Thursday, December 29, 2011

2PM SBS GAYO DAEJUN 2011

So sad sebab tak bley nak live streaming.
My 1st time to watch they perform live is crushed.
(Ek eleh, ko penah tengok LIVE la sopia..heee~)
Ok, overreacted kan?
Speed internet kat UM sekarang tak memungkinkan aku untuk streaming ape2.
So, aku mengambil keputusan untuk tengok Running Man 74.
Buffer takde la laju.
Tapi sementara tunggu buffering tu boleh la jugak selak2 notes depan mate ni.
(Yeah, aku sedar next year nak exam)

Tapi.....
Sambil menonton notes.
I mean, mengulangkaji notes.
Sempat gak aku tekan allkpop punye page.
Yer....
Aku tak bley tahan sebab nampak orang asyik update pasal event ni kat tweetdeck.
Aku snip gamba 2PM.
(Huish, tak kurang lagi semangat HOTTEST)
Ingat nak usha sorang2 bile ade mase terluang.
Tapi dah alang2 ade.
Better upload je kat sini.
Lagipon, aku tak tau nak buat entri ape.
Sayang lah kalau blog tercintun ini dibiarkan sepi.
Jom tengok mereka kat red carpet.



(From my left: Ok Taecyeon, Nichkhun Horvejkul, Lee Junho, Jang Wooyoung, Kim Junsu, Hwang Chansung)

Aren't they super hot.
They'd never failed to light up my day whenever it seems gloomy.
Can't stop smiling just watching them like that.
In perfect health.
In perfect shape.
(Nothing perfect in this world kan, so what I mean is 'good', 'really good'..=p)

Dah lah hari ni Nichkhun buat fantalk kat Twitter.
Tapi, he was not replying my tweets.
Need to be super lucky la kot kalau nak dokrang reply.
Dah berangan.
Kalau dier balas, I'm going to scream super loud.
Super loud dalam hati je la.
Tak pon tutup muke ngan bantal pastu scream my lungs out.
Same like during the concert dulu.
Again, nama pon berangan.
He didn't reply pon.
(Hottest mode, so sorry cannot kawal)

Owh, before I end this entri.
(Need to go back to my study mode la)
2PM trending kat twitter lagi.
Ni mesti lah sebab event Gayo Daejun tu kan?
Walaupon aku tak tengok.
I know their perfomance will be daebak!!
Here is the proof.


(Snipping again, I love the snipping tool heee~)

So..
That's all for today.
Got a date with "The Super Instrumentation".
Annyeong~
Salam.....

(>^__^<)/~



Tuesday, December 27, 2011

HAPPY BIRTHDAY OK TAECYEON

Can resist to make an entry cepat2.
Huhuhu....
27 Disember 1988.
Mr Ok Taecyeon's birthday.
Because of him I got to know 2PM.
And finally became a not too hardcore HOTTEST!..
(^__^)

First time watching him acting in Dream High.
That time, I don't even know who he was.
He is so handsome.
Make me wanna know him more.
Then he brought me to meet other 2PM's member.
(Ceh, macam yer2 je bawak keh2)
Now, I am officially a HOTTEST!

Selama beberape minit.
His name 'Ok Taecyeon' trending worldwide kat Twitter.
Aku pon tumpang seronok.
Aku dah snip some trending punye chart.
Lets check this out!

WORLWIDE TRENDS

11.17pm

11.25pm 

11.29pm

11.42pm

SINGAPORE TRENDS

12.11am

INDONESIA TRENDS


12.11am

MALAYSIA TRENDS


12.13am

Pastu terpakse close tab Twitter.
Selagi tak tekan pangkah, selagi tu lah tangan ni gatal nak tekan refresh.
Perlu study!!

Semua orang tunggu tweet from the birthday boy~
Sebenarnye dier tweet before I start stalking other countries punye trends.
Hohohoho...

11.56pm

Alright!
You are welcome!
Yeah, we all love you!
Happy Birthday Ok Taecyeon!
#happyokcatday
(>^__^<)v

Dah....
Need to stop this obses-ing.
Annyeong~
Salam~

(Sejak akhir2 ni entri asek pasal 2PM...need to control my HOTTEST spirit lah nampaknye....hohohohohohohohohohohoho)

Sunday, December 25, 2011

2PM HANDS UP VIDEOS??

Starting my study week.....
Maaf yer kawan2.
Ari tu kate nak upload video kat blog ni.
Video 2PM HANDS UP lah.
Sedar tak sedar.
1 month had passed since the boys coming to Malaysia.
(Should I say men?..hehehe can mereka2 sangat manly)
So, today is the day.
Uploading some of the videos taken on that memorable day.
(Yeay, dah boleh upload gune dashboard baru..^^..)

1st Video


Alamak....
Nak upload more videos.
Tapi ini yang keluar:


So...
Next time yer.
Dah cube beberape kali.
Tapi still keluar dialog box tu.
Lagipon perlu buat macam2 kerja sekarang.
(==')
Segala kesulitan amat dikesali.

