Wednesday, December 29, 2010

PUKUL 11:11

Salam.....


Pernah denga pasal mitos 11:11?
Mitos ni menceritakan.
(Takde la cerita pon)
Kalau kita terpandang jam.
"Ter" tau.
Atau dengan kate lainnya tak disengajakan.
Jam tu menunjukkan pukul 11:11.
Maksudnya ade orang ngah teringat kat kiter.

Bagi aku.
Mitos ni sweet.
Hihi....
Kepercayaan macam ni boley ke?
Baik ke?
Entah lah.
Aku pon kurang pasti sebenarnye.
Oleh sebab ke was2 wasan aku nie.
Aku pon decide tak nak pecaye sangat ngan mitos ni.
Walaupon camtu.
Susah kot nak ilangkan perasaan gumbira bila terpandang jam 11:11.

Aku tau lah.
Tak ade bukti langsung mende ni terjadi.
Tapi nombor 11:11 tu cantik.
Tak kesahlah.
Tak caye, tak caye pon.
Aku tetap suke.
Bukan sebab mitos tuh.
Tapi sebab rase bertuah nampak nombor yang cantik itu.
(Iye ke?...*wink2)
Tengok nombor pon bley sonok.
Kih3....

Bile tanye Mr G.
Macam2 jawapan yang dier kasik.
And some of them cakap pasal...
Guardian Angels.
Spiritual.
Awakening.
Bla3...
Ade gak jawapan yang tak besz.
Panjang berjela-jela.
Menakutkan pon ade.
Sampai aku rase tak mau da tengok pukul 11:11 secara tak sengaja.

Again...
Bile pikir2.
11:11 adalah 11:11.
Satu waktu yang kita kene lalu jugak.
11:10, 11:12.
Kan pelik kalau lompat tibe2.
So, biarlah 11:11 dengan diri dier.
Jangan bother sangat.
Kalau terserempak?
Biasalah tu, pukul lain pon bley gak terserempak.
Kan2?
(^^)

This myth is totally BUSTED!!
(Cam ayat lam Mythbuster......hihi)



Tuesday, December 28, 2010

ORANG BAIK...

Salam......

Erm...
Stakat nie, dah 2 entri yang aku buat, aku tulis pasal baiknya rakyat Malaysia.
First pasal yang aku sesat kat Greenwood tuh.
Second pasal kereta rosak.
Bukannye time2 ni jek aku jumpe rakyat Malaysia yang baik.
Membe2 aku pon baik ape.
Family aku pon baik jugak.
Tapinye.
Ni experience aku ngan orang yang tak d kenali.
Dan amat memberi impak kat aku.
Sampai la skarang aku akan ingat.

-Story ke-3 pasal orang baik-
Berlaku di stesen ketapi Batang Benar.
Mase ni nak blek Kuantan dari umah my sis.
Ingat nak nek ketapi sampai KL central.
Pastu gi kat Pekeliling bli tiket bas.
Pagi2 lagi kakcik da anta aku kat stesen tuh.
Sebab dier nak pegi keje pastu.
Salah aku jugak kot.
Dalam purse ade duit puluh2 jek.
Plus duit syiling sket.
Harge tiket nak pi KL central 4.60 asenye.
Mane la aku tau mule2.
Name pon 1st time.
Aku pon pi bayar pakai duit 10 ngan 60sen.
Pakcik tu cakap takde duit baki.
Kene carik duit kecik.
Hurm.......
Mane la ade orang pepagi camtu.
Aku pon gi korek2 duit lam beg.
Jumpela 4.40.
"Pakcik tu bley kot blanje aku 20sen lagi"
(Aku cakap dalam hati)
Aku pon pi la kat kaunter tu.

