Friday, August 27, 2010

BUNGA-BUNGAAN..~~

27 August 2010.....12.42..p.m....


(ni wallpaper first aku mase baru dapat laptop..=)....)

Malaysia tak dek spring season.
Tapi Malaysia banyak gak bunga kan.
Hihi….=)
Aku suke bunga.
Buga cantik.
Pastu bile ade plak yang bau wangi.
Lagilah besnye.
My feberet bunga is bunga ros.
Reason?
Sebab cam romantik kot.
Huhu…
Tak pun sebab name family aku sumer ade ros.
Except for mak.
Mak mesti la spesel telebey kan..=p

Mase besday mak tahun nie.
Kitorang bagi mak sejambak bunga ros.
Enam bunge ros merah, dua lagi putih.
Yang merah tu anak2 pompuan dier, putih anak2 laki.
Cam sweet jek rase.
Mak kate, abah mane penah kasik camtu.
Orang zaman2 dulu mane main bunga2 nie.
Ade mende yang lebey spesel dari tu kot.
Huhu…

Aku?
Penah ke orang bagi bunga yek?
Penah2..hihi…
Yang paling spesel skali.
Mase besday aku tahun nie, cosmate2 aku bagi.
Besar punye.
Aku da la suke mende2 sentimental camtu.
Dokrang memg la sngt memahami.
Mase MATB aritu pon ade gak.
Tapi nie aku suruh rumate aku kasik.
Tak malu btul.
Hahaha…=D

(adiah besday...hehe...)


Pst…pst….
Sbenanye aku nak uplod gamba bunga yang rumate aku kasik tu.
Tapi pendrive diserang birus2 kejam.

Dapat sekuntum bunga pon aku dam cam suke.
Aku sangat suke bunga.
Terserlah keperempuanan haha….
Haaaaa….
Ni ade sket aku cilok kat tenet.
Maksud2 warne bunge ros.
Tapi siyesly.
Warna papepon, tetap aku rase sweet.


Bunga Ros Merah : cinta setulus hati dan ingin bersama selamanye
Bunga Ros Kuning : ingin menjadi sahabat
Bunga Ros Putih : cinta sejati dan suci
Bunga Ros Merah Jambu : cinta pertama

Ros sweet ^_^….
(eh, cop2, ayat atas ni bukan puji diri sendrik tau…=p)

Tuesday, August 24, 2010

ELECTRIC STUFFS..!!


24 August 2010.....1.07 p.m.....

First, define electric stuffs.
Maksud dier barangan elektrik la.
Lor…kalau camtu, dak dajah satu pon bley bagi tau.
Erm…..
Barangan yang menggunakan tenaga elektrik.
Tak kesah la kat umah ke ape ke.
Elektrik tu da lalu step up transformer, step down kan plak.
Then lalu kot pencawang sumer.
Akhernye sampai la kat barang tu.
Kiter pon gune ngan senang hati.
Okey la tu.
Walaupon still cam ngarot.
Better la dari tadi.

Nape aku tibe2 bukak cter pasal elektrik ni?
Nak kate aku kne renjatan kejadah tak de pon.
Renjatan dari segi fizikal mungkin tak.
Tapi dari segi mental.
Wah3…=D..
Sbenanye nak cter pasal barangan elektrik kepunyaan aku.
Yang agak amat bermakne la.
Mai lapitop n mai hensetu.

Dokrang bedua nie slalu jadik igauan aku dlu2.
Mase tak dapt lagi, aish, giler mgharap la.
Bile da dapat……
Ikutilah cter nie.

MY LAPTOP
Name dier Compaq.
Dier stat pehubungan ngan aku tanggal 10 ogos 2009.
Kami berjumpa di Low Yat.
Ala, bangunan yang sbelah TS tu.
Wang hantaran yang aku terpakase bayar untuk dier tinggal ngan aku.
RAHSIA…..
Tak de la mahal cam hantaran aku kot.
Wahahaha….
Tapi aku sangat sayang dier.
Bukan sng kami nak bersama.
Macam2 halangan.
Tapi bile da bersama.
Compaq mule buat hal.
Aku la jugak yang kne mengeluarkan blnje.
Sebabnye, Compaq tak mampu bagi nafkah.
Mule2 dulu, dier ade masalah ngn keaslian dier.
Tulah, dier suke sangat makan mende tak ori.
Jadi la gelap jek perut dier.
Tak kesahla tu.
Aku still bley bermanje ngan dier.
Then, ade sorang mamat yang cute giler tekel dier.
Dier jatuh hati sampai jadik biul.
Kene anta dier balik kampong mak dier.
Tempat dier dilahirkan.
Pas mak dier kasik input banyk2, dier balik smule kat aku.
Bahagia tak terhingga kami.
Semua jadik normal.
Tapi dier ade mslh baru.
Dier suke maen2.
Kdg2 dier nak jadik kecik, kdg2 dier nak jadik besar.
Aku maseh besabar ngn dier.
Sayang punye pasal.
Aritu, dier sakit jap.
Serangan virus lahanat.
Naseb bek bil spital tak mahal.
Bley la aku tampung lagi.
Papepon yang jadik kat ko COMPAQ.
Aku still sayang ko.
Ingat tu..
Hihihihi…^_^


(laptop aku camni, tapi lagi comey sebab dier ade skin hehehe)

MY HENPON
Nama dier nie plak Nokia.
Walaupun dier bukan yang pertama.
Aku anggap dier yang kedua.hehehe
Aku sayang dier jugak.
Ni my bro yang temukan kitorg.
Aku sanggup bayar untuk dapatkan dier.
Papelah, asalkan kami besame.
Dier ni mule2 tak banyak songel.
Ikut cakap.
Seronok dapat teman cam dier.
Sampai la satu ari ni.
Aku yang tersangat la lemah lembut ni.
Tercampakkn dier.
Tepelanting2 dier.
Bukan aku tak sayang.
Biasa la, kerana sayang, tangan2 kan.
Terburai isi perut.
Pas aku bedah dier sket.
Semua kembali okay.
Mase ni aku tak sedar yang dier cam da nk mrajuk ngn aku.
Aku sedar bile…
Dier kan slalu jadik org tgh bile aku nak berkomunikasi ngn org.
Tapi satu ari nie, aku tak dpt dengar org lain ckp.
Waaaah…
Dah sah dier buat hal.
Aku pon usap2 dier sket.
Tak makan saman.
Haish…
Aku hempuk2 dier sket.
Yeay da ok..
Erm…
Tapi tak lame.
Mngkin dier da lali kne hempuk.
Tak de effect da.
Terpakse la aku mengeluarkn sejumlah wang untuk memujuk dier.
Memg la dier mata duitan sket.
Tros jek ok pastu.
Aku janji ngn dier tak nak kasar2 dah.
Tp, its in my DNA.
X bley avoid.huhu..
Naseb bek da kurg sket, dan dier pon paham aku.
Dier pon kne besabar ngn aku.
Sehingga skarang, kami masih besama.
……=D……..

(cam ni la rupe fon aku tu, tapi pen dier da tercicir...(T_T))



Walaupun Compaq n Nokia bekongsi kasih sayang aku.
Aku sayang dokrang equally…hehehe..
Pst…pst…..korang…
Sayang la harte bnde korang..
Bukan murh korg beli.
Ingatttttt….
^_^