Friday, March 25, 2011

DINNER NITE.....

Assalamualaikum......

Malam yang sungguh kenyang.
Ari ni dah pulun abes2 35 hengget yang aku baya ari tu.
Ape yang aku baya tu?
Aku baya untuk dinner course aku.
Something like annual dinner cam course2 lain.
Tapi disebabkan jumlah kami yang beberape kerat ni.
(51 kot, around that number je la tapinye)
Tak bley la nak buat annual dinner yang grand2 sangat.
Nanti harge nye akan menjadi super mahal.
(InsyaAllah)
Our dinner most likely cam makan2 ramai2 je la.

Aku ingat nak upload gamba kitorang kat sane.
Tapi aku tak amek gamba langsung pakai kamera aku ni.
(Kamera ke? Tepon jek la)
Aku tunggu orang amek je gamba aku.
Pakai mereka2 punye kamera le.
Hihihi....

Eh lupe plak nak cakap.
Kami makan makanan Spanish.
Spanish Buffet.
Kat tempat tu yang bernama LA GOMERA.
Makanan dier tak ade la sangaaat sedap.
Tapi berbaloi lah.
Boleh makan sumer mende yang ade kat sane dengan satu harge jek.
Sebab tu lah aku sangat2 kenyang.
Kalau buat function yang agak2 kecik.
(Bukan function ok, makan2 je)
Bole la kot nak pi sane.
1st time aku makan makanan style camtu.
(^^)

Okay la.
Dats all for today.
Esok need to posting la.
Kene tido awal2.
(Takde la awal sangat kan..=p)
Next entri, aku masukkan gamba La Gomera banyak2.
(2,3,4,5,6 je la kot, hehe)
Bile mereka2 dah upload lam FB nanti.
Oraito.
GTG.
Oyasumi~
(^_^)/


(Bukan aku yang snap gamba ni, seperti bese, thnx to En G..^^)

Monday, March 21, 2011

OPAH KATE.....

Assalamualaikum.......

Tanpe disedari, dah 100 entri aku buat untok blog aku ni.
Huiyooooo to me...
Hehehe.
Bagos, bagos....
Aku tak sangke gak sbenanye tahap kerajinan aku post kat blog ni.
(Kalau tahap rajin ni same ngan wat esaimen kan bagus...=p)

Pape lah.
(Lebey kurang cam ayat dalam post tu huhu)
Hari ni tak moh citer pasal 100 entri.
Tapi nak citer pasal ape yang opah kate kat aku.
Peristiwa ni berlaku hari ahad ari tu.
Wedding my cousin kat kampung.
Aku pegi.
Pastu dapat la jumpe opah.
Dan family kembangan belah abah aku.

Waktu nak gerak balik UM ahad tu.
Aku salam ngan opah aku.
Opah aku ni aku rase klake gak.
Bley plak dier bagi nasihat yang macam tu.
Mungkin patut gak la kot.
Umo aku pon dh 21.
Bukan budak kecik lagi.
Dier kate.
"Semoge cepat bertemu jodoh"
(dier bisik2 kat aku ni, aku sorang je denga)
Pastu ape lagi.
Tergelak aku denga.
Sumer orang kat sekeliling mungkin curious.
Tapi aku suke bile opah aku kate camtu.
So aku pon balas la.
"Aminnnnnn"
Hehehe..

Bukan nak menggatal.
Tapi itulah yang terjadi.
Bile la aku ni nak sedar.
Aku dah besar.
Dah bley kawin pon.
Cume kene pi carik calon je lagi.
Kalau balik kampung je mesti ni jadik topik hangat.
Aku nak borak2 pasal mende camni tak reti.
Takde pengalaman.
Hohoho....

Dah sudah2 la tu.
Sambung buat esaimen yang terbengkalai.
Nanti kene study lagi.
Esok nak test~
Sayonara~
Ja-Ne!!!!
\(^_^)

Monday, March 14, 2011

GOAL......

GOAL!!!!!!!!!
\(^_^)/


Assalamualaikum.......

Today I want to write something about goal-ing.
No, nope.
Not that GOAL!...
When someone kicked the round little thing into the gawang gol.
Tapi this goal refers to our target.
Our mission.

According to cerita Samurai High School yang aku tengok tadi.
Everyone should, must, mesti, perlu ade gol.
Gol tu lah yang akan jadik arah tujuan kiter.
Matlamat kite.
Kalau ade simpang2 sikit tu besela.
Tapi that gol yang kite set tu sepatutnye kite berusaha sedaye upaya ke arah itu.

It is not wrong kalau nak letak gol yang nampak cam ridiculous sket.
Yang orang akan kate "Muruy".
(Muruy ke Muri? aku pon kurang pasti huhu, tapi makne dier impossible)
Tapi kiter kene lah berusaha untok achieve mende tu.
Walk straight.
Look up.
Follow the correct path of course.
Buktikan kat dokrang.
Aku mampu lakukan.

"Jika kau fikirkan kau boleh.
Kau hampiri kejayaan.
Jika kau fikirkan ragu2.
Usaha mu tidak menentu.
Bla3....."
(Sambil membayangkan diri ngan senam robik ikut lagu di atas)

So....
For the conclusion untok entri ini.
Set your own goal.
Try to achieve it.
(Dengan sedaye upaya)
Dan...
Good luck!
Gambate-ne~

(Pst2, aku punye gol jangke pendek skang, nak jawab test behavioral science esok molek2)
Ye-Ha!
(^_^)V




Sunday, March 13, 2011

DEAR MR POTTER~

Assalamualaikum......

