Monday, January 31, 2011

PENDAFTARAN KURSUS........

Salam......

Dah kul 1.15 tengah hari.
Hari Isnin 31 Januari.
Tapi kenape aku ade kat UM lagi nie.
Bukan semalam kate nak balik pagi ke?
Hurm......
Salah aku la ni.
Tak beli tiket bas awal2.
Padan ngan muke.
Aigooooo~

Tah2 kang takde plak tiket bas nak balik umahnye.
Otoke, otoke?
Nak kene tumpang umah kakcik la kot.
Walaupon agak jauh.
Terpakse juge ku tempuhi.
(Harap2 ade la tiket bas tu karang)

Currently.
I am in the surau kat bangunan canseleri tuh.
Ngah tunggu pejabat SKR bukak.
Skarang ngah lunch hour.
Terpakse la aku tunggu sampai dokrang abes lunch dlu.
Takpe la.
Bley solat siap2 kat cni.
(Walaupon sbenanye aku nak sangat berade kat stesen bas pekeliling tu skarang...)

Mule2 problem kat kolej.
WTH....
Tetibe la plak kali ni soh pulangkan kad makan.
Penat aku turun naik bilik.
Sian my rumate sebab dier da bawak blek kad makan dier.
Da la aku lupe aku punye kad letak kat mane.
(Lain kali lupe la lagi, kan senang jek nak carik nanti)
Kalau tak pulang kat tu.
Kene caj makan 3.50 sehari.
For the whole week kitorang cuti la maksudnye.
WTH lagi skali.
Tak makan pon kene baya.
Apsal la tak cakap awal2 kali ni kene pulangkan mende tuh.

Bile yang ni dah settle.
On the spot.
Depan pejabat kolej tu jugak orang SKR call aku.
Dier kate aku tak completekan pengesahan kursus.
Siyes sedey.
Sebab dah buat awal2 dulu.
Tak pasan plak dier tak complete.
Da la kene jawab soklan bagai.
Banyak.
Pastu aku komen baik2 punye.
Skali tak complete.
Kene la pi SKR settlekan mende tu plak.
(Aku buatkan kawan aku punye gak, so aku bersalah kat dier, sori)
Malangnye.
Nak settlekan mende ni bukan senang.
Kene turun, naik, turun, naik, rehat jap, pastu karang naik balik.
Tu la pasal aku tak kua2 UM lagi ni.
Kalau tak settlekan cepat2.
Kene bayar 50 tok each subject plak.
Gilos ke ape.
Aku bukan anak jutawan atau superstar.

Harapnye.
Pasni aku tak buat mistake2 camni lagi.
Plus....
Mungkin ade hikmah aku tak kua UM awal hari ni.
Aku berharap sangat nie.
(~_~)



Saturday, January 29, 2011

CONSIDERATION.....

Salam.....

Sekali lagi.
Blog aku menjadi ejen melepaskan amarah.
Huish...
Hari ni macam2 terjadi.
Okay, it starts when kitorang posting kat Klang.
Ape la plak yang buat aku tak puas hati kat Klang ni?
Takde pape pon.
Sume keje bejalan lancar.
(Walaupon aku tak hebat seperti mereka serta mereka..huhu)
Less penat than yesterday.
Mood punyer la super power bes pas abes posting.
Sumer orang kat sane pon baik2 belaka.
Siyes sonok.
(^_^)

Mood aku berubah bile.....
Something happen otw kitorang balik.
(otw = on the way,(khas untok adik) )
Bialah aku tahu sorang jek ape tejadi.
(Sorang ke?padahal tadi da citer kat mereka)
Aku bengang giler kat beliau.
Huish.....
Aku tahu dia tahu dia salah.
Thats why tak reply mesej aku kan?
Kalau beliau bace blog ni, aku harap beliau sedar.
Beliau memang salah.
Totally salah.
N kalau kami telepas bas sebab beliau.
Mungkin aku akan mengeluarkan kata2 yang tak sepatutnye kat beliau.
Okay beliau.
Aku harap beliau paham.
Aku marah ni.
(In very furious mode)

But because something happen kat Klang.
Plus the 'kaya'.
Kami sampai lambat kat UM.
Around 730 lah.
Lapar gilos la.
Yela, makan tengah hari pon tak banyak mane.
(Knape aku tak amek banyak?Tah, aku pon tak tau)
Rehat jap.
Then dipanggil tok menolong.
Aku tau mereka banyak buat keje.
Aku tau aku tak banyak membantu.
Aku tau macam2 masalah muncul.
Tapi.........
Aku harap mereka kate.

"Oh, takpe la, pi la makan dulu, karang pas makan turun tolong ea"
(Okay, kate2 ni mungkin hanya dalam angan2 aku jek)

Mereka tak paham aku.
Aku cube paham mereka.
Tapi aku pon tak paham mereka.

Entahlah.
Perkare2 ni da membuatkan aku hilang mood.
Time ngah berwuduk aku berangan.
(Sampai aku tak ingat aku amek berape kali wuduk tu, asek ulang2 jek)
Aku bayangkan.....

