Thursday, July 28, 2011

ITS ALL ABOUT HEART....OPS, MAYBE LIVER...

Kuang3....
Tiba2 cam muncul tajuk kejiwangan plak malam ni.
Yang depan je lah.
Actually...
Kalau pikir dalam2.
Tajuk ni tak jiwang pon.
Lepas 1.3 saat bace tajuk tu.
Teros hilang mood jiwang kan.
Hohoho...
Dalam hati ade ape?
Ade enzyme.
Ade bile.
Dan macam2 lagi yang maleh nak diceritakan di sini.

"Di hati ini, hanya tuhan yang tahu"
Oh...
Lirik lagu ni sangat lah betulnye.
Kadang2 aku sendiri pon tak tahu ape dalam hati aku.
Kebanyakan mende yang aku ingatkan dari hati.
Sumernye sebenarnye dari pale otak jek.

"Pandangan hati itu yang hakiki, kalau hati itu bersih"
Bukan "bersih" yang tu.
(Ala...korang mesti tau kan yang mane)
Ni bersih yang betul2 bersih.
Hati aku ni pon aku rase takde lah bersih mane dah.
Sebab tu pandangan hati aku berkabus-kabus je.

"Strong heart"
Ini tajuk variety show Korea yang aku tengok siang tadi.
Ade Yong Hwa, Lee Seung Gi, bla3.
Best....
Hehehe....
Owh, before tu aku tengok Countdown Chart Korea.
2PM Hands Up nombor 1.
Yeay!!!
(^_^)

"Hati ini telah bersatu, berhimpun di perut bumimu"
Ni part of doa Rhabitah Hati.
Dulu time kat SAMURA.
Tiap minggu ade bace ni.
Sumer orang kena hafal.
Aku boleh hafal ngan senang sebab dokrang buat cam lagu2 gitu.
Huu~...
Rindunye zaman skolah.
Zaman mude2.
Tapi aku lagi suke zaman U.
Huhu..


Dah lah tu.
Kalau nak cakap pasal hati ni.
Memang sampai2 bile2 pon tak habis.
Lagu.
Cerita.
Real life.
Sumer mesti ade bersangkut paut ngan hati.
Hati dan perasaan.
(Sebenanye dah takde mood nak tulih hua2)

Mase untuk berprojek plak.
Kemas2.
Main2.
Menonton2......2PM.
Hehe.
Annyeong~
(^_^)/~


Tuesday, July 26, 2011

SALAH SIAPE?

Baru kejap tadi.
These words linger in my mind.
Kenapa?
Jangan ditanye.
Sebab aku tak retin ak jawab.
Huu~

In my opinion.
Manusia.
Selalu je berperangai macam ni.
"Nak salahkan sape ni?"
Bile dan macam mane situasi ini boleh berlaku.
Bile something bad happened.
Just happen camtu jek.
Tak tahu macam mane boleh jadik.
And mende tu merosakkan suasana.
Atau dalam sesetengah kes, benda tu tak sepatutnye berlaku.

Orang yang lebih berkuasa.
Orang yang lebih dewase.
Orang yang lebih banyak pengalaman.
Orang yang lebih berpengaruh.
Orang2 ni lah yang selalunye tak mengaku salah mereka.
Mereka akan carik orang lain untuk dipersalahkan.
Kan ade lagu "U can pu the blame on me".
Tapi orang2 ni amalkan "I can put the blame on U".
Aku tak bersalah.
Yang salah kau.
Aku dah nasihat banyak kali.
Tapi kau tak dengar.
So kau yang salah.

Apa salahnye mengaku salah sendiri?
Aku tanya dalam hati?
Kat mereka2 ni.
Dan kat diri aku sendiri.
Kalau kes ini ialah kes aku.
Aku akan mengaku jek kalau memang betuk2 aku salah.
(Oh....kalau ade sekali dua yang aku tak perasan, gomen nasai)
Biasalah manusia buat silap.
Kita ni tak sempurna.
Mungkin kia boleh cuba jadik perfect.
Cube je lah.
Tak salah pon mencube.
Result nye, kita still boleh buat yang terbaik kan?

Okey...
End of the entry.
Tak de mood dah nal sambung.
Entah knape.
Button T ni cam tersekat-sekat.
Laptop...
Jangan lah rosak~..
(~_~)

TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
tttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Friday, July 22, 2011

CAMNE POSTING?

