Tunggu dier kat tangga waktu nak pi prep.
Tapi bile dier datang dekat.
Aku lari.
Tah pape jek aku ni.
Neves wooooo~
Tapi Cik S telah menyetopkan En Sumi.
And then dier panggil aku kat toilet?
Aku pon kua ngan muke kompiden siket.
"Nak jadi adik angkat tak? Nanti bagi biodata ea, kat kelas 2 Asfar"
(Aku siyes lupe aku cakap pe time tuh, tapi bab bios tu memang ade la huhu)
Dier pon okay jek.
Maka jadi la kami seperti kami sekarang.

Aku terpikir nak berangkat ni sebab ade orang kate muke kitorang same.
My sis pon kate, muke dier ade gaye muke aku.
Lagipon dier baik.
Hihi......
Thanks En Suhaimi Noor Azil for becoming my angkatan..
(^_^)V
Hope kiter sokmo2 keep in touch~

(Sekarang En Sumi makin tinggi, even tadi aku pakai wedges yang melenguhkan tu pon still dier lebey2 tinggi...=p)


HAPPY CHINESE NEW YEAR!!!!!!!!!!!!!!!
v(>_<)v

Wednesday, February 2, 2011

I LOVE ME~

Salam.....

I love me.
Walaupon aku tak perfect.
Walaupon aku slalu buat salah.
Walaupon aku bese2 jek.
Walaupon aku ni aku.
Aku tetap love aku.
<3
<3
<3
(^_^)