(Haha, aku ingat nak carik gamba stesen tu, dibaginye gambar papan tnde dier. Papelah Mr G. Aku terima jek)

Aku :"Pakcik, saya ade 4ringit 40 sen jek, 20 sen lagi tak cukop"

Pakcik : "Tunggu la sampai cukop. Tadi ade aunty tu pon tunggu sampai duit dier baki cukop"

"Hampeh punye pakcik, aku da buat muke abes kesian pon dier tak simpati.
Jauh lagi nak jalan ni, tiket bas pon blom bli lagi.
Camne kalau sampai kat sne tiket bas abes.
Takkan nak patah blek sini.
Jauuuuuh...
Penaaaaaat.....
Nak tido sane?
Kat mane?
Aku ni pompuan, mane bley tido tepi2 jalan"
(Aku cakap dalam hati lagi)

Pas pikir2.
Aku punya 1st choice, tepon kakcik suh anta duit.
Kacau dier buat keje.
Yeah!!!
2nd choice, takde.
Huu~
Tiba2, nampak knight naek kete.
(Bukan kuda putih cam dalam alam fantasi)
Aku pon buat muke tak malu.
Ala....takpe.
Hidup mesti mau brani.
Nak nye kalau sorang2.
Kene pandai berdikari.

Aku : "Erm, awak...ada 20 sen tak? Saya tak cukop 20 sen nak bli tiket"

Dia : "Oh, ade. Amekla"
Sambil hulur 20 sen kat aku.

Aku bukan mintak sedekah.
Aku mintak simpati.
Hidup mesti bantu-membantu kan?
Plus.....
Hari tu aku dapat kawan baru.
Name dier Amirul.
Dok kat Nilai.
Area2 umah kakcik aku gak.
Nanti mai Nilai, terserempak, bley la tegor2.
Hihi......

Stat ari tuh.
Nak gi kuar jek.
Mesti aku bawak spare duit kecik.
Tak moh pisang berbuah dua kali.
I LOVE MALAYSIA!!!!
Peace (^_^)V

(Malaysia men bola sepak ritu bes, aku tak minat pon bola sepak, tengok pon cilok2 jek sebab abah yang nonton. Tapi aku rase dokrang men bes. Sebabnye 3-0. Ye-Ha!!!)

Eh cop.
Ade satu story lagi.
Tapi esokla plak.
Maghrib dah.
Sudah2 la tu.
(-.-)/~
Sayonara.
Nanti kiter nyambung ya.


Monday, December 27, 2010

HANYA TUHAN YANG TAHU....

Salam......

Heart = Jantung.
Liver = Hati.
Translation yang benor nye memang camni kan.
Tapi...
Aku nak citer pasal Heart = Hati.
Bley tak?
(Ikot suke hati hang la, hang punye blog)

(Kau kunci hatiku dalam hatimu...ceeewahh!!)

"I should not be here".

"The person inside your heart is not me".

"One can't help what one feels, no one can be blamed for it "

Kalau translate kan dalam Korea.
Jadik la sebijik cam Cho Sun cakap kat Daemul.
Haha...
Aku pon tak tahu nape aku tertarik plak ngan kate2 dier.
(Padahal tau, saje jek pure2 tak tahu...hoho...)
Yang bezenye di sini.
Mereka serta mereka tahu.
In my case.
Case closed.
Huhuhu.......
Close case la.
Sulit, persendirian, private.
Semua lah.
Hanya Tuhan Yang Tahu.
Yeah!!!!

Hahaha...
Bila hati memulakan bicara.
Perkara2 camnilah yang muncul.
Berbungaan, flowering.
Tengok sangat Sungkyunkwan tuh.
Apsal la citer dier las2 ni menyentuh hati dan perasaan.
Haiyo...
Konon2 cam bley terfeeling lebey2 la.
Hiuhiu...=p

Jom tengok progress game2 la plak.


(My Cafe)

(My City)

(My Frontier)

(My Farm)

Mainlah sepuas-puasnye.
Nanti bile da stat sem baru.
Tak sempat nak melayan semua mende nih.
(^_^)V

Sunday, December 26, 2010

TAK MENGERTI, PERASAAN APAKAH INI...

(Ini bukan aku atau dia, hanya gambar mintak kat Mr G)

Salam......

Kererek, kererek, kererek.
Pagi ini.
Skali lagi aku ditemani bunyi kipas yang tah pape ni.
Semenjak dua menjak ni.
Aku sangat lah slalu tido lambat.
Bangun pon agak lambat.
Aku tak sedar ke?
Berapa hari jek lagi kene balik UM dah.
Kene stat sem baru.
Kene buat azam baru.
Kate nak blaja bangun awal n study di awal pagi.
Kalau macam gini la gaye nye.
Mampukah aku?