Haaaaa..
Cakap pasal kesulitan.
I remember something!
Mak cakap, lubang yang Savvy masuk ari tu dah ditampal.
Yeay!!!
No more victim.
Tamat lah riwayat si lubang~
The end~

Cop3.
Sempena 25 Disember ni.
I would like to wish Happy 1 month after 2PM come to Malaysia.
(^_^)v

(Currently listening to Electricity 2PM)
(>^__^<)V

(This is an editted version after melihat di sini)

Wednesday, December 21, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #5

Should be a wordless Wednesday.
Somehow, i can't upload any photo or edit my post.
Dah lama kan aku tak update.
Ke-busy-an the whole week.
2-3 minggu jugak la.
Busy ngan assignment, presentation, test....
Biasalah..
Name pon student~..

Hurm, tak syoknye tak boleh edit.
So killing my mood nak mengaru-ngarut.
Actually sekarang sedang 'gigih' study subjek Procedure.
Esok test!!!
Dan......
Baru abes tengok 2PM perform Ultra Lover.
Hehehehe...
They are all very daebak!!

Serius tak syok tak bley edit.
Waaaa....
What happen kat my blog ni??
Tak boleh nak upload video ari tu.
Gamba pon tak habes upload lagi.
(=__=)'

Adakah maknenye aku perlu stop mengarut-ngarut di blog.
Noooo...
Shiroooo....
Tidakkk.....
Bak kate mak,
Orang pon boleh sakit,
Laptop ngan handphone pon sama jugak.
Okay, takde kaitan~
Missing my handphone, walaupon berjaya memakaikan handphone flip sekarang.
Not mine, my sister's.
Tak saba tunggu dier sembuh.
Laptop dah sembuh dah.
Terima kasih kepada Rosnida Roslan atas nasihat.
Dan doktor Amira kerana berjaya mengubati Compaqku.
Arigato!!
(>^_^<)V

Oh ya..
Simbol smiley di atas.
Namenye smiley okcat.
Heeeee~
Annyeong~
Study time!!

(oh, tsk bley edit la, so, tulisan ke tepi ari ni...hihi)

Saturday, December 3, 2011

STALKING!....(DATANG DAN PERGI)

ARRIVAL.....23 NOVEMBER 2011

1st pic.
Elly yang snap.
Walaupon dier tak kenal sape.
Tapi, sempat jugak dier snap gambar Wooyoungie ni.
(^_^)
Wooyoung 2PM member yang 1st naik from the escalator.



Both pictures above snapped by me.
Sambil lari2 cam fan yang fanatik.
(==')
Malangnye, Junsu punye ke-berada-an tak dapat dikesan.
Terlalu chaos!..
Naseb baik kamera Mira baik2 sahaja.
Tak terjatuh ke ape.
Huhu...

DEPARTURE.....26 NOVEMBER 2011




Mase 2PM depart.
Aku nampak sumer member dier.
Tapi cume tak sempat nak snap.
Sebab sampai KLIA tepat2 je time dokrang sampai.
Tak sempat nak prepare kamera.
Tapi sempat lah tengok dokrang babai.
(^_^)

2PM ANNYEONG~

Nanti datang lagi.
Bley stalk2 camni lagi.
Even takde experience to touch dokrang.
(Ouch, lebih2 plak..hoho)
Tapi still, to be in the same atmosphere ngan dokrang is daebak!
Miss them already!
HOTTEST <3 2PM~


Sunday, November 27, 2011

2PM MISSION ACCOMPLISHED!!

Waaahh...
Susah betul nak ilangkan mood 2PM ni.
The heat from last Friday still ade.
Tapi Alhamdulillah.
Everything goes well as planned.
Aku telah selamat men-drive di KL semata-mata untuk 2PM oppas.
(^_^)

Starting from the day they arrive in Malaysia.
Until the day mereka depart.
Syiok gilos!

RABU 8PM
Feeling nervous plus excited.
They are coming to Malaysia.
Kalau ikot updated info, their flight will be landed pkul 1040.
So kami pon bersiap-siap awal2.
Takut terlepas nanti.
Lepas je solat Maghrib.
Aku, Mira ngan Elly berangkat ke KLIA.
My first time driving to KLIA.
Nasib baik ade dua orang GPS yang ikut.
Saranghae~.
(Tetibe *.*)
Me, orang yang mematuhi had laju.
Lebih kurang sejam baru sampai.
Dapat parking baik punye.
Walaupon muke tebal bawak kot lorong teksi.
Huhu.
Tapi masa still banyak lagi.
Makan kt McD KLIA.
Pas siap makan, kitorang pon turun kat level 3.
(Level 3: arrival hall)
Cam dah ramai HOTTEST.
So aku pon carik port yang agak baik.
Tak saba nye nak tengok dokrang live!
My friends dua2 bagi moral support.
Tibe2 kecoh jap.
Ade orang lari2.
Kami blurrrr.
What happen?
Rupenye 2PM kluar kot Level 5.
(Level 5: departure hall)
Lari2 sumer orang.
Naik tingkat 5 ramai2.
Nampak kat mane yang ramai, kami join je.
Berbaris bukak laluan yang agak kecik.
(Seriously, security ni pecaye ke kat hottest ni?)
Mule2 memang la behave habes.
Yer, kitorang takkan pass the line.
Takkan serbu2.
Tapi....
Bile Wooyoung kluar je dari escalator tu.
Tros chaos!
Kesian 2PM oppa kene himpit2 sikit.
Tapi, takpe la.
I think its better than nobody is there to sambut them kan?
(^_^)
Ade orang jatuh.
Ade orang tercabut sliper.
Dan macam2 lagi.
Aku kejar je, sambil take pics.
Thats all.
Tapi aku still bley sangaaaaaat suke.
*smile wide2..hehe