Dah lame rasenye takde benda yang nak dimerapukan.
Mungkin idea2 sudah kering agaknye.
Haaaaa......
Tadi dapat mesej daripada membe aku.
Dier tanye "cmne posting".
Aku rase aku tak jawab pon soalan tu.
Aku gi jawab soalan2 lain je.
Ade rase bersalah gak sebab tak jawab.
Tapi sebab dier cam dah takde mood je nak mesej2 dah, so aku pon ignore jek.
Sori ye kawan.
Tadi aku busy mandikan 4 jejaka comel tu.
Pastu si kecik sorang tu pulak menyahtinja.
Lame la sikit nak balas.
Bukan aku tak suke mesej ngan hang tau.

Meh sini aku jawab mesej ko tu.
"Camne posting?"
Hurm...
Posting selame 2 bulan ni berjalan lancar.
Mungkin ade sikit ke tak puas hatian sebab takde elaun.
Tapi akhirnye aku redha jugak.
Seperti biase, kalau minggu pi Klang.
Aku akan membebel2 pasal sampah.
Pasal UM yang tak sediakan transport.
Pasal ketidakadilan yang berlaku.
Tapi alhamdulillah semuanye selamat ending.

Perkare tak best cume muncul bile minggu last.
Sebab minggu tu dah kena submit assignment.
Dah kene siapkan assessment before balik.
Dah kena kemaskini log book and borang2 penilaian.
Dan akhirnya aku tak berjaye buat assessment in that final week.
Aku agak pressure sebab membe2 aku yang lain sumer dah buat.
Dan kebarangkalian aku untuk aku siapkan hari isnin the next week is not 100%.
Aku tension sampai nangis2.
Sob3......
Tapi alhamdulillah lagi.
Berkat doa ibu bapa, kawan2, diri aku sendiri dan mereka2 yang terlibat.
Aku berjaye buat assessment hari isnin.
Petang isnin tu jugak aku berangkat pulang ke rumah.
Beli tiket on the spot.
(Sejak Sudin ajar aku beli camtu, tak penah aku beli tiket siap2..hee~)

Okay...
Tamat lah kisah posting.
Once again.
Sori yer kawan.
Aku tak sengaje tadi.


(Googling......besnye citer monster inc ni kan?)

Monday, July 4, 2011

TAKTIK PENIPU YANG NAK DUIT ORANG JE TAU, KEJE MALAS....

Assalamualaikum......

Currently listening to "tired of waiting" from 2PM.
Sangat syiok.
Hehe..
(^_^)
Okeh.
Lari tajuk kan.
Hoho.
Dengan sekelip mate je mood nak emo2 berubah ceria dengar 2PM.

Baiklah.
Mari aku menceritakan mengenai tajuk entri yang panjang ari ni.
Tajuk ni tercetus dalam pale otak bile terpandang orang mintak sedekah ari ni.
Hurm....
Aku bukan lah anti orang mintak sedekah.
Kadang2 aku rase mereka patut carik keje yang lagi bagus.
Urm...berbanding ngan "keje" yang mereka2 buat sekarang lah.
However, kadang2 aku akan rase gak kesian kat mereka2.
Mungkin mereka ni digunakan oleh sindiket2.
Mungkin juga mereka tak de idea nak keje ape.
Ataupun, itu je yang mampu mereka buat.
At least mereka ni tak menipu.
Terang2 je mintak duit.
Takde selindung2, tipu2 punye care.

Sekarang cerita pon bermule.
Ade dua situasi yang pernah aku alami.
Penipu yang mintak duit orang.
Dokrang ni bese attack orang2 yang jalan sorang2 or muka innocent cam aku.
(Hakikat kan, hehe)

Situasi 1.
Berlaku time aku kecik2 lagi2.
Darah kanak2 lagi banyak dari darah remaje.
Time abes form5 kot, ke time kat PASUM.
Aku tak ingat sangat.
Masa balik dari Megamall Kuantan.
Ada sorang pakcik approach aku.
Pakcik : "Nak, tahu tak stesen minyak paling dekat kat sini?"
Aku : "Oh, ade stesen Shell kat bla3"
Pakcik : "Kereta pakcik abes minyak, pakcik ni dari Rompin, Bank Muamalat paling dekat kat sini kat mane ye?"
Aku : "Tak tahu la pakcik"
Pakcik : "Macam mane ni yek, pakcik takde duit sekarang, dalam bank muamalat tu je ade duit, pakcik pinjam duit anak dulu boleh? 10 ringgit ke, 5 pon takpe, asal boleh isi minyak"
Aku sangat naif kot.
Tanya dier sikit sangat.
Akhirnya, disebabkan jam pon dah pukul 6 petang.
Emak pulak dah call suh balik cepat.
Aku hulur 5 ringgit.
Hish, tah ape2 aku.
Aku tau dier tipu, tapi aku kasik jugak.