Perasaan biasa bile nak masuk new year.
Azam baru.
Hohoho.
Sangat2 lah biasa.
Sampai dah tak ade spesel nye.
Hurm...
Tapi rasenye.
Kali ni azam spesel sket dari bese2.
Sebabnye.....
Perasaan new year + perasaan pas dapat result.
Konon2 mau blaja sungguh2 pasni.
Nak dapat result yang better than diz one.

Haaaaa.....
Aku tak nak kire pointer tuh.
Tunggu jek la sampai slip kluar.
Bley tengok result sumer skali.
Arap2.
Tak de la yang kene repeat.
Sangat berharap.

Stiap kali pon kate nak berubah.
Tapi nanti same jugak.
Aku sedar.
Aku ni kuat main.
Aku ni kuat tidur.
Slalu mengelamun.
Aku sedar.
Jadi....
Ape yang aku perlu buat?

(Aku juge kuat merapu, terutamanye di awal pagi camni.....Aku rindu nak merapu cam dulu2......hanya aku yang paham)

Friday, December 24, 2010

LAWAN JAM...

Salam...

Rase macam penah denga tak?
Kenape atlet2 balapan.
Lari kat trek dier tu arah lawan jam?
Aku rase cam penah bace satu ketika dulu.
Tapi bile Along tanye aro tu.
Tak teringat plak.
Wahahaha.....
Along kate.
"Sebab kalau dier lari ikut pusing jam, nanti bley pengsan.
Sebabnye??
Bumi kan pusing sama arah cam jam.
Kalau kite ikut jugak pusingan tu.
Nanti kite akan add up, add up jumlah pusingan kiter.
At the end.
Jatuh serta pengsan la kiter.
Kalau kiter lawan.
Kire cam menyeimbangkan lah pusingan dier tu.
Dan kite akan rase lebih stabil yer kawan2.
Hihi....

Ade lagi petua pasal lawan jam ni.
Kalau nak cepatkan proses penyukan air.
Kiter kacau la air tu ikut arah lawan jam.
InsyaAllah nanti air tu cepat sejuk.
Wooohooohooo...
Cube lah.
Mule2 rase cam tak caye jugak.
Tapi bile cube.
Jadi wo!

Dah la.
Mau maen plak.
Hee~
(^^.)

Wednesday, December 22, 2010

RAJA LAWAK KAH?

Salam......

Pernah tengok Pentas Raja Lawak?
Lawak kah mereka?
Sbenanye, aku tak suke sangat tengok mende ni.
Kalau aku tengok pon, untok suke2 jek.
(Ayat di waktu malam)
Ade jek antara dokrang yang benor2 nye lawak.
Ade jugak yang cube membuat lawak.
Malang bagi dokrang sebab tak berjaye.
(Kalau berjaye, kompem2 la dokrang menang kan)

Nak buat lawak dengan terancang susah.
(Aku rase la)
Bagi aku, lawak spontan ade lah lebih lawak dari lawak terancang.
Lawak spontan lebih sampai.
Tapi, cane plak ngan citer2 lawak kat tv tuh?
Tu lawak spontan ke terancang?
Aku pon bukan la tau sangat pasal orang2 muvi nih.
Aku cume tulis ape yang aku rase nak tulis.
Ape yang aku rase aku tau.
(Tapi sbena nye tak berape nak tau)
Aku rase, tu lawak terancang yang spontan.
Paham tak?
Tak paham suda.
Asal aku tulih dan aku paham sendrik.
Kuang3.....

Contohnye membe aku.
Bile dier selambe, lebih lawak dari dier cube buat lawak.
Kadang2..
Bile terlampau pikir pasal nak buat lawak ni.
Lawak tu tak menjadi.
Ia akan menjadi sesuatu yang serius.
Atau pon...
Kalau orang tu ade neves blood cam aku.
Dier akan terketar-ketar.
Dan tak terpikir nak buat ape.
Teros tak jadik lawak tersebut.
Sebaliknye jadik persembahan orang nebes.
Haiyo....
(Aku tak mau nebes2 dah, tapi susah wooo mau ilang)

Tadi aku baru abes nonton Scary Movie 3 ngan SETEM.
Dua2 pon siyes lawak.
Walaupon dari genre yang berbeza.
Dua2 citer ni mampu buat aku ngan adik beradik aku terbahak.
Awat la aku tengok citer da ber'abad' ni.
Orang lain da nengok taun biler tah.
Aku baru nak tengok.
Waaaaah...
Papelah.
Asalkan aku G.U.M.B.I.R.A.
(^^)


(Aku ingat nak amek gambar 1st yang incik G suggest, tapi gamba tu seram....bukannye comey cam yang aku suke...hoho)

Tuesday, December 21, 2010

MARI BAIKI KERETA....