JUMAAT 2PM
Pas solat zohor.
Aku, Mira ngan Nik berangkat ke Stadium Negara.
Waaaahhh..
Once more.
Feeling excited.
My first time also driving to Stadium Negara.
Malangnye, GPS Mira kurang function ari tu.
Kami pon telah menyesatkan diri sikit.
Takpe lah.
Asalkan sampai.
(^_^)
Ari ni pon dapat parking yang best.
Hehe.
Dah ramai orang yang datang.
Kami sempat gak la beli barang sikit.
Aku beli lightstick tak mahal n button 2PM.
(Sbenanye aku nak lightstick mahal tu, tak sedar diri tul dah kontang ho3)
Dah siap membeli belah.
Konon2 nak beratur depan2.
Sekali tgok kat line.
Fuyyoh.
Dah beratur sampai kat kaki bukit.
Takpe lah lagi.
Asal dapat masuk.
Nak masuk sangat chaos jugak.
(Hottest Malaysia rakus, huhu)
Sampai tak bley bernafas kene himpit.
Tapi demi oppa2 ku.
Aku sanggup!
Dalam kul 7 lebih baru berjaya dpat seat.
Walaupon tak depan sangat.
Tapi takde la belakang sangat.
(Oh, ayat apakah ini)
Stadium Negara tak sebesar Stadium Merdeka.
So agak dekat with the stage.
Pas solat Maghrib, kami pon lega.
Bley enjoy puas2 dah.
Konsert start 830pm.
2PM daebak!!
2PM Superb!!
Super HOT!!
Mira yang amek fancam.
Sebabnye aku tak reti pakai kamera dier.
Arigato Mira!!
The concert ended already.
Tapi still go on in my mind.
Their fan-service was soooo great.
Their perfomance sangat2 giler.
Arghhh...
Tak bley nak describe with words.
Speechless~
(^_^)

SABTU 9PM
Mereka dah nak pulang~
Ikut info: flight dokrang 10pm or 1030pm or 1130pm.
Tak kesah la bile pon.
Nak melengkapkan kitaran 2PM aku.
So, sangat perlulah menghantar mereka pulang.
Kali ni Fida ngan Elly ikut.
Sangat appreciate!!
Nasib baik cam dah ingat jalan sikit.
So, no need to use GPS anymore.
Kali ni, drive pon lebih lancar dari hari tu.
(Laju sket, tp still jage hadlaju, hee~)
Mase nak dekat sampai tu.
One van yang sangat laju potong my kereta.
Ahhh.
Same ngan van yang 2PM naik ari tu.
Aku dah jadi tak keruan.
Kalau betul macam mane?
Aku nak sangat tengok dokrang berangkat.
(T_T)
Luckily.
Sampai2 je kat KLIA.
Aku tros dapat parking.
(Same spot like before, menebalkan muke lagi skali lalu kot lane teksi)
Masuk dalam airport tu.
Kitorang begegas ke level 5.
Tibe2 tros nampak mereka!.
Hottest dah giler2 mengejar.
Kami agak jauh.
So aku dengan tenaga yang ade.
Plus muke yang tak malu.
Memecut ke kumpulan tersebut.
Tapi just can follow from the back je lah.
Tapi kali ni...
I'm closer to Mr Ok.
Argh....
Feeling like touching him.
We are soooo damn close.
Cume dihalang oleh sorang security yang besar je.
Tapi aku simpan tangan aku baik2.
Tak berani, takut kena ketuk ngan security tu.
Hohoho.
Takpe lah.
Tengok dekat camni pon cukop la.
(^_^)
Bile dokrang dah check in.
Masuk dalam bilik kaca tu.
Kitorang pon kena berangkat balik.

PUAS HATI!!!!!!!.....

Okay dah abes pasal kitaran 2PM.

Cerita yang tak syok plak.
Aku dah start giler.
Next week kena submit proposal research.
Test instrument.
Test procedure.
Tapi aku masih dalam alam mimpi.
Berangan 2PM!!.
So decided nak stop jap mood 2PM ni.
Pas abes sumer mende student ni.
Sambung balik jadi giler ea.
(^_^)

(Where are the pictures?...saba ea, nanti next entri aku bubuh gamba je...)


Thursday, November 17, 2011

MY 1st ACCIDENT..

Ramai orang cakap.
"Driving ni, eksiden tu perkara biase.
Yang penting, kena hati2.
Try your best to avoid that thing from happen"

Kalau boleh.
Aku tak nak lah terlibat ngan eksiden.
Aku tak nak lah jadi contributor untuk bilangan eksiden yang memang dah banyak kat Malaysia ni.
Tapi...
Takdir dah menetapkan.
Pada tarikh 12.11.2011.
Aku akan terlibat jugak dalam peng-eksiden-an.

(Bile aku bace balik part yang atas ni.
Macam lah besa sangat kes nye.
Hohoho....)

Eksiden yang terjadi takde la besa sangat.
Tak melibatkan kecederaan fizikal kepada mane2 individu.
Tapi membuatkan hati ku tercalar.
Air mata berjurai-jurai.
Kena reject pon tak sedih gaye gini.
Dan juge....
The car itself telah tercedera dengan agak ganas.

(The skirting is broken into half!)


(Tah lah nape, tp aku rase sayu tgok kecederaan ni..)