Situasi 2.
Tahun ni.
Aku dah berdarah remaje banyak sikit dari darah dewase campur kanak2.
(Perasan ke? Tak kesah lah huhu)
Kali ni ade sorang akak approach aku.
Waktu ni, aku baru sampai kat Stesen Pekeliling dari Kuantan.
Tengah tunggu kakcik ngan bangcik.
Akak: "Dik, tahu tak kalau tiket bas hilang kene baya tak?"
Aku: "A ah, kene baya lah kalau still nak naik bas tu, tapi takde la full price kot"
(Aku tak tahu lagi niat di sebalik itu)
Akak: "Akak punye tiket tetinggal kat pejabat tadi, pastu bile balik pejabat dah takde dah tiket tu. Duit pulak akak tak bawak sebab ingat boleh sampai rumah teros"
Aku: (Dengar je camtu, tros aku alert) "Ow....."
Akak: "Boleh tak akak pinjam duit, 10 ringgit"
Aku: "Sorry lah kak, saya pon baru sampai sini, tak bawak duit banyak."
Akak: "Kalau takde 10, 3 ringgit pon takpe"
Aku: "Siyes ni kak, saya memang tak cukup nak bagi pinjam"
Akak: "Ow, kalau camtu takpelah, terima kasih ye"
Sbenanye, aku mungkin akan tolong dier.
Kalau dier mintak kat orang lain jugak.
Tapi masalahnye, from afar, aku tengok dier.
Dier pandang kiri kanan.
Dier memang carik orang yang dok sorang2.
Yang muke cam blur2.

Actually.
Ayat2 di atas bukan seperti yang sebenar.
Plus, penerangan dokrang panjang lagi sbenanye.
(Aku maleh nak taip banyak2)
Kalau dier bagi alasan sikit2 memang nampak cam real.
Tapi bile dah meleret2.
Makin terserlah penipuan dier.

Entah lah.
Kalau dokrang betul, aku lah yang salah.
(Okay, ayat dah makin tak betul sebab mate kate nak tido)
Papepon.
Kat luar tu macam2 orang kita boleh jumpe.
Don't judge a book by its cover.
Take care~
Oyasumi~
(~_~)/~

Ending the entri with Hands Up 2PM part Taec baby hihi.


Saturday, July 2, 2011

PUKUL 2 PETANG....

Assalamualaikum.....

Hoyeh2.
Aku tak mamai okay.
Walaupon sekarang dah pukul 12.44am.
Mereka tetap pukul 2 petang.
Hehehe.....

Yeah.
I'm talking about 2 PM right now.
That 2 PM lah.
Yang ade Taecyeon, Junsu, Junho, Nichkhun, Wooyoung, Chansung and Jaebeom.
Wushoooo.
Entah biler lah aku bley start suka 2PM ni.
Hari ni aku dah ulang 9 buah lagu 2 PM banyak2 kali.
Esok aku nak tambah lagi koleksi lagu2 2PM.

Hurm.
Honestly speaking.
Aku start suke ngan Taecyeon.
(I call him my ***y mule2, yang buat membe2 aku bley muntah ijau huhu)
Because he's so comgil and sangat cool lor.
Tengok dier dalam Dream High.
Wooooo.
Sangat macho.
Loves his style.
Rambut, baju and every aspects la kot dalam citer tu.
Maybe aku belom jadi fanatik lagi.
Sebab ade orang yang lagi giler dari aku.
Obviously ber gila2an ngan 2PM.
Okay, aku mungkin tak kan jadik camtu.

Okeh, mari kenal ngan mereka yer.
(^_^)


(Yuhuuu, gambar ni di google)

Sekarang masa untuk tido pulak.
Esok ade assessment skull.
Kene bangun awal, sambung study esok.
Yeay!
Berharap sangat, esok berjalan dengan lancar.
Amin....