Vroom...
Vroom...
Vroom...
Bunyi apekah yang macam tu.
Mestilah bukan bunyi kete aku.
Sebab aku mane ade kete.
Lesen pon tak de.
Tapi nape tetibe plak aku ajak baiki kete ni?
Macam la aku reti.
Hoho...

Hari ni ade sesuatu berlaku.
Tentang kereta.
But again.
Not mine.
Kereta tuh broke down.
Takde la rosak siyes.
Cumenya alarm dier tak moh berenti.
Kenapa jadik camtu.
Memule, bateri kunci tu cam takde sangat.
(Sbenanye basah sebab terkena suar basah, tapi tak nak ngaku...=p)
Pastu, bukak jek pintu tu pakai kunci.
(Without switch off alarm)
Then.....
Mestilah confirm2 bunyik.
Hurm...
Tau nak buat ape da.

Aku penag belaja AZEA3302.
(aka Gender dan Pekerjaan)
Lecturer tu ade cakap.
"Lelaki terer elektronik, streotaip".
Tapi, bile berlaku camni.
Stereotaip ke, tak ke, aku peduli hape.
Yang aku prasan.
Memang lelaki jek yang datang tolong.
Tolong bukak ini.
Tolong tutp itu.
Perempuan hanya tolong tengok jek.
Helpless.
(Including me lor)

Akhirnya....
Alarm itu mau jugak berenti.
Tapi sudah tak bley guner sehingga hari esok.
(Punah harapan mau pi karaok...><..)
Thanx to incik Prada and incik Nike.
(Name baju yang dokrang pakai)
Eh, serta pakcik mC Guyver yang tak berape Guyver.
Whee~
Naseb baek ade mereka.
Baiknye rakyat Malaysia.

Peace.....
(^_^)V


Friday, December 17, 2010

HEADER BARU...

Wahaha.....
Aku buat header tok aku punye blog tercintun ni.
Erm, bukanlah aku buat pon.
Aku amek kat tenet, pastu edit sket.
Blub3...
Jadilah header funtasty.
Ye-Ha!

Knape aku bubuh gambar ni?
Hihihi...
Sebab itu gambar One Piece.
Kan aku ngah giler ngan OP skang.
Dalam banyak2 gambar, knape aku amek yang ni.
Gamba ni waktu Luffy and the gang nak balik dari Arabasta.
Dokrang bubuh tanda X kat lengan dokrang.
Tanda frenship, tak nak bagi Bon Clay menyamar jadik one of them.
(Sape tak tengok, mesti tak paham aku merapu ape..Hua3)

Adakah aku akan tukar header lagi?
Mungkin lah kot.
Aku buat blog pon ikot mood.
Nak tulis ape ikot mood.
Nak tengok blog aku camner, ikot mood.
Sumer nyer bergantung pada mood aku yang berubah-ubah ni.
(Aku suker header aku jadik OP skang, hehe)

Background pon baru.
Aku tak tau nak plih BG mane.
Aku ingat mule2 nak amek yang dah ade template sendrik jek.
Tapi, tah...
Rase yang pokok tumbuh2 ni cam comey plak.
Skali lagi.
Kalau mood aku lenkali nak tengok mende lain.
Aku akan ubah.

Tapi......
Perubahan mood aku itu.
Rasenye tak mungkin berlaku dalam mase terdekat ni.
Aku belom puas nengok blog aku rope gini.

I LOVE MY BLOG!!
YA-HA!!!


(Buat gaye cam incik Hiruma skali, baru ade style....=D..)

REGISTER.....

Aku sedang ponin.
Hurm.....
Susah gak nak buat pilihan elektif luar yang nak amek ni yek.
Rase cam nak amek psikologi.
Tapi clash ngan subjek2 main.
Nak kate jadual packed.
Takde la sangat.
Diz new sem nampak cam tak padat cam sem lepas.
But, again...
My course ni bukan stabil sangat.
Jap lagi suke suki dier jek nak ubah jadual.
Ni pon ade probs nak register dua subjek ni.
Bley plak Umisisweb tu cakap clash.