Takde la melibatkan part2 yang penting.
Skirting untuk make up yang patah.
(Mase tu aku tak tau pon tu skirting, i thought it's the bumper)
Tapi sebab itu bukan kereta aku.
Aku rase sangat sedih.
Aku rase bersalah sebab buat kereta tu tak cantik.
Sorry kakcik~
(T_T)

Ceritanye begini.
Ari sabtu tu, aku drive pegi jalan2 kat Balok.
Gi pasar malam ngan supermarket Jaya Gading ngan mak.
Mase on the way nak gi Sakan.
Kene lalu kat satu jalan.
Mase tu hujan.
Atas jalan ade satu lopak.
Mak kate.
"Ati, ade lubang kat situ."
Aku pon slowkan kereta.
Niat hati nak lawan arus lalu kot laluan satu lagi.
Tibe2 ade plak kete lain kat jalan bertentangan tu.
So, aku pon redah je lopak tu.
Aku pikir, maybe tak dalam sangat ko lubangnye.
Yela, air dah tutup kedalaman lubang tu.
Bile masuk takde pape.
Bile nak naik tersagat abes part depan kete tu.
Ngeri bunyinye.
Tapi ingat takde ape2.
Rupe2 nye......
Alhamdulillah kami tak ape2.
And aku sedar jugak.
Everything happens for a reason.
(^^)

Pengajaran from this incident.
Don't underestimate lopak2 air atas jalan.

Aku harap en MPK baiki la jalan tu cepat2.
Bukan semua orang tahu jalan tu ade lubang besar.
Nak nye kalau hujan cam ari tu.
Aku tak harap ade kereta lain jadi mangsa lubang lagi.

Berhati-hati lah ketika memandu!!!
(Saya dah ade lesen selama sebulan..=D)


Currently listening to I'll Be Back...2PM...
(^_^)V

Wednesday, November 9, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #4

(Got this picture from here)

Bear yang laki tu cakap camni.
"You want to forget? Try to forget this".
Pastu dier pon kiss that bear yang pompuan tu.
Scene from playful kiss.
Sweeeet.....
(^_^)V


Tuesday, November 1, 2011

WARNA2....

Sepatutnya aku ngah buat assignment sekarang.
Tapi sebab tajuk pelvimetry tu susah sangat nak carik.
Aku ter-blog-jalan jap.
Lalu aku terpandang satu contest.
Nah banner dier.

(From here)

My sekilas pandang intepretasi....
From this picture.
Aku bley nampak kewarna-warnian dier.
(Sebab aku suke warna-warni, tu yang aku nampak dulu)
I don't wish to fly like that kid la tapinye.
Takut jatuh.
Cop3...
Tibe2 teringat citer Mr. Bean yang dier letak belon banyak2 kat stroller baby.
Pastu baby tu terbang.
Dan cerita selanjutnye pon berlaku.
(=_=)

Masa ngah tulis ni.
Tibe2 aku teringat zaman aku kecik2.
Abah aku tak bagi kitorang beli belon ni.
Sebab belon helium mahal.
Tapi, dalam tak bagi dier tu.
Dapat gak la merase ade belon He.
Yang aku ingat, sekali dua je la.
Punye la jaga.
Sampai belon tu jadi kecik tak bley terbang dah.
(Aku punye tak sempat kecik, adik aku punye je huhu)

Belon ni jugak ingatkan aku kat fanpack 2PM tu.
Dalam pack tu ade belon 2PM kaler itam.
Aku teringin nak beli.
(Aish, membazir je)
Tapi membe aku kate tak berbaloi-baloi.
Sebab barang yang dapat sikit je.
Nanti time konsert lagi banyak barang ade jual.
Bley beli time konsert.
So, cancelling my niat.

Okay..
Done with my interpretation.
Shouldn't be like this kot kalau nak join contest.
Tapi, sebab ni mende2 yang aku rase nak tulis.
So aku pon merapu-rapu.
\(^_^)/
Anyway....
My first entry yang masuk contest.
Yeay!!


(Currently listening to: Only You, 2PM...<3)


Monday, October 31, 2011

ORGANIZATION SKILL

Word yang paling tak nak didengari.
Untuk hari ni.
Dan sepanjang sem ni juge.
Argh...
Kelas Ko-K yang tidak menyeronokkan.
Mungkin sebab lari sangat from my expectation.
So, takde mood nak ber Ko-K untuk tajuk ni.
Tapi "sesal kemudian tak bergune" kan kawan2?
I need to go through this course sampai abes sem ni.
Tabah kan hati ye.
Especially for my groupmate, from group SURIA.
(Nama klasik from Elly's idea..=D)

Hari ni lecturer tu bagi lecture.
(Slalu pon, ko-k kami memang ade lecture)
Eh, cop....dan ade presentation!!...*O*
Dier ade cakap pasal output.
Ape yang kami dapat from his lecture.
Here I present what I've got from today's lecture ea.



(Yeay!!!!!)

Kelas yang ditamatkan ngan ke-emo-an.
Plus...
My payung pink plak ilang.
Tah keje sape la.
Orang jemur kat luar kelas tu before masuk kelas.
Abes kelas je tros ilang.
Sadis!
(=_=')


(currently listening to: that woman,ost secret garden)

Thursday, October 27, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #3 (SEMALAM PUNYE..)


(amek this pic from here, tapi dier amek from here.)



Sunday, October 23, 2011

DRIVING.....