"This thing seems so many kekurangan yang ade.
Saya tak reti blame orang lain.
Sebab nanti saya akan pikir balik.
Banyak mende yang jadi salah saya.
Tapi saya harap, mende2 camni tak jadi lagi for the next2 projek.
Siyesly speaking.
Sbenanye saya cume nak tolong2.
Tak rase nak join and jadi a part of this family.
Tapi sebab rase nak tolong membe.
Saya join.
Bile dah jadi macam ni.
Saya rase, saye join pon takde tolong banyak.
Cam lagi menyusahkan orang adalah.
Buat saya rase terbeban ngan rase bersalah.
Sebab tak banyak membantu.
Saya mintak maaf banyak2."
Bla3....
Listing ape yang aku rase aku tak patut buat.
And ape yang aku sepatutnye buat.
Nasihat2 bagai.
Then thank you~
(Berangan cakap time post mortem....~~)

Holooooo.....
So loooooooong already.
Mood skarang.
Tak stabil.
Rase bersalah.
Tak semangat.
(~_~)



Wednesday, January 26, 2011

BEREHAT JE LAH......

Salam.......

Hari ni kene rehat cukup2.
Esok kene jalan banyak. (Ni betul)
Berdiri banyak.(Kowt)
Buat keje banyak. (Yeke?)
Sebab esok 1st day posting Klang.
Cosmates aku yang da pernah pegi Klang cakap.

"Tak penat pon pi sane.
Ramai giler student.
Nanti bley rilex2 jek.
Seronok.
Takde En/Miss R nak marah2"

Bile aku dengar dokrang cakap camni.
Aku pon jadik kurang neves.
Compare ngan 1st time posting PPUM.
Aku tersangat la nevesnye.
Macam2 mende yang tak bagus aku pikir.

Tapi bile tak risau ni.
Buat aku jadik risau.
(Ayat pening ke?)
Kenapa aku tak de perasaan risau langsung ni.
Nanti aku tak alert plak.
Huish...
Kan dah rehersal ngan Sabb ari tu.
Mintak2 semuanye berjalan lancar esok.
Amin......
(^_^)

(Esok kene pi sini)

Tamat citer pi Klang esok.
Citer lain ni.
Aku bace satu entri.
Pasal aku.
Yang mane.
Membe aku.
(En Apa dan Bagaimana = En Zool)
Baru tahu.
Yang aku ni.
Aku.
(^_^)V
Aku rase.
Klaka.
Hiuhiu......=p

Okay.....
~TAMAT~



SERIGALA......

Salam.....

Fox Rain.
Apakah tu?
Mengikut citer yang aku tengok.
Fox rain ni, bile hari yang cerah tibe2 jek ujan.
Kenapa camtu?
Apa kaitan fox ngan rain tu?
Gumiho aka nine tails fox.
(Banyak lam citer jepon and korea)
Kalau tibe2 berlaku camtu.
Maknenye gumiho tu ngah nangis sebab kesedihan.
Ni ikot citer tu lah.
Kalau yang sebenar.
Dah ujan nak turun.
Ape lagi yang boley dbuat.
Ketentuan Tuhan.
(^^,)

Aku ngah menonton My Girlfriend is Gumiho.
Sejak bile la aku ter attached ngan citer2 korea ni.
Aku pon tak sedar sangat.
Tak de la banyak sangat korean drama yang aku khatam.
Full House.
You're Beautiful.
Secret Garden.
Sungkyunkwn Scandal.
Tu jek kot yang aku abeskan.
Yang lain separuh2 jek.
Tapi aku akan habeskan gak suatu hari nanti.

Dulu beriya kate tak suke citer korea.
Citer jepon n anime lagi bes.
Tapi da start ni.
Tah bile la bley berenti.
(^_^)


(Mi Ho ngan Dae Woong....=D)

Baru abes dengar taklimat keselamatan daripada En Bomba.
Betullah.
Ramai lagi yang tak turun ni.
Kalau fire drill pon ntah2 dokrang2 ni tak moh turun.
Bile orang2 da besar.
Susah lagi nak nasihat.
Rebung da jadik buluh.
Tak bley lentur2 dah.
Kerat tros buat lemang ke, meriam buluh ke, tabung ke.
Tak pon.
Kalau da burok dan tak bley diselamatkan langsung.
Buat jek la perhiasan.
Keringkan buat bahan bakar.

Okeh.....
Time tu study n pastu bley sleep.
Ingatlah orang yang anda sayang.
Dan juga orang2 yang menyayangi anda.
Live life cool and safe and good and bla3.....
Peace.
(^_^)V

Tuesday, January 25, 2011

TAKDE MOOD....~~

Salam......

Mana azamku untuk bersenam ni.
Da berapa hari dah tak pi jalan2 nor joging2.
Holoooo....
Kenapa tak pi jek jalan2 pusing tasik tu?
Hang busy sangat ke?
Tak de la busy sampai tak bley pi pusing tasik sebenanye.
Tapi kemalasan mengatasi semangat bersenam itu.

Kalau nak have a fit body lagi.
Kene la rajin meneruskan senaman.
Kene makan berpada-pada.
Jangan tido and makan jek lebey2.

(Sejak akhir2 ni, mood aku slalu tak best.
Buat ape2 pon rase nak marah.
Orang buat salah simple2 pon nak marah.
Orang tak buat salah pon nak marah.
Aku buat salah sikit jek teros tension.
Tension plak rase nak nangis2.
Really hate this situation.
Tulis kat blog pon macam nak tak nak jek.
Sepatutnye kalau rase tak nak tulis.
Tak yah la tulis.
Tapi aku tulis jugak.
Huuuuuuuu~)

Oyasumi~
Malam suda.
Esok kelas.
Tido la~
(~~)


(Nak buat nothing pon tak de mood)

Sunday, January 23, 2011

AKU DAH TAK TAU NAK BUAT APE......