(Jadual Y2S1 Medical Imaging....hoooo.....)

Back to main subjek.
Elektif ape yang nak dipilih ni?
Bukan aku tak suke subjek yang memembe aku plih tu.
Bes pe "Hukum Adat Melayu".
Tapi rase cam nak tau mende yang lain.
Masyarakat Asia Timur.
Mende baru tak ni?
Pasal orang2 kat Jepon, Korea, Vietnam, bla3....
Susah ke senang?
Aku takut nak amek risiko.
Cop3.
Nama pon blaja.
Mesti la bende2 tuh kita tak tau kan.

-Hukum Adat Melayu-


Or...

-Masyarakat Asia Timur-



Tak bley make up my mind.
Tapi sudah add HAM.
Takut nanti pikir2, dua2 pon tak dapat.
Masih ade add n drop week.
Jangan riso, maseh boley pikir.
Haaaaaa......
Nak plih mane satu nih??????
(o_O)

Wednesday, December 15, 2010

RUPENYE...

Aku baru tau.
Kalau delete komen kat dashboard tuh.
Nanti2 komen lam post pon terdelete skali.
Huhuhu......
Naseb bek ari ni trase nak cek.
Kalau tak, sampai bile2 pon aku asek delete komen2 orang.
Haiyo.....
Kepada sape2 yang penah mengomen.
Soli manyak2.
Komen anda sudah 'selamat' ter-delete.
Peace-Yo!!
Jangan marah~
(^__^)v

Monday, December 13, 2010

GAME FACEBOOK...

Also known as addicting game.
Bley ke panggil camtu?
Tapi siyes, game2 lam FB ni memang addicting.
Ape game yang ade?
Farmville.
Cafe World.
Frontier Ville.
Treasure Island.
Happy Aquarium.
Tiki Island.
Yoville.
Dan macam2 lagi.
Semua yang di atas adalah game yang pernah aku main.
Dan semuannya sangat addicting.
(Eh, cop3..bukan semua la, ade yang akhirnya aku bosan main sebab lembab giler nak load)
Yang paling selalu aku layan buat masa sekarang ialah 4 dari atas.
Hihi.....

Kenapa FB buat game2 yang addicted macam ni?
Apa faedah yang dier dapat?
Sepatutnya toksah tanya pon tak pe.
Mestilah dapat duit juta2.
Kalau tak camne dalam sekelip mate jek bley jadik antara orang terkaye kat dunia.
(Bukan aku, pencipta fb ni lah...aiyo)
Orang2 yang main ni lah penyumbang dana untok dier.
Pemain2 tegar menjadi kaya dalam game tuh.
Tapi at the same time meng-kayakan orang lain in the real world.
Aku tau fakta ini.
Tapi aku tak bley berenti main.
(Name pon addicted kan?)

(Farmville photo, pst2, bukan Farmville aku..)

(Ini juge bukan cafe aku...-Cafe World-)

(Gambar2 di atas adalah ihsan MR G)

Sbenanye, kalau ikot hati.
Mau aje aku main sumer game dalam tu.
Tapi baik jangan mulekan.
Kalau dah mule, susah mau stop la kawan.
Hohoho.....

Hurm....
Apa yang pasti.
Addict, addict jugak.
Tanggungjawab yang lagi penting jangan lupe.
Jangan la hang mengadap laptop men game tu jek sepanjang mase.
Okey?
Kalau muke cebik2 pon kene okay jugak.
Jangan diikutkan sangat rase hati tu.
Ikut hati yang macam tu salah.
Ho-Ye!!!...

JOM MAIN JOM
(>_<)

(Currently playing Frontier Ville via Facebook...hihihi...=p)

Friday, December 10, 2010

JANJI MESTI TEPATI....

Di sini ku berjanji.
Setia ke akhir nanti.
Berhias ceria.
Atau bias duka.
Engkau tetap ku cinta.
Di taman syurga ini.
Segalanya berakhir.
Tuuuuuutttttt......