Alhamdulillah....
Saya telah berjaya membawa kakcik's Savvy ke bandar Kuantan.
1st experience driving ke bandar.
Hurm....
I think, driving experience hari ni not bad.
Sumer nye berjalan ngan lancar.
Dari rumah, lalu ikot by pass, then stop kat Kuantan Parade.
Pastu, on the way balik singgah Beserah.
Makan mee calong.
Sebagai orang Kuantan, at least kene la try skali mee calong ni.
Nanti orang KL tanya, baru tau nak jawab.
(Dulu ade r'grapher penah tanye, tapi sebab tak penah makan, so x tau nak describe cane)

Malangnye...
Saya terlupe amek gamba mee calong tu.
Sob3..
So, ni gamba di cilok from: dilakocha


(Tempat yang same, so gamba mee dier pon same..huhu)

Yang tak bes berlaku time nak kluar from parking site.
Depan kete aku tu ade teksi parking dalam umah dier.
Time tu dier nak kua.
Tapi, mase nak undur, kena naik bukit sikit.
So kete aku asik mati.
Aku belum kua abes lagi.
Teksi tu dah tak saba2 nak kua.
Then aku bagi jela.
Tapi bile dier dah kua.
Ade lagi satu kete nak masuk.
Dier ingat aku nak parking kat dalam umah dier tu.
Dier pon cam marah2.
Aku pon makin kabut.
Neves bukan main.
Peluh2 dah, walaupon aircond menderu-deru depan muke.
Adik aku pon bukak pintu.
Dier suh mamat dalam kete tu undur.
Sabo sket, bagi kete aku kuar dulu.
Finally, aku pon berjaya kua.
Lebih kurang 5-7 mins dihabiskan untuk kua parking.
Hurm....
Experience~...

Pastu continue my journey homing.
Singgah kat kedai sayur yang macam peti sejuk tu.
TLC kot.
Tah, tak ingat name dier.
Perkare tak best continued.
Mase nak kua simpang time nak balik tu.
Ade lah lubang kecik kat simpang tu.
So, bile dah benti dalam lubang tu.
Cam susah sket nak naik.
(For inexperienced me je la kot)
Enjin mati 2-3 kali.
Tapi takde orang yang tak saba.
So, keadaan tenang.
Dan aku berjaya!!..
Alhamdulillah~..

Driving sangat best!
Esok nak jalan2 lagi.
Drive kat bandar Kuantan.
Gain a lot of experience for this coming November punye plan.
Hope everything goes well.
InsyaAllah~...
(^_^)

Sunday, October 9, 2011

TAK PAYAH BERATUR LAMA2 PON...

Tarikh 8 Oktober yang ditunggu-tunggu.
Aku bangun agak awal dari yang sepatutnye.
5.20 pagi lagi aku dah tersedar.
Mata rase nak pejam.
Tapi mengantuk tu tak juge muncul2.
So aku decide nak membuat perkare berfaedah.
Yeay!!
Aku study pepagi bute tu.
Aku bangge ngan diri aku.
Tapi sepanjang penyetadian aku tu.
Aku rase nervous.
Semacam giler.
Tapi nasib baik boleh kawal lah lagi.

Mase beranjak perlahan-lahan.
Aku bersarapan nasik goreng vege hari tu.
Yela, kat 2nd, hari sabtu = hari vege.
Makan nasik berlauk kan sayur, dan berulamkan sayur.
Aku tak minat sangat sayur kat kolej.
Tak macam ssyur kat rumah.
Segar2.

Bile jam dah menunjukkan pukul 9 pagi.
Perasaan nervous makin menebal.
Cesh..
Aku bersiap-siap ngan gaye mengarut.
Sumer benda rase tak betul.
Duduk sesaje pon rase tak betol gak.
Akhirnye, bila cik Mira kol.
Aku kurang sikit neves.
Tapi still ade la.

Lebih kurang pukul 10 pagi kitorang bertolak.
Yeay!!!
Jom pegi Viva Home.
Aku nak gi beli tiket konsert.
Wawawawa....
Teruja!
Tapi.....
Neves, takut tiket abes.
Time tunggu Mira kat pintu pagar 2nd.
Aku rase, sumer kete yang lalu tu macam nak pegi Viva gak.
Aku risau je kalau dokrang beli tiket sampai abes.
Huu~

Selepas berpusing-pusing.
Melawat bandaraya KL secara tak sengaje.
Kami sampai kat Viva!.
Pukul 11 sampai.
Aku menghabeskan lebih kurang 7 ringgit untuk gune tenet kat fon.
Usha fb tengok orang post pasal booth tiket konsert tu.
Akhirnye jumpe jugak.
Nasebla~
Tapi.........
Pemberaturan sangat bagus.
Bertingkat-tingkat.
Aku rase aku dok tingkat 7-8 dah.
Tinggi sangat.
Maknenye dah ramai giler la depan aku tu.

Tibe2...
Mase ngah syok2 beratur.
(Booth tak bukak lagi, 2pm baru bukak)
Hujan yang lebat mencurah-curah ke ladang.
Membasahi orang2 yang takde payung.
(Aku ade payung, hehe)
Jadi, orang Viva pon ambil inisiatif tukar tempat beratur.
Beratur lah kami macam budak2 sekolah yang patuh.
Beratur panjang giler sampai kat car park dah.

