Monday, July 26, 2010

TAHAN......=)

26 JULAI 2010.......2:17 a.m........

Wah3….

Bile cakap pasal tahan, ape yek yang 1st tergambar kat pikiran korang??

Huhu….

Tak kesah la tahan pape pon…

Yang penting, ari nie aku nak story pasal tahan kencing.

Kalau bahase baik sikit, buang air yek..=)

Ari nie perjalanan pulang aku dari Kuantan ke UM unik sekali.

Pertama tamanye.

Ari nie aku naik bas Plusliner, besenye, kalau abah belikan tiket, dier akan beli tiket Transnasional.



(camni la bas yang aku naik tu....)

(ni bas yang besenye aku naik....)

Sepanjang perjalanan, aku diam jek.

Aku dok sebelah sorang mamat nie.

Aku kan agak pemalu, so tak ade ape yang nak diborakkan.

Sampailah satu ketika tu.

I feel an urge to PU.

Start la aku mule tak duduk diam.

Semua bende jadik tak kene.

Nak tido pon tak bley.

Giler menahan la nie.

Mule2 aku ingat nak soh pakcik tu berenti kat R&R mane2.

Tapi disebabkan aku punyelah yakin pakcik bas nak berenti kat Genting Sempah, aku pon tak turun beritahu.

Haaa…aku naik bas dua tingkat, so ade rase cam malas gak nak turun bawah.

Tapi, bile jek lepas Genting Sempah, n bas tu tak berenti, aku mule gelisah.

Adoyai, memang giler tak tahan nie.

Aku ngan sedaye upaye menahan.

Genggam pape yang bole.

Tapi still arghhhh…..

Setibenye di Tol Gombak………….

Aku pon bersuare,

“nak tanye, rase2 kan, kat tol ni ade toilet tak?”

Aku tanye kat orang sebelah aku.

Bile jek dier cakap tak der.

Aku panik.

Aku pon cakap nk pi jumpe drebar jap.

Aku tanye drebar tu.

Dier kate paling dekat kat masjid greenwood.

Mane tu???aku siyes tak tau.

Kerana rase yang melampau, aku pon ok kan jek la.

Turun kat sane, n bas pon blah.



(masjid greenwood???)

Hajat da tercapai!!!!

Cam mane nak balik UM plak nie??

Aku pon mulekan strategi.

Tanye jek la sape2 yang ade kat situ.

Dan kemudian aku naik bas metro selepas tanye sorang abang kat bus stop tu.

Naik2 bas….

“erm…bas ni sampai mane ea?”

“sampai kota raya”

Adush, aku tak tau kota raya.

N then abang bas tu pon menolong aku.

Berenti la aku kat Masjid Jamek, dan perjalanan pon kembali normal.

Aku sangat bersyukor sebab jumpe orang yang baik2.

Dokrang tolong aku sampai la aku selamat kembali ke UM.

Siyes aku mule2 tu rase cam nak nangis.

Nak tepon my sis soh amek.

Naseb baik ade lah sise2 ketabahan dalam diri aku ni..=)

ALHAMDULILLAH……

Terima kaseh banyak2 kat orang yang membantu aku..

I LOVE MALAYSIA….

(wah tibe2…=p)