Salam......

Sunday.
Hari yang sepatutnya di spendkan untok mengemas bilik.
Tapi hari ni.
Siyesly...
Aku rase tak de mood sungguh.
Main game jap tadi.
Cityville.
Pastu followed by World of Goo.
Tapi WOG tu demo jek.
Kalau nak yang full version kene beli.
Hurm......
Tak puas.

Pasni cadangnye mau lepak atas katil.
Layaan citer Secret Garden sampai baterry laptop abes.
(Battery laptop dah kong, tak sampai sejam da abes.....isk2)
Haaaaaaa.....
Nape maleh semacam jek ni?
Baju tak basuh lagi.
Buku tak baca lagi.
Dah tak tau nak buat macam mane.
My mood seemed not into studying ari ni.
Holo.......

Tak pe la.
(Ape takpe, takpe?...)
Pe kehe la aku mara diri sendiri ni.
HOHOHOHO....
Dah la.
Entri yang merapu time mood tah ke mane.

(Sian anda yang sedang membace, kene bace mende merapu camni....gomen~)


(Nak men goo lagi.....mende tu cute amat, bunyi pon cute..)

Saturday, January 22, 2011

KLANG....

Salam.....

We are going to be posted in HTAR kat Klang.
When?
Next week lor.
But we haven't going there yet.
We don't know how is the plan.
Where is the xray department.
So we decided to go sight seeing tomorrow.
Try taking the bus to go there.
(We don't have car...T_T)

Cop3...
Penat la tulih english.
Aku tulih blog sebab nak sempoi2 ajer.
So...
Mari menggunakan bahase ibunda kembali.
(^_^)

Kalau posting betul2.
Kami menaggarkan kene bertolak keluar dari UM pukul 620.
Lebey kurang camtu la.
En G cakap, perjalanan ke KWSP ambil mase 10 menet.
(Jalan kaki from PPUM)
Then kene amek bas pi Banting.
Dari Banting baru amek bas lain pi HTAR.
Kami dah tak tau care lain nak pi sane.
So kene la cube jek care ni.
Baik try dulu time cuti ni.
Nanti bile hari sebena tak de la kecah sangat.
Nanti tak sempat buat tu.
Tak sempat buat ni.
Haaaaa.
Kan payah.

(We and Kami refers to me n Sabb)

Wish us luck untok esok.
Harap semua berjalan lancar.
Amin......
(^^,)

Wednesday, January 19, 2011

AKU BUKAN PERFECT...

Salam......

Huish...
Bley kire cam rekod tak ni?
First time.
(Sejak aku membuat blog)
Aku post 3 entri dalam satu hari.
Hohoho.....
Tapi siyes....
Ade mende yang tak mampu aku ungkapkan ngan mulut aku skarang.
Tapi that thoughts linger in my mind.
Rase susah hati selagi tak luahkan.
(Hari emo aku.....)

(Perrrrrrfect match ke?kih2....aku rase kalau dier lukih gamba paip lagi perrrrrrrrrrrrrrfect)

Aku sedar.
Aku tak perfect.
Tapi aku suke sangat judge orang.
(Selalunye tak sangat, tapi hari ni asek judge orang jek)
Komplen sane.
Komplen sini.
Perlu ke aku sedarkan diri aku ngan care yang lebey keras?
Hurm.....
Something yang macam ni la aku tak mampu rase nye.
Aku need guide.
Bile aku selesai komplen pasal sesuatu.
(Kat someone)
Aku akan rase, that someone tu also judging me.
Aku pernah cakap.
Aku tak suke bile orang judge aku.
Tapi kenape aku buat kat orang?
Maybe aku pikir, aku cume bagi pendapat.
Tapi not everyone pikir macam ape yang aku pikir.
Pikiran manusia ni lain2.
Semuanye kreatip.
Kadang2 tak tercapai akalmu.

Oleh itu.
Aku kene sedar sekarang.
Stop judging people.
Especially mende yang tak baik, tak baik.
Kalau tak tahan sangat.
Komplen kat diri sendiri.
And berusaha tak jadik macam ape yang aku tak suke tuh.
Okay?
Gambatte ne~

(Blog aku da jadik tempat aku memuhasabahkan diri.....
Walaupon itu bukan tujuan asal aku buat blog ni.......
Bende2 tu still appropriate ngan aku punye blog description kan?)

cop3....
Kenape aku taip laju semacam jek ni.
(^_^)
Smile ya~


KENAPA AKU TUKAR LAYOUT ARI NI?

Salam.......

Aku berblogwalking jap.
(Aku baru pas edit, da dua post aku salah ejaan.....mamai~)
Tiba2 aku nampak satu blog ni.
Dier pakai background same cam aku.
Rumate aku kate.
Tak pe la.
Tukar jek la yang lain.
(Sebab aku emo semacam hoho)
Okeh....
Skarang da tuka.
And aku rase tak pe la.
Aku pakai dulu layout ni.
Lenkali bile da bosan.
Tukar lagi.
Ye-Ha!

DISAPPOINTED.......

Salam.......