Dah tak ingat lirik dier.
Tapi sejak beberapa saat yang lala, lagu ni asek terngiang-ngiang jek.
Tah betul tah tidak liriknye.
Hantam saja lah labu.
(^^,)

Kenapa tiba2 omong2 nya pasal janji malam2 begini?
Ada apaan sih?
Aku pon tak tahu sbenanye knape post janji ni tercipta.
Aku cuma terase nak tulis pasal janji.
Janji pada siapa?
Diri sendiri?
Kawan baik?
Kawan jahat?
Jiran sebelah bilik?
Coursemates?
Haaaaaa....
Macam2 janji kita boleh buat dengan orang2 nie.
Bukan dengan orang2 ni jek.
Ibu bapa.
Datuk.
Nenek.
Sumer la yang ade kat atas muke bumi nie.
Tapi macam mane pulak janji kite dengan Tuhan?
Dah laksanakan ke?
Selalu jek rasenye kita mungkir janji dengan Nya.
Sedar tak?
Rasenye, mesti sedar kan.
Cumenye, kita jek yang selalu buat2 lupe.
Waaaahhhh....
Renungan untuk diri sendiri juge.
(~~.)

Salam Maal Hijrah.

Thursday, December 9, 2010

JANGAN

Jangan tunggu kucing bertanduk.
Jangan tunggu pisang berbuah dua kali.
Jangan tunggu buah tembikai gugur.
Jangan tunggu tayar jadik bentuk petak.
Jangan tunggu nasi jadik bubur.
Jangan tunggu ape2 yang rase mustahil.
Pi la carik hiburan lain.
Sudah2 lah menunggu tuh.
Bunga bukan sekuntum.
Kumbang bukan seekor.
Nasik bukan sebutir.
Bintang bukan sebijik.
Kuman bukan secuet.

Ola, ole, oli, olu....
Kulu4......
Stand straight.
Focus kat depan.
Langit masih boleh cerah.
Hati masih boleh baik.
Ho-Ye!!

Wednesday, December 8, 2010

NAK NAEK FLIGHT...


Apa yang perlu kita buat bile da sampai kat airport?
Bagi orang yang tak penah2 nak flight.
First timer la katekan.
Mane la tau nak pi mane.
Nak buat ape.
Samapai2 jek kat sane dah terkonteng-konteng.
Mari aku share kan pape yang aku tau.
Okey, ready yek.

1. Pastikan boarding pass(BP) and ic anda ade.(Letakkan kat tempat yang senang nak amek)

2. Gi amek troli untuk isik beg2 anda.( Walaupon beg anda cume 2 ketol jek, tapi pakai troli ni senang sket nak bawak jejalan)

3. Gi scan beg2 untuk diletak kat kargo. (Masukkan jek kat lorong tuh, nati dier jalan sendrik)

4. Tunggu berhampiran kaunter nak timbang berat beg.(Yejek ni name dier, =p..yang pasti, nanti kat kaunter ni, dier mintak BP and IC, pastu dier soh timbang berat beg, kalau over kne bayar)

5. Lalu kat pintu untuk check in, pintu kat departing section.(Kat sini dier kne off fon, pastu kne lalu kat gerbang tuh, kalau lampu merah nyale kene keluar smule)

6. Sedia kat gate yang tertera kat BP anda. Pastu tunggu jek la gate tu bukak. Nanti dier cek BP lagi skali.


Tu jek la kot.
Then, selamat menikmati penerbangan anda.
Wah3.
Siyesly, kalau betul2 punya, lain daripada yang tulis.
Orang kate, experience sendrik baru rase.
Padahal aku baru skali jek pon nek "tinggi di awan".
(Adam's style =p)

(Kek lapis yang dibeli sudah tak elok, sedey....T__T.....lenkali kene ingat jangan beli kek lapis awal2, nanti sampai semenanjung jek tak elok....sob3)

Friday, December 3, 2010

MALAM-MALAM BEGINI...

