Friday, February 24, 2012

OH LUPE NAK CITER PASAL RESULT...

Sekarang aku dah menjejak ke alam Year 3 Sem 2.
Dah 2 minggu dah pon berlalu.
The 3rd-Years-Non-Repeaters are having plenty time to rest.
Yelah, kelas 3 hari je.
Tu pon takde la padat mana.
Khamis ngan Jumaat boleh buat hal peribadi.
Tapi, aku kena posting sebab pernah hutang satu semester punye posting.
Semalam aku rase jeles and rasa tak best sebab aku kena lalui semua ni.
Tapi hari ni dah tak dah.
Alhamdulillah atas semua perkara yang berlaku kat aku.
Pernah dengar kan.
"Setiap satu dugaan akan sentiasa diiringi ngan kenikmatan".
Where and when, only He knows.

Aku rase this matter buat aku rase lebih berhati-hati.
Jangan terlalu emosi.
Jangan selalu ikotkan perasaan.
Aku tahu aku selalu sangat melayan jiwa.
Tapi I'm trying really hard to not the emotions control me.
Dan rasanye cam dah berjaya sikit.
Mungkin ngan cara yang agak psiko.
Tapi ade lah nampak jugak perubahan dier.
(^__^)
Alhamdulillah....

Erm...
Perluke nak citer pasal result ni?
Rasenye tak payah lah kan.
Biarlah...
Yang dah lepas tu lepas.
Focus for this sem.
I know that I'm getting better.
But that will not be the reason for me to sit still and just watch other people work harder pursuing their dreams.
I have my dreams.
So, take actions to fulfill them.

Hari ni dengar kata2 semangat from seorang akak radiographer.
Dier cakap:
"Hidup ni sekali je, buat lah apa yang kita suka asalkan perkara tu tak melanggar syarak"
Akak tu sangat konfiden.
Aku rase, dier sangat enjoy life dier.
Satu ke-sukses-an yang sangat orang nak.
(Kalau bukan semua orang nak pon, aku nak, ho3)

Aku berdoa supaya aku dapat jadi yang terbaik.
Maybe akan ada orang yang lagi terbaik dari aku.
Tapi aku tak rase nak pandang semua tu.
Cukuplah kalau aku rase enjoy ngan life aku.
Berjaya capai apa yang aku nak.
Jadi lebih baik daripada aku yang dulu2.
Conclusion nye, jadi a better me from day to day.
InsyaAllah~

(Praying: lembutkanlah hati abah, amin~)
^
|
|
|
[Takde kaitan ngan entry]

Thursday, February 23, 2012

SAJA JE NAK UPDATE~..

Rasenye dah cam sangat lama tak update blog ni.
Al-maklumlah, hamba sangat busy.
(Dalam mode tak ngaku kemalasan diri)
Internet kat UM ni plak slow banget. 
Nak bukak satu tab pon terpakse menunggu bulatan tu pusing2 lama2.
(Ni mode carik mende lain untuk disalahkan)

Seperti yang dapat dilihat di atas.
Aku sudah menjengah ke usia 22 tahun.
Alhamdulillah...
Maknanye dah 22 tahun Allah bagi saya nikmat hidup.
Dan macam2 lagi nikmat yang sangat tak dapat dinyatakan di sini.
Toooooooo many~

Selalu kan kalau orang makin bertambah umur, makin matang.
Aku pon harap aku macam tu.
Kematangan itu perlu dalam certain things.
Aku tahu tu, dan aku akan cuba sedaya upaya aku.
InsyaAllah......

Rase cam nak citer my birthday experience tahun ni.
Heeeeee~
(>^__^<)v
Tahun ni, budak berempat tu buat surprise.
Chincha surprise sebab aku cume expect separuh daripada plan dokrang.
(Hehehe, aku admit aku ade ade feeling korang nak bawak kek..=p)
Mereka bawak cheese kek yang sedap tu.
Cheese cake yang kat Mid Valley yang kalau ade dier suruh rase, mesti orang amek banyak2.
Dah kata pon sedap kan.
Huhuhu...
Aku pikir that was all.
And truly, aku sangat happy sebab dokrang bawak kek tu.
(^^)

Pastu kitorang sambung makan2.
Pas makan kena lah basuh tangan kan?
(Padahal aku mula2 kesat2 je, maleh nak pi toilet)
Dokrang sumer buat sore geli sebab aku tak basuh tangan.
(Aish, maafkan hamba sebab buat mende tak senonoh..=p)
Tapi air tepung, tepung kering and Downy menanti aku kat toilet.
Abes bau wangi plus tepung yang melekat-lekat.
Not only me, sumer orang kena.
Hahahaha, Yes!
Dan toilet itu sangat berkeadaan cantik.
Tapi takpelah, sebab kami jirus2 jugak sikit.
Nak ilangkan make up toilet tu.
Huhu....
(Ade orang pandang slack sebab bising, tapi ignore jelah, beselah kan kalau orang celebrate birthday kan?..=p)

Pas aku menggigil kesejukan.
Aku pon memandikan diri.
Sedaya upaya cuba menghilangkan tepung2 tu.
Dan akhirnya aku berjaya.
Sekali lagi dokrang buat surprise.
Ingatkan dah abes.
Rupa2nye, bila sampai bilik ada lagi yang menanti.
Kali ni dokrang hulur je.
Takde baling2 or tuang2 dah.
Dan mereka sangat memahami.
I got this!

(Nak upload gamba yang betul, tapi fon x bley bluetooth gamba...T^T)

Terharu sebab dokrang buat macam2.
Aku tau, tak senang kot nak buat semua benda tu.
Dahlah aku selalu berkepit ngan dokrang.
Ke-ber-jaya-an dokrang keeping this as a secret from me is daebak.
Surprise itu memang betul2 surprise.
Gomawo korang~
Having korang as my friends sangat2 lah precious.
Alhamdulillah.....
Really hope korang still be my side through thick and thin.
Kamsahamnida~
Thank You~
Syukran~
Arigato~
Terima kasih~
Sarangahae~
Heeeeeeee~
(>^__^<)

(Ada jugak orang2 yang 'happy birthday-ing' aku kat fb......
Dan ada jugak  yang also very precious to me yang meng-sms......
Again, thank you very2 much sebab mengingati dan mendoakan insan yang bernama Rosati Sofya binti Roslan.
I pray all of u to have a great and happy life dan sentiasa berada dalam redha Allah.....^^)

Currently listening to Maja-2PM