Wohohoho.
Hohoho.
Kecewa ngan diri sendiri selama beberape saat.
Adoyai......
Ingatkan nak bace dlu b4 gi amek sign untok kes2 tu.
Tapi tak terbace plak.
Ini semua sungkyunkwan scandal punya pasal.
(Menyalahkan bende yang tak sepatutnye...huu~haru)

Hari ni.
Bile pi kat En M.
Mau mintak sign dier.
Tapi dier tanya soklan2 yang berkaitan.
Aku blur.
Da la bukan blur jek.
Bile da neves.
Semua bende yang aku buatkan, cakapkan, bunyikan sounds awkward.
Salah aku~
(T__T)

Aku janji ngan dokrang.
Aku datang balik ari Jumaat.
I'll be back!
Jangan risau.
Aku tak akan lari dari diz cruel world.
(Aku yang buat bende ni jadik cruel)
Hohohohohoho.

Sabar Jumaat.
(Bukan sesape yang bernama Jumaat)
Aku akan face them with a greater me.
Tak sabar plak.
Padahal hari tu tak sabar nak ari kames.
(yeay! esok cuti, I Sarange cuti)

Sejak2 ni.
Aku asek wat mende2 emo jek.
Huuuuu~
Thats me!
(^_^)V

(Sopia! Angkat baju di jemuran, nanti ujan plak....=p)


(Tempat jemuran mase ujan turun, taken from my bilik's window...=))

Tuesday, January 18, 2011

AIR MATA.....

Salam.....

Da lame rasenye tak membersihkan mata.
Asek cuci mate ngan mende2 yang tak patut jek.
Huhu....
Camne care aku membersihkan mata sbenanye?
Aku bersihkan mata ngan mengeluarkan air ikot mate.
Bukan nangis.
Tapi kluarkan air jek.
(=p)
Ari ni aku tengok episod 483.
Citer One Piece la.
Aku tau da jalan citer untok episod ni.
(Dulu ade orang pernah tercerita kat aku, bengang skejap aku)
Walaupon aku tak suke tau jalan citer b4 tengok.
Tapi da ter tau.
Nak wat cane.

Tapi....
Aku ingatkan.
Bile da tau ape akan berlaku.
Aku boley la prepare myself.
Untok tidak mengeluarkan air mate aku.
Aku punya la cakap besar.
Tak kan nangis punye.
Sebab da tau jalan citer dier.
Tapi aku nangis gak.
Isk3....
(T__T)
Sedey sangat.
Walaupon rumate aku kate.
"Ala...bukan real life pon".
Still aku rase sedey.
Aku kan sensitip.
Hooooooo~

Takpela.
Bersih sket mate hari ni.
Basuh gune air dari dalam.
Lagipon da lame tak menangis.
Hihihi...
(Lame da ea? Aku pon da tak ingat bile sbenanye aku menangis)

Okay.....
Nak share sket la pasal air mata nie.
1. Purata perempuan menangis adalah 64 kali setahun, lelaki pulak 17 kali jek.
2. Menangis dapat mengurangkan kadar tekanan jiwa.
3. Air mata boleh membasuh mata.
4. Dan seperti biase, kalau nak lebey2 tanya En G.
(Aku pon tanye En G ni, hehe)

Tapi jangan la selalu sangat nak nangisnye.
Sape mau jadik Kassim Selamat tak pe la.
Kalau nangis sebab sedey n tak bley terima hakikat lagi la tak bagusnye.
Kita kena redha dengan ketentuan Allah.
Berusaha untuk menjadi yang lebih baik.
Bukan terus menerus meratap ape yang dah berlalu.
Nasihat untuk aku jugak.
(Skali lagi...=))
Sebab aku sekarang asek teringat mende2 lame.
Walaupon takde la sampai menangis.
Tapi aku perlu sedar.
Time is ticking.
Kalau asek dok di takuk lame.
Camne nak dapat beli kereta.
(Hahahaha...tiba2......tapi siyesly, aku memang nak ade kete sendiri skang...=p)

(Rose punye air mate....T__T)

Monday, January 17, 2011

BUANG KARAN......

Salam.....

Huuuuu~
Hari ni agak penat ke kelas.
Jap pi department.
Jap lagi gi menuntut ilmu kat sains sosial.
Pastu balik department smule.
Siap lari2 lagi.
(Patut la aku sehat...=p)
Semua keje yang aku buat ni pakai karan ke?
(Karan = elektrik)
Oh....
Sudah tentu tidak.
Siyesly, ape yang diguna cume.
Tenaga chemical yang diubah kepada tenaga mekanikal dan lain2.
(Tah betul ke tak aku merapu)

(Ape nie?...tah)

Jadi bile aku buang karan nye?
Bukan la karan yang jumlahnye sampai 240kV cam mesin xray slalu gune tuh.
Ade la siket jek.
Beberape volt jek kot.
Bateri kat henpon~
Aku gune untok hantar mesej yang pada pikiran waras aku tak perlu.
Masa nak hantar tu.
Aku tak waras sangat.
Maybe tahap borderline kot.
(Huish....simpang,simpang)
Haaaaaaaa.......
Kenapa la aku slalu tak pikir akibat dier.
Aku da tahu negative punyer aura dier bagi2 kat aku.
Tapi aku still nak jugak masok lam life dier.

Dulu...
Fon kat umah aku.
Bile pening jek mesti kua ni.
"Do not disturb"
Sepatutnya aku mengamalkan perkare yang same dalam kes ni.
Sekarang aku kene tarik tangan.
Live my life.
Jangan cube2 lagi nak kacau life orang.
(~_~)

Sunday, January 16, 2011

BERDARAHAN......