(Ni orang2 yang berade di depan aku, kat selekoh tu ade lagi, tapi tak nampak plak...yang belakang?, huu~...lagi banyak, rugi tak amek gamba sekali..ho2)

Akhirnye pukul 2 petang.
Booth tiket pon bukak.
Lepas sejam.
Tiket untuk seat VVIP diumumkan dah sold out.
VIP seat plak tinggal half je.
Aku bertambah neves.
Aku dah risau sangat2 kalau tak dapat beli.
Aku kate kat member aku.
Aku nanges sebulan kalau tak dapat tiket.
Time ngah beratur tu plak.
Macam2 ura2 yang di uar2 kan.
Siap kena sign up untuk unifi lagi.
Aku pon terpengaruh gak.
Sebab aku nak sangat beli tiket tu.
Naseb baek turn kitorang kat booth tu.
Lagi awal dari turn kat unifi punye booth.
So akhirnye...
Kami berjaye membelikan 3 tiket konsert.
Alhamdulillah......
(^^,)
Siap dapat poster free lagi.
Hehe~

(poster ni aku dah tampal kat dinding bilik....sampai je bilik hari tu, tros tampal...excited!)

Siyes.
Tak lame pon beratur.
6 jam je.
Experience~
Thanx cik Mira yang baik.
Sebab dier sanggup mendrive JHA tu sampai Viva.
Same2 beratur pendek2 beli tiket.
Arigato ne~...
Saranghe~..(tetibe)
(^_^)V

Saturday, October 1, 2011

PERCUBAAAN.....

Haaaa....
Alhamdulillah.
Finally.
Aku dah tak payah keluar duit banyak2 lagi.
Tak payah gi Teluk Intan untuk mendebarkan hati lagi.
Kali ni, kalau gi Teluk Intan.
Hanyalah untuk bersuka ria semata-mata.
Hahahahaha.....

29 September 2011.
Secara rasminya.
Saya telah meluluskan diri dalam driving test tu.
Walaupon in 2nd try baru pass.
It makes me really proud in myself.
Rezeki aku hari tu.
Kalau tak kena repeat lagi skali.
Aku memang suka lepak2 kat Teluk Intan with my kakak.
Tapi kalau pi sane untuk amek test tu.
Tak bley tido malam aku.
Asek terbayang je.
Asek terpikir je.
Will I pass this time?
Will I come again later?
Tapi sekarang.
Dah tak payah pikir tu sumer.
Dah lulus.
Yeah, I'm passed the test.
(^_^)V

Mari kiter bercerita pengalaman yang berharge tu.
Hehehe.
Erm....
Aku failed kat bahagian 3 penjuru dalam first test aku.
Maybe aku dah ter-excited labey time tu.
Sebab aku dah berjaya naik bukit dan mem-parkingkan diri.
Biler tengok 3 penjuru tu.
Dah excited semacam.
Tibe2...
Hurm, aku masok dalam petak tu dengan sangat senget.
Biler nak keluar semule.
Tayar depan aku touched the white line.
Then orang JPJ tu lari2.
Tunjuk kat line putih tu.
Meaning I'm failed lar.

Tapi itu citer dulu2.
My latest test plak.
Same cam dulu.
Dah pass bukit ngan parking.
Tibe kat 3 penjuru tu.
Aku masok senget skali lagi.
Aku dah terkumat-kamit dalam kete time tu.
Aku dah.....
"Cincha3, Ottoke2, Oh no2"
Hahaha...
Sumer abang2 JPJ dah tengok aku time tu.
Giler fokus dokrang tengok aku kua petak.
Yela, takut jadi cam ari tu.
Tapi naseb aku agak baik.
Alhamdulillah pagi tu aku belaja sket2.
Cikgu aku dah aja camne nak handle that kind of situation.
Kena pandai main stereng and kawal tayar kete tu.
Buat secara luar biasa sket.
Tak bley ikut skema yang aku slalu blaja tu.
Maka........
Finally.......
Akhirnya........
(^_^)

Aku mintak cik Sabb belikan aku 'P'.
Hahaha....
Saje je.
Kurang malu aku kan?
Aish...
Kalau dier tak beli pon takpe.

"Sabb, kalau ko bace ni,
aku nak bitau.
Aku saje je cakap semalam.
Aku kan suke ngade2 ngan ko.
Dah lame dah ber-roomate ngan ko.
Kalau ko tak beli pon.
Aku tetap Aishiteru-yo.
Hihihi..."


(Aku tak amek gamba kete tu, kunci je....First car that I'd drove...
Yang ni 1st, 2nd kereta untuk test jalan raya)

Sunday, September 25, 2011

KMW~

Eh.....
Hurm....
Gamba ape ni.
Real ke gamba cilok kat mane2 je.
Meh tengok kot angle lain plak.




Oh no.
Its real la.
Yer kawan2.
My friends and I went to the KMW.
Bukan KMV yang macam aku salah sebut semalam.
Tapi...
KMW.
Korean Music Wave Concert yang kat Stadium Merdeka tu.
Aku rase cam gile jek.
Iye la aku pi concert.
My first concert.
Dah la Korea punye.
Ish3...

Nampak tak hage yang tertera pada tiket?
RM138.
Wuiyooo.
So expensive lor.
Tapi...
Aku tak beli dengan hage tu la.
Aku beli 5o hengget je.
Let me story2.

