Wednesday, November 13, 2013

WORDLESS WEDNESDAY #6



The skeleton person do have a sensitive heart.
Even the stabber don't really mention the words from the notes.
The skeleton interprets the stabber's words to become like that.
Huish~

(Not a wordless entry pon kan, hahah)

Wednesday, November 6, 2013

WORK, WORK, WORK

Salam~
Annyeong~

Buat pengetahuan rakan2, dah sebulan aku kerja.
Dalam sebulan ni macam2 jadi kat tempat keje tu.
Most of them were things that i really hope i can forget.
Banyak sangat mende tak best.
Awal2 keje memang emo tahap gaban.
Someone said that, pompuan emo is normal.
Huh, aku tergolong dalam kalangan pompuan2 tu.
I know, not all woman akan emo macam yang aku emo ritu.

After a week pon still ade je mende tak best.
The next week tu pon still ade.
Bukan the whole week, bukan everyday.
Tapi, bila je aku rase macam dah boleh gembira mesti something bad happen.
Maybe aku ade magnet masalah kot.
After a month, that magnet should already lost its power.
Hope so, Aminn.

Aku masih belom menjumpai sinar kegembiraan bekerja kat sana.
Mungkin aku tak cukup ikhlas.
Aku memang sedang berusaha mengikhlaskan diri seikhlas ikhlasnye.
Aku sedang belajar untuk suka berada di sana.
Aku belajar untuk tak ambil pusing apa yang orang cakap kat aku.
Especially if that omong2 is not going to give me any benefit.
Aku belajar untuk speak myself out loud.
Berani bagi pendapat and saranan.
Tapi kalau nak buat macam tu, ilmu perlulah penuh di dada.
Ye dak?
Kalau tak sape mau dengar.

Esok keje.
Semoga aku boleh gembira berada di sana.
Kalau betul jalan yang aku pilih, tunjukkanlah.
Kalau salah, tolong tunjukkan jalan yang betul.
Semuanya Allah dah tentukan.
Dia tahu apa yang terbaik untuk kita.

Salam~