Salam.......

Darah yang berwarna merah.
Alangkah cantik dan menawannya.
Sebab tulah feberet kaler aku merah.
Warna merah mengalir dalam diri aku.
Hihihi....
"Kitorang nak darah korang"
Kalau citer vampire.
Maybe bunyik dier cam seram sket.
Tapi aku bukan bermimpi di siang hari.
Ni makcik nurse yang cakap kat aku.
Bank darah kat Malaysia tak kaya.
Walaupon boley dikatakan agak ramai la yang sudi derme darah.
Tapi disebabkan expired date darah ni cepat sampai.
Jumlah darah maseh berade di tahap yang membimbangkan.
(Aiceh, ayat ape la aku pakai ni..=p)

Anda boleh menderma darah jika:
1. Anda tidur lebih dari 5 jam sebelum derma darah.
2. Anda tak ambil antibiotik dalam waktu terdekat.
3. Anda bebas dari seks bebas.
4. Anda bukan carrier HIV.
5. Anda berberat 45kg lebih.
6. Anda makan makanan berat b4 menderma.
7. Dan macam2 lagi. (Nak tau banyak2 gi tanya En G)

Cita2 aku suatu mase dulu.
(Cita2 ke, impian lagi sesuai kot)
Aku nak derma darah.
Tapi dulu, aku kan underweight.
Tak bley.
Tak sampai hajat.
1st time berat aku cecah 45kg mase PASUM.
Tapi tak bley gak.
Sebab still turun n naik.
Berat tak stabil la kirenye.

Akhirnya....
Waktu aku 1st year, aku berjaya menambah berat aku.
Impian aku pon tercapai pada tanggal 5 Mac 2010.
Yeay!
And today is the 3rd time i donate my blood.
Aku sangat gembira.
(>_<)/

Tapi.........
Hari ni ade insiden.
Darah aku tak moh berenti.
Maybe aku tak tekan kuat2 kat puncture site tu bile dier da tarik jarum.
Banyak darah.
Abes baju aku bau darah.
Naseb baik baju kaler itam.
Kalau tak cantik la baju aku ade kaler merah2.
Naseb baik aku suke darah.
So aku tak rase pape la.
And aku tak akan pernah serik nak derma darah lagi.
Jom la pi derma darah.
SERONOK!~
(^_^)V


Saturday, January 15, 2011

PARANASAL SINUSES....

(Ihsan Mr G lagi, lagi dan lagi)

Salam.....

Apa kehenye aku tulih tajuk camni?
Hohohoho....
Harini rase cam nak merapu pasal mende yang aku belajar.
Paranasal sinuses, in short PNS.
Ari ni study pasal PNS.
Takut woooo mau assesment.
(Takut ke? tak2, neves jek)
Kemungkinan untuk buat assessment pasal PNS agak tinggi.
Aku plak cam tak expert sangat ngan part ni.
Pape la yang ade skull ke, facial ke.
Siyes cam rase nak study sampai terer giler.
Tapi apakan daya.
Banyak giler setan n napsu yang kuat2.
Hoho....

Dulu, aku blaja patient care.
Kalau cakap ngan orang bukan dalam field kite.
Jangan gune word yang susah2.
Gune la words yang sumer orang paham.
Tapi aku rase.
Bialah aku melalut pape pon kat sini.
Kalau yang tak paham pon cume 2 3 4 5 orang.
(Tak ramai pon yang bace kan hehehe)

Kite ade 3, ops 4 sinuses.
Ethmoid, Maxillary, Frontal n Sphenoid sinus.
Xray untuk PNS plak.
Ade 3 views.
Lateral, PA(caldwell), ngan Waters.
(Aku menaip sambil tengok notes, huhu)
Nak citer sebijik sebuntat cam notes ni aku tak rajin.
Basically, sumer ade care sendiri.
Yang jap lagi aku akan bace n fahamkan.
(Maksud aku bile aku rajin nak study..=p)
Kenape kene position camtu?
Camne nak bagi patient comfortable?
Dan macam2 lagi.

Okay, skarang nak pi solat dulu.
And buat other stuffs yang dirasakan penting.
Ciao~~

(^_^)/

Thursday, January 13, 2011

MARAH.....

Salam.....

Marah itu normal.
Kenapa kita marah?
Tak suka sesuatu.
Lapar.
Mengantuk.
Selalunya....
Bila ade orang marah.
Mesti ade orang jadik mangsa marah tu.
Kalau mende tu memang salah beliau.
Tak ape la jugak.
Kalau beliau tak sengaja?
Kalau beliau ade alasan logik?
Kalau sebenarnya beliau tak bersalah?
Apa kes lu mau marah2.

Hahaha....
Siyes aku merapu jek.
Sebenarnya tensen sebab aku niat nak tolong.
Okay, mungkin aku salah paham.
At least aku cube membantu.
Cube anda tengok sekeliling.
Dokrang kesah ke anda buat ape?
Ade yang cube buat ape yang aku buat?
Maybe ko lupe aku perempuan.
Okay, mungkin hati aku terlebey sensitip.
Sebab tu aku rase tak patut ko balas ngan tulisan BEGINI.
Aku rase ko marah aku.
Aku tak sedey.
(Macam yang aku slalu rase bile orang marah aku)
Sebab aku tau aku tak salah.
Aku rase bengang.
Marah kat anda.
Nak tunggu aku layan anda semula?
Tunggu la aku sejuk.
(Naseb la aku cepat cool down)
Haish....
Rase serik nak tolong anda.
(Cakap jek camni, nanti da elok aku tolong gak)

Dah.
Sayonara...
(~_~)/~


(Marah yang agak cute, hoho)

Wednesday, January 12, 2011

MAKAN....

