Thursday, December 29, 2011

2PM SBS GAYO DAEJUN 2011

So sad sebab tak bley nak live streaming.
My 1st time to watch they perform live is crushed.
(Ek eleh, ko penah tengok LIVE la sopia..heee~)
Ok, overreacted kan?
Speed internet kat UM sekarang tak memungkinkan aku untuk streaming ape2.
So, aku mengambil keputusan untuk tengok Running Man 74.
Buffer takde la laju.
Tapi sementara tunggu buffering tu boleh la jugak selak2 notes depan mate ni.
(Yeah, aku sedar next year nak exam)

Tapi.....
Sambil menonton notes.
I mean, mengulangkaji notes.
Sempat gak aku tekan allkpop punye page.
Yer....
Aku tak bley tahan sebab nampak orang asyik update pasal event ni kat tweetdeck.
Aku snip gamba 2PM.
(Huish, tak kurang lagi semangat HOTTEST)
Ingat nak usha sorang2 bile ade mase terluang.
Tapi dah alang2 ade.
Better upload je kat sini.
Lagipon, aku tak tau nak buat entri ape.
Sayang lah kalau blog tercintun ini dibiarkan sepi.
Jom tengok mereka kat red carpet.



(From my left: Ok Taecyeon, Nichkhun Horvejkul, Lee Junho, Jang Wooyoung, Kim Junsu, Hwang Chansung)

Aren't they super hot.
They'd never failed to light up my day whenever it seems gloomy.
Can't stop smiling just watching them like that.
In perfect health.
In perfect shape.
(Nothing perfect in this world kan, so what I mean is 'good', 'really good'..=p)

Dah lah hari ni Nichkhun buat fantalk kat Twitter.
Tapi, he was not replying my tweets.
Need to be super lucky la kot kalau nak dokrang reply.
Dah berangan.
Kalau dier balas, I'm going to scream super loud.
Super loud dalam hati je la.
Tak pon tutup muke ngan bantal pastu scream my lungs out.
Same like during the concert dulu.
Again, nama pon berangan.
He didn't reply pon.
(Hottest mode, so sorry cannot kawal)

Owh, before I end this entri.
(Need to go back to my study mode la)
2PM trending kat twitter lagi.
Ni mesti lah sebab event Gayo Daejun tu kan?
Walaupon aku tak tengok.
I know their perfomance will be daebak!!
Here is the proof.


(Snipping again, I love the snipping tool heee~)

So..
That's all for today.
Got a date with "The Super Instrumentation".
Annyeong~
Salam.....

(>^__^<)/~



Tuesday, December 27, 2011

HAPPY BIRTHDAY OK TAECYEON

Can resist to make an entry cepat2.
Huhuhu....
27 Disember 1988.
Mr Ok Taecyeon's birthday.
Because of him I got to know 2PM.
And finally became a not too hardcore HOTTEST!..
(^__^)

First time watching him acting in Dream High.
That time, I don't even know who he was.
He is so handsome.
Make me wanna know him more.
Then he brought me to meet other 2PM's member.
(Ceh, macam yer2 je bawak keh2)
Now, I am officially a HOTTEST!

Selama beberape minit.
His name 'Ok Taecyeon' trending worldwide kat Twitter.
Aku pon tumpang seronok.
Aku dah snip some trending punye chart.
Lets check this out!

WORLWIDE TRENDS

11.17pm

11.25pm 

11.29pm

11.42pm

SINGAPORE TRENDS

12.11am

INDONESIA TRENDS


12.11am

MALAYSIA TRENDS


12.13am

Pastu terpakse close tab Twitter.
Selagi tak tekan pangkah, selagi tu lah tangan ni gatal nak tekan refresh.
Perlu study!!

Semua orang tunggu tweet from the birthday boy~
Sebenarnye dier tweet before I start stalking other countries punye trends.
Hohohoho...

11.56pm

Alright!
You are welcome!
Yeah, we all love you!
Happy Birthday Ok Taecyeon!
#happyokcatday
(>^__^<)v

Dah....
Need to stop this obses-ing.
Annyeong~
Salam~

(Sejak akhir2 ni entri asek pasal 2PM...need to control my HOTTEST spirit lah nampaknye....hohohohohohohohohohohoho)

Sunday, December 25, 2011

2PM HANDS UP VIDEOS??