Ceritanye begini.
First kitorang pi sane.
Niatnye nak tengok barang2 yang dijual kat luar stadium je.
Tapi sampai2 je, banyak kedai yang jual makanan je tinggal.
Tak jumpe kedai yang jual barang2.
Tibe2....
Nampak plak satu lubang kat dinding yang dikerumuni manusia.
Ow....
Rupenye bley tengok Teen Top performs kat stage.
Jadi kami pon tumpang la kat lubang tu.
Tengok konsert free la kirenye.
But, its not that nice.
Sebab jauh giler bapak.
Pastu, takde la feel concert sangat sebab tak bley jerit lebey2 cam audience kat dalam stadium tu.
Then tibe2 ade suare.

Who wants to buy tickets?
We have 4 extra tickets.
We have to go to another place.

Kitorang bertiga, ngan perasaan berkobar-kobar pon tanye.
How much?
Dier kate dier jual RM50 each for a ticket that worth RM138.
Okay la tu kan?
Less than half kot harge dier.
Kitorang pon beli.
Dan masuk tengok konsert.
Yeay!!
Aku dah belanje lebih dari yang sepatutnye.
Tapi aku puas gak la.
(^_^)

Sape yang ade?
FT Island.
Teen Top.
4 Minutes.
U-Kiss.
SS501.
Big Bang.

Okay...
Tu je la kot.
Dah.
Annyeong~

Tuesday, September 13, 2011

APA YANG ADE DENGAN SENIORITI?.....

Huu~.....
(Bunyi angin bertiup dari mulut)
Tajuk yang agak susah untuk dibicarakan.
Kenapa?
Sebab aku tak tahu sangat ape yang perlu aku mengarutkan.
Takpe lah.
Untuk meringankan tajuk ni.
Meh aku citer pasal mende len.
Hu3x....
(Gelak sorang2 tengah2 malam hoho)

Haish....
Siyes tak tahu nak ngarut ape.
Tapi tajuk ni asek terngiang-ngiang time aku basuh tadi.
Rase nak tulis jugak.
Tajuk je la.
Isi?
Takdak.

Erm.....
Kenapa tetibe je muncul mende ni?
Sbenanye sekarang orientasi course aku dah start.
So, aku sebagai third year.
(Woh, aku dah 3rd year la)
Is being senior to the 1st year students yang di oriented tu lah.
Masalahnye........
Aku tak reti nak ungkapkan, ape yang ade dengan senioriti aku ni.
Lebih berpengalaman?
Lebih berpengetahuan?
Lebih berumur?
Lebih hak untuk suruh dokrang amek signature?
Lebih hak untuk arahkan dokrang macam2 sepanjang orientasi?
Lebih baik share je sumer2?

Ntahlah...
Maybe sekarang mood ngah ber-emosi-lebih.
So tulis pon ber-emo-lebih jugak.
Tah pape dah aku membebel ni.
Baik sambung citer Mary.
Boleh ilang jap emo2 ni.

Cop2, tibe2 rase nak tulis something~

"Respect others to make others respect you"
Quote ni macam pernah dengar.
Tak tahu lah betul tak aku quote balik ni.
Aku sedar, nobody perfect.
Tak sedar kalau buat silap.
Marilah kita tegur ape2 yang salah.
Maybe aku slalu bersikap endah tak endah.
Bukan aku sengaje.
Mungkin aku segan.
Mungkin aku emo time tu.
Bukan sebab aku tak respect.
So I'm sorry if you think I'm rude.
Gomen ne~
Tapi siyes.
Aku bukan orang yang boleh tegur orang kalau aku rase charge kami same kutub.
Same charge means.
Tak boleh dok dekat.
No chemistry.
Harap bile some reactions happen nanti.
Chemistry yang positif akan terwujud.
Hope U can understand this.
I'm sorry.

Monday, September 12, 2011

CERITA BALDI AND SIPER TOILET...~

Lepas buat keputusan yang tak berape bijak ari tu.
Dengan meninggalkan mereka di 6th.
Akhirnye aku terpakse menanggung akibatnye sekarang.
Terpakse mengeluarkan bajet untuk membeli mereka.

Aku ingatkan, bolehlah dokrang survive sendri.
Rupanye makcik kat 6th tak mampu ditandingi mereka.
Mereka goyah.
Lalu tak mampu mempertahankan diri masing2.
Daripada menjadi bahan kutipan makcik tu.
Akibatnye..
Tuan dier, iaitu aku.
Kehilangan konco2 yang dikasihi.
Oh baldiku.
Oh siper toiletku.
Maafkan aku sebab tinggal korang.

Oh ayah.
Oh ibu.
Maafkan aku sebab terpakse gune duit beli baldi and siper toilet baru.
(Mood: rase nak ngarut sebab takde baldi and siper toilet)


(Nasib sempat amek gamba dier, siper?.....tak~)

Wednesday, September 7, 2011

MENEMPUH SEM PALING TAK BANYAK PITIH...

Wuaaaaa~
Baru beberape saat tadi aku sedar.
Aku bakal menempuh sem yang paling pokai.
Start 11 9 nie.
Knape?
Tengok lah yuran yang macam.....
3200++
And my biasiswa is only 3500.
Yang tinggal cume 200.
Nampaknye aku kene bejimat gaban2.
Sedehnye saye.
Dahlah ayah saya nak pencen dah.
Nasib ade kakak2 and abang2 yang baik.
Hehe....=p
(Ni bodek online namenye huhu)

Saya tak boleh bermewah-mewah sangat dah.
Kena blaja dari one of my friend la pasni.
Camne nak survive dengan mengurangkan tahap ke-enjoy-an.