Salam....

"Saya suka makan nasik"
Ni la sentence yang aku slalu tulis bile nak pilih bli pen.
Knape aku tulis mende ni?
Sebabnye aku memang suke makan nasik.
Except, bile aku rase tak moh makan la.
(Bila tu? Entah, aku pon kurang tau)

Daripada aku yang kering.
(Waktu dulu2 aku sangat kurus, underweight lagi)
Aku da jadik agak tak kering.
Naknye part tu.
Alaaaa...yang tu la.
Aku pon cube mengempiskan kembali bahagian tu.

(Tayar simpanan di belakang jip, mungkin)

Caranya: bersenam setiap hari.
Tapi.....
Berkesankah?
Kalau aku balas balik ngan makan berkali2 ganda.
Aku makan tengah2 malam ikut napsu.
Hooooo.....
Dulu2 sebok nak gemok.
Skang bile da jadik apa yang di nak kan tu.
Sebok nak kurus balik.
Aku nak bese2 jek kot.

Eleh....
Cakap bley la.
Nanti bile da jadik bese2.
Aku mahu jadik luar bese plak.
Tak kesahla tuh.
Yang penting ape aku rase skarang.
"Aku nak rajin senam, jadik sehat, n no more lemak lebey2"
Okay tak?
Bagi aku okay la.

Strive to achieve that goal.
Ye-Ha!!!!
(^_^)V

Tuesday, January 11, 2011

AIR DAN CAWAN.....

Salam.......

Selama aku dok kat UM ni.
Macam2 gambar air aku amek.
Pastu aku simpan gambar2 tu wat 'pekasam'.
Tibe2 hari ni mengenang balik nostalgia2.
Sambil tengok2 gambar lam folder 'mende lain2' tu.
"Banyak gak gambar air yang cantik2 aku snap yek"
Bisik hati kecil aku.
(^^,)
Maka terdetiklah satu perasaan.
Mau pamerkan pic2 tu lam blogku tercintun ni.


(Air ice lemon tea kat Domino's Pizza)

(Air 3 perisa kat Noodle-Ape-Tah)

(Air pink panther kot, ke I LOVE U...kat Murni)

(I MISS U kot, kat Murni gak)

(Air perisa ubat batuk..kih2, kat Noodle-Ape-Tah)

Ni semuanya time kua ngan my cosmates yang best2 itu.
Sayang korang.
(>_<)

Haaaaaaa......
Nak tengok gambar air yang paling spesel tak?
Air honey dew.
Mase membe aku buat air ni.
Siyes kitorang gelak.
Walaupon tak sengaja.
Tapi cam sedap.
Hahahahaha......
Cik pembuat air ni mungkin tak bace blog aku.
Tapi aku rase.
Kalau dier tengok gambar ni.
Mesti dier tersenyum sorang2.
(Kalau dia tak pon, aku la senyum...hihi)
Aku save gambar ni ngan name 'nostalgia si tembikai susu' n 'spesimen berharge'.
Aku amek dua gambar, tapi tunjuk satu jek la.
(Takut satu jek tak jadi, rugi nanti, bukan slalu ade cam ni)
Presenting~
...
...
...
...
...
...
...

(Waktu makan kat DU 2nd)

Minumlah air banyak2.
Elakkan kekeringan.
(aka dehydration, nanti macam2 penyakit bley dapat)
(^_^)V

Monday, January 10, 2011

HIDUP UNTUK KAYA...

Salam....

Macam tajuk yang agak berat untuk dimerapukan.
Tapi ari ni membaca satu blog.
(Suggestion from my sis)
Blog tu banyak terangkan pasal MLM.
MLM tu ape?
Bukan malam bak kate tulisan mesej.
Multi-Level Marketing.
Yer.
Itulah dier.
Yang ade jalankan skim2 piramid bagai.
Aku baru bace beberapa entri jek dari blog beliau.
Tapi cam dapat sket la apa yang nak disampaikan.
Mungkin bahasa dier kasar.
(Dier tak kesah pon)
Tapi2 ape yang dier cakap tu betul gak la.
(Kowt, aku bukanlah pandai sangat bab2 ni)
Skim ini amat merugikan pihak2 yang berada di bawah.
Pihak atas beruntung.
(Amat2)
And mostly, dokrang sell product yang tak diyakini kejayaannye.
Walaupon ade demo bagai, demo itu bukanlah seperti yang kita bayangkan.
(Camni la lebey kurang apa yang cube disampakan di blog tu)

(Piramid cepat kaya?........)

Walaupon begitu.
Konklusinya di sini.
Prinsip hidup untuk kaya dah jadi bukan misi aku.
(Penah ke jadi misi aku, suke suki jek)
Kaya itu rezeki yang Allah bagi kat kiter.
Bersyukur lah ngan ape yang kiter ade.
Cume jangan la sampai tak berusaha.
Tak salah carik duit banyak2.
(Money, bende yang perlu ade dalam this new world)
Carik lah dengan care yang diredhai.
Hidup pulak, bukan untuk kaya semate.
Okay!!...
Hidup untuk mati.
(Terperasan time lam kete ari tu)
Jauh lagi rasenye aku nak capai misi yang satu nih.