Dah lame sangat tak menonton citer feberet aku ni.
Las skali tengok waktu latest movie dier kua ari tu.
(Deathly Hallows part 1)
Mase tu pi menonton ngan Sabb kat Mid Valley.
Sangat excited.
Wahahaha....

Tapi stakat ni, citer dier yang paling banyak kali aku dah tengok.
Citer yang nombo 1.
The Philosopher's Stone.
Waktu ni sumer orang comey2 lagi.
Ron sangat2 lah comey nye.
Harry pon kemetot jek.
Hermionie cute banget.
Malfoy still maintain sampai skang.
Bla..bla..bla...

Haish, aku suke sangat tengok cite2 fantasi macam ni.
Kalaulah dokrang ni wujud~
(Memang wujud, tapi bukan macam dalam citer tu...=p)
Hari ni skali lagi aku tengok citer Philosopher's Stone tu.
Rase macam nak marathon plak.
Hehehe....
Tapi apakan daya.
Due date esaimen sudah sangat dekat.
Cannot play2 anymore.
(Naknye bile group ngan orang2 yang rajin..huhu)
Jangan stress2 yer.
Ganbate ne~
I can do it.
Ye-Ha!
\(^_^)/

Kiter tengok 1 episod 2 hari pon takpe.
Nanti lame2 nanti abes la.
Tak sabarnye tunggu last episode Harry Potter kua.
Huuuuuuu~

(Ty En G for this cute pic of Harry n Hedwig..=D)

Sunday, March 6, 2011

KEGILAAN BARU....

Assalamualaikum........

Penat menunggu episod One Piece tiap2 minggu.
Jadi aku pon meng-start-kan kegilaan baru ni.
Anime nie pon still on air lagi.
Episod dier tak abes lagi.
Episod 68 jek aku rase baru kua.
(Manga dier dah 200++)

Jalan citer dier cam ade mirip2 OP gak.
Frenship + Power + Wow.
(^_^)
Yang lainnye.
OP citer pasal Kaizoku, citer ni pasal wizards.
Citer yang boleh meremangkan bulu roma.
And more adengan2 yang kluar air mate.
(OP tak banyak sangat nangis camni)
Watak utama dier name Natsu Dragneel.
Lucy, Gray, Erza, Happy, Makarov, bla3.
Kalau ikot hati.
Aku senaraikan sumer.
Sebab kalau takde sorang nanti tak lengkap citer ni.
Hehe......
(The guild punye pegangan...=p)



~FAIRY TAIL~

Ni lah citer nye.
Sangat seronok.
Tak bley stop tengok.
Konon2 nak tengok 5 episodes per day je.
Tapi tak boleh tahan.
Hohoho......
Tambah lagi satu feberet anime on the list.
Ye-Ha!!!
(^_^)V

Saturday, March 5, 2011

SILENT.....NO SOUND~

Assalamualaikum.......

Hari ni semangat nak buat esaimen lebeh sikit dari bese2.
(Mungkin 25% lebih banyak....=p)
Jadi, seawal pukul 915 pagi, kami telah bergerak ke main library.
(Me n Sabb)
Waaaaah....
So proud of myself.
Gi library gitu.
Maybe 1st time for this sem.
Dah agak lame aku tak menjejakkan kaki kat sini.
Since library ni under construction last sem.
(Sbenanye aku tak rajin pon gi lib even dier takde renovation)

Keadaan kat library hari ni.

(Mari pandang ke kiri..)

Nampak cam sunyi kan.
Tapi siyesly.
This tingkat agak ramai orang sbenanye.

(Mari pandang ke depan...)

Oleh sebab aku duduk kat green zone.
(Green zone = boleh bincang sikit, with low voice of course)
Maka adela bunyi2 suara.
Kalau dok kat blue zone.
(Blue zone = u are not allowed to make any noise)
Boleh jadik batu aku.
Tak bercakap langsung.
Kalau pensel jatuh pon boleh bergema bunyik dier.
Huhuhu.....

Dah bayar kan yuran library.
So jangan membazir.
Pi jek la library tu.
2 kali ke, 3 kali ke.
At least pegi.
(Hehe, aku bukan kodakut ye, tapi tak mau membazir...=P)

Okay....
Enjoy assignment-ing~
(^_^)/

Tuesday, March 1, 2011

MATA DUITAN......

Please lah....
Tolong jangan jadi mata duitan.
Kiri kanan kau nampak duit je.
Memang la duit tu penting.
Tapi berpada-pada la sikit.
Kire syukurlah kau da cukup makan pakai.
Enjoy2 sikit.
Dah......

DOA TAUBAT

Assalamualaikum......

Hari ni tengok pementasan tajuk
"Transit Warga Tanah".
Sangat berinformasi dan menyentuh hati.
Aku terbayang-bayang apa yang aku dah buat sepanjang aku hidup ni.
(Erm, bayang je tak gune kan, aku kene cube muhasabahkan diri)
Hari ni aku hidangkan doa taubat sebagai santapan kalian ye.

"Tuhanku,
Aku tidak layak untuk syurgamu,
Tetapi tidak pula aku sanggup menanggung siksa nerakamu,
Dari itu kurniakanlah ampunan kepadaku,
Ampunkanlah dosaku,
Sesungguhnya engkaulah pengampun dosa2 besar."