Saturday, October 30, 2010

1 UTAMA...

Penat jugak hari ni menghabiskan 12 jam di 1 Utama.
1st masuk dalam tu, rase OU sgt besar.
Tapi bile dah bejalan.
Wah3....
Tidak ku sedar, hampir satu mall tu kitorg pusing2.
Penat?
Hahaha...
Siyes penat.
Kaki rase seperti mau tercabut sudah.
Tapi sebab kire cm outng las sem ni.
Kami sanggup.





Macam mane dngn perancangan nak p Tokyo?
Duit hang tak habes ke blnje?
Ape dh jadi ngan azam tak nk blje bnyak2?
Demi Tokyo?
Soklan2 yang rase cm susah nak dijawab.
Sendiri mau pikir la.
Huhu...
Bile da jalan.
Da start shopping.
Azam sumer ilang tros.
Tapi tak pe la.
Kire cam tak la membazir sangat ari ni.
Makan....
Boling.....
Purse....,
Dan sampingan2 sket.
Tu jek la.
Tak de beli baju ke, seluar ke bagai.
Agak mampu la mengawal nafsu yang membara.
Wah2....=D....




(sebenarnye mau karok, tapi mahal,sebab ade caj tmbhn yg tah pape,kalw tak, melalaklah kami)

Rase mau seronook2 macm ni jek slalu2.
kan bagus begitu.
Hihi....=p

(Ponat gilos nie..mau tido n mimpi indah2...=)..)

BIARLAH ABES DULU~

Kenapa tak biar mende tu abes dlu?
Nanti bile korg da blek cni smule bru remindkan aku.
Cesh.....
Punye la aku beiya-iya kate nak ikot smalam.
Tak ade org yang denga aku rupenye.
Bile dah siap nak pegi baru ingatkan.
Aku nie dah la jnis org yg siap lmbt.
Tak suke ble org kne tnggu aku lame2.
Dengan sengaja......
Aku tak suke...............

Salah aku ke?
Salah mereka ke?
Bak kate bedmate aku dlu..

"let by gone be by gone"

Biarlah mende yg dah lepas tu.
Aku pon bukan jenis org yang akan simpan mende buruk lame2.
Cumenye...
A bit rase terkilan lah kot.
Sebab bukan sekali, tp dah berkali-kali.



Thursday, October 28, 2010

PROJEK.......

Kat meeting tadi, orang tu cakap suh kmbali ke alam nyata.
Sekarang tak nyata ke?
Actually, dier cakap pasl pointer.
Wah3...
Isu sensitip untok aku.
Kita datang untok belaja.
Bukan syok untok projek jek.
Okey.
Ni first time org 2nd kate.
"Projek nombor 2"
Bagus2..
Ade la jugak orang sedar.
Itu satu hal.
Tapi cube bayangkn.
Orang2 yang tak aktif tu kne tndang kua plak.
Apa kes?
Adoyai....
Susah2...
Conclusion nye...
Kne pandai bahagi mase.
Okay~...

(siyes ngantuk, esok ade test lagi, tapi aku dah bosan)

Monday, October 25, 2010

DAH PENAT....

Tolonglah....
Siyes aku dah penat.
Penat ngan macam2 mende.
Aku memang boleh kate macm2 kat org.
"Kalau ade oarng suruh ko buat keje lebey2, ko kne cakap tak nak"

Bile cakap kat orang, punye la berapi.
Bile kene kat btg idong sendrik.
Mule la aku tak atu nak cakap pe.
Aku ikut jek.
Aku tak membantah.
Ni la susah jadik hati cam aku.
Risau sangat nti menyusahkan orang.
Risau sangat ape yang dokrg akan pikir.
Tapi yg sebetulnye, aku malas nak pikir.
Malas nak berbalah mende2 yang bukan2.
Malas nak jadik topik hot dlm kamus hidup aku.
Tibe2 nnti aku ade org yg dbenci plak.

Waaaaaa......
Siyes aku penat.
Knape tak de orang sedar.
Mungkin aku tak hebat dalam suarakn pendapt aku.
Mungkin aku tak tegas bagi pandangan.
Tapi pandglah aku.
Dengarlah suara aku.
Knape aku kene buat?
Kenape aku?
Kenapa aku?
Kenapa aku?

Hoi...
Sudah2 lah tu.
Melepas perasaan plak yek.
Wah2....
Cube ikhlaskan diri.
Walaupun tu bukan kerja kau, tp kalau kau tak buat.
Ko jugak yang dpt efek buruk.
Kalau ko buat, dokrg tmpng name.
Ko dapat efek bagus.
Tak de la ko cam totttt.....

(tibe-tibe siaran terhenti.........haish.......siyes aku penat)



(Kalau aku muke penat camni tak pe la, comey)

Sunday, October 24, 2010

S.U.D.A.H.H.I.L.A.N.G.

Mungkin magisnya sudah hilang”


Setiap kali aku pikir pasal sudahhilang, mesti aku terbayang lagu ni.

Tapi sbenarnya, yg hilang xde langsung kaitan ngan lagu di atas.

Mari sini aku story kan hal yg sbenar.

Apa yg btul2 berlaku, bukan seprti repot polis yg aku buat.





(Mid Valley Megamall lor)


Peristaiwa ni berlaku pada hari sabtu, 23/10/10.

Kejadian ini berlaku di Mid Valley Megamall.

Aku bersama dua lagi rakanku jalan2 di Mid Valley untok hilngkan tensen.

Kami bercadang mau nonton muvi.