It is so not like me bile cakap macam ni.
Hohoho......
Tapi aku sedar, betul kan ape aku cakap.
Nasihat untuk diri sendiri yang selalu lupe ni.
(^_^)V

Friday, January 7, 2011

STATUS FACEBOOK...

Salam....

Ari ni aku jumpe fun application kat FB.
Senarai status sepnjang tahin 2010.
Rasa klaka + best bace status sendrik.
Haha...
Ade status yang ngarut2.
Ada yang ade maksud terpendam.
Ada yang jiwang.
Ade yang bengang.
Ade klaka.
Ade sonok2.
Dan macam2 lagi.
Dari status2 dapat la agak mood aku pada hari tersebut.
Kirenye cam pengesan perasaan untuk year 2010.

Aku amek pon kat page orang.
RAsenye mesti da lame wujud kan.
Cume aku jek kot yang baru tahu.
Sonok la mende tuh.

Thursday, January 6, 2011

10 HURUF....

Salam......

Aku tersenyum.
Aku ketawa.
Aku sengih2.
Aku keriangan.
Aku gembira.
Aku rase nak lompat.
Pendek mengatakan, aku tersangat happy.
Hanya kerana 10 huruf itu.
Bukan 10 perkataan.
Tapi H.U.R.U.F.
Kalau 10 huruf tu memang tulus ikhlas.
Aku akan lagi2 lah gembiranya.

(Entri pendek bersempena kepenatan aku berposting hari ni)

(Hari tu aku nyanyi nombor2 sambil balik kelas sampai rumate aku tensen tipu2, tapi aku suke hihi)

Peace Sabb!
(^_^)V

Wednesday, January 5, 2011

ORANG BAIK (2ND PART)

Salam....

Seperti yang dijanjikan.
Here is another story about a nice orang.
Kisah ni terjadi tak de lame sangat dulu.
Kire2 cam bulan lepas la.
Time ni nak blek kuantan cuti sem.
Pastu nak dijadikan citer.
Cermin mate aku buat hal.
(Aku yang buat cemin mate aku buat hal)
Pas sembahyang kat surau kat Stesen Bas Pekeliling tu.
Aku dengan tak sengaje terduduk atas my spek.
Ingatkan tak de pape la yang bakal berlaku.
Tibe2, aku angkat jek spek tu.
Tangkai dier satu jatuh.
Wadus.....
Aku ingatkan patah ke ape.
Rupe2nye skru dier tercabut.
Tapi yang susahnye, dier punya skru tuh kecik saiz semut punye anak.
Aku punya jari plak saiz langau ijau.
(Takde menatang lain dah yang aku terpikir)
Plus plak, aku ni rabun.
(Aku bukan pakai spek untuk fesyen semate)
Bapak la punya susah nak masukkan skru tuh.
Pastu ade la sorang hamba Allah yang aku tak kenal.
Dier offer pertolongan.
Dier pon ngan konfidennye mencube sedaya upaye dier.
Malangnya.
Saiz jari kami yang hampir sama menyukarkan keadaan.
Datang plak sorang lagi.
Dier cube dan cube plak.
The result.....
Juge beliau tidak mampu.
Akhirnya kami kepenatan mencube.
Aku bercadang nak balik tak pakai spek.
Tak pe lah.
Nanti nek bas tido jek la.
Orang pertama yang tolong aku tu name nye Iman.
Nursing PPUM, amboih dekat la kiter ye.
(Yang 2nd tak berkenalan plak, sebab ngah panik, haha alasan)
Iman tolong aku carik bas.
(Aku nampak jek, tapi dier nak tolong sebab aku penin2)
Dan seterusnya aku pulang.

Terima kasih kepada En Spek sebab tercabut.
Esoknye aku telah dapat sepasang spek baru.
(Atas ihsan kakak..=))

Ramai jek orang baik kat bumi ni.
Tapi buat jangka mase pendek ni.
Aku harap semua orang kat A&E esok baik2 belaka.
Setelah berkurun lame aku tak memostingkan diri.
(Reason tak posting: sebab2 yang tidak mampu di elakkan)
Kepakaran bermain mesin dan berinteraksi ngan patient jadi satu tanda tanya.
(Kepakaran tau, bukan ketidakpakaran)
Wahai hati.
Jangan neves yek.
(^_^)V

(Ade ke positioning camni mase nak xray.... reject, reject)

Tuesday, January 4, 2011

PERATURAN ITU

Salam.....

Rules are made to be broken.
Statement ni.
Betul ke salah yek?
Pikiran remaja aku kate yer.
(Maseh remaje? haha....iye la)
Pikiran dewasa aku kate.
Cop3...
Pikiran dewase orang lain kate.
Rules are made to be obeyed.
Hurm......

Pikiran aku yang bercampur aduk kate.
Dua2 pon bley ape.
Some rules memang diwujudkan untok kite langgar.
Rules yang tah pape la.
Rules yang baik untuk kesihatan kite.
Baik ikut jek.
Hari nie aku pakai tshirt jek pi klas.
(Slalu kene pakai formal)
Sebab ari ni aku ikut jiwa remaja aku.
Pemberontakan dalam diri.
(Hahaha, inilah perasaan orang yang jarang break the rules, betul ke?)
Orang lain selambe2 jek.
Aku jek yang neves2 tak tentu pasal.