Starting my study week.....
Maaf yer kawan2.
Ari tu kate nak upload video kat blog ni.
Video 2PM HANDS UP lah.
Sedar tak sedar.
1 month had passed since the boys coming to Malaysia.
(Should I say men?..hehehe can mereka2 sangat manly)
So, today is the day.
Uploading some of the videos taken on that memorable day.
(Yeay, dah boleh upload gune dashboard baru..^^..)

1st Video

video

Alamak....
Nak upload more videos.
Tapi ini yang keluar:


So...
Next time yer.
Dah cube beberape kali.
Tapi still keluar dialog box tu.
Lagipon perlu buat macam2 kerja sekarang.
(==')
Segala kesulitan amat dikesali.

Haaaaa..
Cakap pasal kesulitan.
I remember something!
Mak cakap, lubang yang Savvy masuk ari tu dah ditampal.
Yeay!!!
No more victim.
Tamat lah riwayat si lubang~
The end~

Cop3.
Sempena 25 Disember ni.
I would like to wish Happy 1 month after 2PM come to Malaysia.
(^_^)v

(Currently listening to Electricity 2PM)
(>^__^<)V

(This is an editted version after melihat di sini)

Wednesday, December 21, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #5

Should be a wordless Wednesday.
Somehow, i can't upload any photo or edit my post.
Dah lama kan aku tak update.
Ke-busy-an the whole week.
2-3 minggu jugak la.
Busy ngan assignment, presentation, test....
Biasalah..
Name pon student~..

Hurm, tak syoknye tak boleh edit.
So killing my mood nak mengaru-ngarut.
Actually sekarang sedang 'gigih' study subjek Procedure.
Esok test!!!
Dan......
Baru abes tengok 2PM perform Ultra Lover.
Hehehehe...
They are all very daebak!!

Serius tak syok tak bley edit.
Waaaa....
What happen kat my blog ni??
Tak boleh nak upload video ari tu.
Gamba pon tak habes upload lagi.
(=__=)'

Adakah maknenye aku perlu stop mengarut-ngarut di blog.
Noooo...
Shiroooo....
Tidakkk.....
Bak kate mak,
Orang pon boleh sakit,
Laptop ngan handphone pon sama jugak.
Okay, takde kaitan~
Missing my handphone, walaupon berjaya memakaikan handphone flip sekarang.
Not mine, my sister's.
Tak saba tunggu dier sembuh.
Laptop dah sembuh dah.
Terima kasih kepada Rosnida Roslan atas nasihat.
Dan doktor Amira kerana berjaya mengubati Compaqku.
Arigato!!
(>^_^<)V

Oh ya..
Simbol smiley di atas.
Namenye smiley okcat.
Heeeee~
Annyeong~
Study time!!

(oh, tsk bley edit la, so, tulisan ke tepi ari ni...hihi)

Saturday, December 3, 2011

STALKING!....(DATANG DAN PERGI)

ARRIVAL.....23 NOVEMBER 2011

1st pic.
Elly yang snap.
Walaupon dier tak kenal sape.
Tapi, sempat jugak dier snap gambar Wooyoungie ni.
(^_^)
Wooyoung 2PM member yang 1st naik from the escalator.



Both pictures above snapped by me.
Sambil lari2 cam fan yang fanatik.
(==')
Malangnye, Junsu punye ke-berada-an tak dapat dikesan.
Terlalu chaos!..
Naseb baik kamera Mira baik2 sahaja.
Tak terjatuh ke ape.
Huhu...

DEPARTURE.....26 NOVEMBER 2011




Mase 2PM depart.
Aku nampak sumer member dier.
Tapi cume tak sempat nak snap.
Sebab sampai KLIA tepat2 je time dokrang sampai.
Tak sempat nak prepare kamera.
Tapi sempat lah tengok dokrang babai.
(^_^)

2PM ANNYEONG~

Nanti datang lagi.
Bley stalk2 camni lagi.
Even takde experience to touch dokrang.
(Ouch, lebih2 plak..hoho)
Tapi still, to be in the same atmosphere ngan dokrang is daebak!
Miss them already!
HOTTEST <3 2PM~