Selepas selesai membeli tiket wayang, kami pon jalan2.

Pi beli tako to.

Tah lah, hart u sumer orang ngidam nk makan tako.

Hoho…

Pergi beli sushi dulu….

Nak seludup masuk lam panggung ni.

Huhu….


Pastu, kami pi jaln2 tgok baju kat Jusco.

Haaa….

Di sini la mende tu berlaku.

Ngah salah sorg membe aku nengok2 baju, aku follow blkg dier.

Ade la sorg minah ni, dier nyempeng2 nak amek baju kat sebelah aku.

Dier amek baju kat situ, pastu dier test2 sket, tros ltak kat tgn dier.

Dalam hati aku.

Giler la minah ni, suke je tros amek, besnye”

Yela, aku pon teringin kot nk wat camtu.

Minat jek tros bli.

Wah3……

Pastu aku lari la tmpat len sket.

Bagi dier ruang nak plih baju lagi.

Then….

Skali lagi, dier nyempeng2, nak amek baju kat tmpt aku brdiri.

Ok…..

Time nie aku da rase tak sedp hati.

Dalam hati aku.

“Aik, awat plak nie?Nyempeng kat aku lbey2. Nak mencuri aku punye beg ke ape?”

Aku pon tros blah jaoh2 dri dier n zip beg tangan aku.

Aku ni memg ade habit tak suke zip beg tangan.

Nanti susah nak carik barang.

Aku siyes tak t’pikir nak cek beg aku time tu.

Kami pon troskan jalan2 lagi.

Membe aku p bli kasut.

Aku ikot jek la dokrang.

Pastu bile membe aku nak pi bayar.

Aku nak offer pkai duit aku kalw maybank x bley cucuk duit bank islam.

Dier kate xpe, sebb dier pon ade bank lain jugak.

N then…..wah3….

Aku tengok2, my dompet is missing.

Siyes aku carik kat merata-rata tempat.

Sudah hilang….=(



(Kalau aku bawak duit cmni, agak2 ilang tak?)



Apa lagi yg bley aku buat kan?

Aku pon buat report n blok my kad2 bank.

Nmpaknye aku kne pi carik mase nk g buat IC baru n kad bank baru.

Aku sgt2 la rase bertuah, sebb bayrkn sushi membe2 aku tadi.

Kalw tak lagi la aku terkilan.

Duit aku hilang begitu saje.

Plus, hari tu, aku rase nk letak tiket2 wayang kami di tmpt lain.

Slalu aku isi lam dompet.

Bley la ilang tensen jugak.

Huhu…

(pst2….korang2, berhati-hati bile jaln2 kat lua. Zip Beg tangan anda….=)..)




Saturday, October 23, 2010

ASSIGNMENT2 KU SAYANG~

Esaimen2 ku sayang.
Kenapa kalian terlalu ramai?
Kenapa kalian suka buat aku pening?
Kenapa kalian mesti ade?
Wah3…..
Penat udah ku memerah otak yang tak berape nak basah nie.
Kalian buat aku susah nak tidur malam.
Tau kah kalian…
Aku sangat mengantuk kala aku menulis utusan ini.
Tapi aku terpakse bersabar kerane janjiku pada kalian.
Tidakkah kalian kasihan melihat diri ini tersiksa.
Mengertikah kalian?
Erti kepayahan……
Erti kesusahan……
Erti kemerdekaan tanpa kalian.
Sayangkah kalian pada aku.
Apakah balasan yang akan aku terima stelah bersusah payah bersama kalian.
Adakah 100%?
Cesh….
Tidak mungkin?
Sampainya hati kalian.
Menguris hati kecilku yg sudah lama tersedia kecil ini.
Ingin sekali aku mengucpkn selamt malam kpd kalian.
Meninggalkan kalian terkontang-kanting.
Meninggalkan kalian separuh jalan.

(Yang pasti aku bukan buat esaimen ni, tapi tahap keserabutan hmpir sama..>_< )


Haish….
Tak bley, tak bley.
Naseb baiklah aku ni baik.
Rajin jugak, buat keje las minute.
Wahahahaha…..

(Merapu sebab da ngantok gaban, tapi esok kne present lor, cepat la siap~~~~~~~~)

Friday, October 22, 2010

TOKYO


We'd planned to go to Tokyo bile final year nanti.

Kire cam jalan2 buat kali terakhir semase belum grad la.

Aku rase sronok sgt.

yela....

Membe2 aku ramai yang belaja kat over-c.

Pkai baju tebal2.

Aku teringin giler nak jalan2 camtu.

Jalan kat luar negara pakai baju tebal2.

Huhu...

Tapi ape yang bes kat Tokyo tu ea?

Aku pon tak tau sangat pasal Tokyo ni.

Tau dier kat jepon jek.

Aku pon tanye la kat En Google.

Aku tgok gambar2 dier.

Nampak cm sonok gak la.

Hehe...

Tak sabar rasenyer.




(tokyo tower...(^__^)

Maknenye, start dari skarang la aku kene menabung kan.

Nak pi sane bukan murah.

Tambang je dah berapa.

Nak makan lagi.

Nak tido lagi.

Nak enjoy2 lagi.

Memang la idop ni kalau tak pakai duit tak boley langsung.

Hoho.....

Start dari ari nie, aku tak nak skip aku punye perbelanjaan.

Aku nak tgok mane la duit aku banyk2 nie abes.

MARILAH KITA MENABUNG!!YEAY~~,....

(dan pi abeskan duit kat Tokyo...hehe...=p)