Kenape yek.
Ade orang rase seronok langgar peraturan?
(Termasuk aku.....=p)
Sekali lagi.
Mari kluarkan term psikologi semalam.
Ego sudah mengalahkan superego.
Ye-Ha!

Ari ni mood da elok sket.
Perasaan untuk merapu pon meningkat.
Still smiling (^_^)V

(Lagu Haha buat aku mau joget2 sambil menaip...hihi)

Okey, jom makan, DU dah bukak~


(Bukan nasik DU, ari ni makan nasik ayam la...)

BOLAK BALIK......

Salam.....

Entri ini bukan pasal bola.
Bukan juge pasal balik.
Pasal hati aku yang ngah berbolak-balik.

Apa yang aku nak buat esok?
Macam mane nak face orang2 kat sekeliling?
Apa yang blaja esok?
Nanti dalam kelas aku ngantuk tak?
Apa reaksi yang akan aku tunjuk nanti?
Soalan2 yang setiap hari akan main2 lam mind aku.
Takde la hari2 pon.
Sejak 2 hari yang lepas la jugak.

Hari ni plak tetiba aku terpikir.
Betul ke decision aku amek kos ni?
Dah 2nd year woooo....
Nape baru skarang aku terpikir mende ngarut camni.
Aku terpikir cam mane keadaan aku bile kene jumpe patient hari2.
Buat keje yang sama berulang-ulang.
(With no room for mistake, tak moh salah aku ade orang die on the table)
Jumpe muke2 yang same jek.
Pressure sekeliling.
Waaaaaahhhh....
Nape aku terpikir mende nie skarang.

(Jalan kiri ke kanan better?.....)

Ya Allah Ya Tuhan
Yang membalik balik kan hati
Tetapkan hati aku

Ego telah berjaya mengalahkan superego.
Makanya pikiran2 yang tak baik pon menerjah ke dalam pikiran.
Chaiyok2 superego, lawan balik Mr Ego yang bergune sikit jek tuh.
Ganbatte!!
(Aku asyik emo jek nih.....kawalan minda ke atas diri cik sopia dah berkurang)


Make tomorrow a better day.
Wahai diri, cukup2 la emo.
Smile....
(~_~')V

Sunday, January 2, 2011

TAK TERUNGKAP......

Salam......

Okey.
Siyes tak terungkap.
Au pon kurang pasti mengape.
Tak bley cakap terus terang.
Ini blog public la.
Tapi siyes ni.
Sangat2 tak dapat diungkap.
Indescribable feeling.
Tak suke.
Tak suke.
Tak suke.
Aku bukan orang yang cepat homesick.
Tapi feeling camni mungkin bley buat aku homesick.
Mau pulang kah?
Tak, tak, tak.....
Dah tu?
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Sekali lagi.
Malam yang agak2 cam sunyi ni.
(Ade bunyi cengkerik ngan orang main takraw jek)
Aku tak bley paham feeling aku sendrik.
Tuttttttttttttt..
Zressssssssss....
(Bunyi 'cerita' transmission end yang ade colour rainbow tuh)


(Dulu2 aku pernah terpikir, 'transmission end' tu citer pe...ini lah citer nye)

Saturday, January 1, 2011

NEW YEAR 2011.....

Salam......

All is well.
Jadi cemerlang, supaya kejayaan mengejar kita.
Dua mende yang dapat di extract dari citer 3 idiots semalam.
Banyak lagi sebenarnye.
Hihi....
Tapi yang paling obvious yang ni lah.

Apa yang aku buat pada 1st day new year ni yek?
Prepare tok balik UM sok.
No, no, no.
Most likely, tolong my little sis packing her stuff.
Dier nak masok asrama esok.
Apsal la aku yang kene bersibuk-sibuk?
Hohoho........
Papelah.
Asalkan kami 'gumbira'.

(Waah, fireworks)

Namapaknye new year kali ni kurang dirasai.
Yelah.
Dok rumah jek.
Tak tengok bunge api bagai.
Cume duduk di dalam rumah.
Menonton 3 idiots.
Tak apelah, itu pon sudah seronok.
Tahun lepas pi KLCC.
(Tak nak pegi dah, huuuuu...sangat sesak!)
Bangun jek pagi ni.
Dah 01.01.2011.
Begitulah aku menyambut New Year.
Plus, bley bilang brape orang jek wish Happy New Year.
Yela.....
Sume orang pon da kurang mood sebab esok da kene balik blaja.
Cuti suda tamat.
Tak mau balik sane...
(T_T)

Ape yang orang slalu cakap bile masuk tahun baru?
...
...
...
...
...
A
Z
A
M
...
...
...
Aku malas nak cakap pasal azam.
Sebab azam aku maseh seperti dulu2 kala.
Dan most of them same jek ngan orang lain.
Okeh la, nak cakap gak la azam aku.
(Ngarut...)
Nak capai ape yang aku belom capai.
Meaning, azam tahun lepas yang tak sempat aku laksanakan tuh.
Drag, bawak ke tahun 2011 plak.
Korang punye azam camne?
Aku nak wish good luck di tengah hari 01012011 nih.
Hope all of your azam comes true.
Go, Go, Go.......

HAPPY NEW YEAR!!!

(mood nak denga playlist best......=D)