Aicet, tajuk cam nak buat sajak pon ade.
Huhu...
Tapi sbearnye, aku saje nak merapu di malam hari jek.
(Malamkah? dah pukul 2 pon)
Sambil dengar2 bunyik cengkerik kat KL ni.
Sambil mengadap laptop yang bes ni.
Sambil pikir ape barang yang nak kne packing.
Aku rase nak post something.
(^__^)

Baru abes nonton You're Beautiful.
Aku sangat suke citer Go Mi Nam itu.
Aku suke bile dier ngan Hyung-nim comey2.
Hahaha...
Aku sangat nebes bile ade part yang sedey2.
Aku nangis bile dokrang nangis.
Aku amat menghayati.
(Chesh.....=p)
Thanx to Budak Depan Bilik sebab tolong aku carik citer ni.
Orang lain dah abes tgok cter ni sem lpas lagi.
Aku baru nak abes.
Aku rase tak rugi tgok cter ni walaupon aku tak layan Korea sangat.
Mereka2 dalam citer ni sangat2 ensem.
Hahahahahahaha......
Siyes ensem.
Go Mi Nam pon ensem skali.

(A. N. JELL lor.....yeay!
From left: Taekyoung, MiNam, Jeremy, ShinWoo)

Esok mau berangkat dah.
Mau tido la.

(Ape la yang aku merapu nih....Lenkali, kalau ngantuk tdo jek...Tak yah gatai2 nak menaip...ish3...)

Malam ni, malam terakhir aku bersama-sama ngan rumates aku for this sem.
Pastu, nanti jumpe balik nex sem yer kawan2.
Hee~~

Thursday, December 2, 2010

Day 10 - Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad

Waahahaha....
Lagu2an.....
Aku suke denga lagu.
Even tyme study pon aku denga lagu.
Aku suke nyanyi lagu yang aku denga.
Tapi bile ngah study kene kawal sore, nanti rumate aku terganggu.
(Sore cam "buluh perindu" la katekan...huhu)

Bile nak spesifikkan lagu ape yang aku denga ikut list di atas,
aku pon menggaru-garu kepala yang tak gatal ni.
Ade yek orang dengar lagu spesifik camni.
Wooohh...
Inilah dunia.

(Dunia nie sementara jek... (~~,)...)

Okay, skarang mari start listing lagu2 feberet mengikut feeling.
Ye-Ha!
Happy~Happy~Happy
Semua lagu dalam playlist 'campuran' kat dalam laptop.
Hihi.....
Banyak gak lagu2 dalam ni.
Ade 77 items bak kate 'windows media player' aku.
Anime, Jepon, Malay, Nasyid, English.
Semua type pon ade.
Nampak tak aci kan, sebab tak tulih tajuk dier, hoho....
Nak buat macam mane.
Aku memang suke sumer.

Sad~Sad~Sad
-Kehidupan by In-Team and Nazrey-
Lagu nie paling memberi semangat time aku rase down.
Siyes tersentuh.
Aku pon sedar lagu nie time 'tu'.
Huhu....
Selama ni dengar gitu2 jek.
Tak perasan lirik dier sangat menyentuh hati.
First time aku perasan lirik dier, gugur air mataku.
Sob2, Isk2....

Bored~Bored~Bored
Ape2 lagu pon bley la.
Tapi besenye kalau boring aku men game.
Pastu kat tinge ni denga jek lagu pape asalkan ade sore orang nyanyi suda.
Tak pon, aku nyanyi sendrik jek, hehe...

Hyped~Hyped~Hyped
Playlist 'best2'.
Hahaha..
Aku baru buat playlist nie tadi.
Sbenanye aku tyme2 cenggini aku dengar lagu kat 'campuran' jugak.
Tapi aku baru terperasan tadi.
Aku plih playlist ni, tapi aku skip lagu2 yang aku rase nak skip.
(Penin nye ayat ko ni Sopia)
Maksdnye, time aku ngah hyped.
(Hyped?)
Aku layan lagu2 anime jek.
Bang3, Bong3, Bing3.
Pelbagai genre.
Ade slow, ade rancak.
Tapi sumer pon comey.
(^__^)v

Mad~Mad~Mad
Aku tak denga lagu pape.
Aku tepon mak.
Aku gi buat entry label 'ape'.
Aku buat2 tido.
Aku baling2 barang.
(Pastu nyesal, hoho)
Aku tengok citer kat laptop.
Aku tengok incik luffy.
Kalau dulu, aku citer kat orang tu.
(Tapi dier da busy, T_T)
Aku buat la pape yang aku rase nak buat.
Apa yang pasti, aku tak dengar lagu lor.
Huhuhu.....

Skarang pon, ade bunyik2 lagu kat tinge aku.
Lagu Be Survivor from Eyeshield 21 punye anime.
Siyes suke lagu nie.
Semangat!
Yeah!