Kawan2...
Jika pasni saya menolak pelawaan korang.
Pegi ber-poya2-an.
Korang mesti paham kenape kan.
(T_T)


(Bukan my duit, google yang punye)

Wednesday, August 31, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #2

I want, I want.....
Not the barbie.
But the dress.
My size~
(Berangan)

Saturday, August 27, 2011

SOMETIMES....

Sometime.....
Owh...
No....
So killing my mood untuk tulis entry.
Hurm....
Laptop aku ni sekarang asyik buat hal je.
Dier punye keyboard asyik tak betul je.
First2 dulu huruf T yang cam tak bley tekan sangat.
Pastu beralih kat no 6.
Then sekarang huruf I plak yang cam mamai2.
Dier cam tak alert je.
Tidur lebih agaknye.
Dier dah cam malu2 keyboard plak nak kua.
Huruf I ni pikir.

"Eh, tuan aku tekan ke tak aku ni?
Rase cam tekan.
Rase cam tak tekan.
Takpe lah.
Buat2 tak tahu je lah.
Tak yah lah munculkan diri.
Kalau dier betul2 nak pakai aku, nanti dier tekan lah sekali lagi.
Tak pon tunggu dier ngamuk2 sikit.
Hua3"

Lalu aku menjawab kepada huruf I itu.
"Yela cik huruf I oi.
Mestilah aku nak pakai ko.
Kalau tak buat pe lah aku pi tekan hang.
Nanti kalau aku tak nak pakai, aku delete je lah.
Tak yah lah tunggu aku picit ko kuat2 ke.
Tekan ko dua kali ke.
Kalau dah camtu jadinye.
Bley tercabut ko aku buat karang"


(Gambar di google sahaja)

Memang aku dah agak geram bile menaip tapi huruf tu tak moh kua.
Kalau ikut hati yang memberontak.
Mau aje aku ketuk2.
Tapi aku sedar.
Aku bukan JUTA2 punye orang.
Kalau tak suke barang2 tu.
Kau boleh kasi hempuk saje.
Nanti bley beli baru.
Ko gaduh ngan si fulun itu?
Silalah baling ape2.
Yeah.
I know I am not that kind of person.
So ape yang aku kena buat?
Bersabar~......

Thursday, August 25, 2011

WORDLESS WEDNESDAY??? #1


Ini entri untuk semalam lah kirenye.
Aku dah terlepas nak buat Wordless Wednesday.
Tapi aku nak buat jugak.



Day 15 - Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play

Oleh sebab aku takde iPod.

Aku pon telah menggunakan phone aku.

Lagu2 dalam phone tu takde la banyak mane.

Lagu2 pon dah lame tak update.

Tapi tulah jugak lagu yang aku slalu denga.

Okay, sekarang bley mule shuffle ea.

(^_^)V


1. Kehidupan (In-Team duet with Nazrey)

2. SMS (Kristal)

3. Ashita wa Atashi no Kaze ga Fuku (Digimon)

4. I Hope (FT Island)

5. Dream Ship (One Piece)

6. Destinasi Cinta (Mestica)

7. Anata Dake Mitsumete’ru (Slam Dunk)

8. The Biggest Dreamer (Digimon)

9. Instrumental Music from Autumn In My Heart

10. Without You (2PM)

(Listening to Only You 2PM mase tulis last word ^^)

Saturday, 13 August 2011……….10.53pm



Wednesday, August 24, 2011

Day 13 - A letter to someone who has hurt you recently

Dear kau,


Aku tau kau tak niat pon nak sakitkan hati aku ni.

(Itu ape yang aku percaye la, isi hati sebena, hanya tuhan yang tahu)

Tapi aku ‘ter’ sakit hati gak ngan ape yang ko cakap.

Ape yang kau tulis.

Maybe kalau kau tulis and cakap mende tu kat orang lain.

Orang tu takkan terase hati cam yang aku rase.

Tapi ini aku, bukan mereka.

Aku kadang2 nak jerit beritahu kau.

Please be sensitive.

Jangan lah cerita mende2 camtu kat aku.

Mungkin jugak aku rase camni sebab aku jeles.

Aku tak bley lah nak nafikan.

Sebabnye, memang ade perasaan tu dalam diri aku.

Tapi aku harap sangat kau paham bile aku dah start rase tak selesa.

Maknenye aku nak kau berhenti cakap mende tu.
Tapi kau tak pernah paham.

Salah aku jugak sebab tak berani nak suarakan

Aku takut kau terguris.

Aku tak reti nak beritahu.

Ok lah, aku harap kau bley peka ngan keadaan aku.

Pahamilah aku.

Bye.


Sincerely,

Aku


Haish…..

Pikir banyak2 kali.

Aku tak rase pon macam nak tulih mende ni.

Tapi sebab ikut peraturan hari, aku pon terpakse tulih gak.

Siapa orang ni?

Rahsia?

Hahaha…

Kepada sape2 yang bace, sila tak payah pikir or amek pusing sangat ngan mende yang aku tulih di atas.

Peace No War!.....

(^_^)V

(Listening to Heartbeat 2PM mase tulih perkataan last ni ^^)


Saturday, 13 August 2011…………10.32 pm……